Burgerit kruunaavat päivän!

Hampurilaiset

Hampurilaista pidetään yleensä amerikkalaisen ​​ruoan perikuvana, mutta itse asiassa se ​​on saksalainen keksintö ja alun perin kotoisin Hampurista. Hampurilaiset tulivat Amerikkaan saksalaisten maahanmuuttajien mukana jo 1800-luvulla.

Hampurilaiset ovat hyvää ruokaa koko perheelle! Ne ovat täydellinen grilliruoka kesällä, mutta sopivat mainiosti valmistettavaksi paistinpannullakin, jos sää ei salli grillata. Hampurilaiset maistuvat joka vuodenaikana ja pihvejä sekä täytteitä voit vaihdella oman maun sekä sesongin mukaan.

Mehevä hampurilainen saa lisämakua hampurilaiskastikkeesta, ja oheen sopivat vaikkapa maukkaat sipulirenkaat. Kokeile rohkeasti myös erilaisia pihvejä hampparin välissä - miltä kuulostaisi vaikkapa katkaraputäytteellä höystetty kalahampurilainen tai pekonilla silattu kanahampurilainen? Jos haluat hieman twistiä perinteisiin hampurilaisiin, kokeile valmistaa Castello® Burger Blue, joka saa makunsa sinihomejuustosta ja chili-tomaattichutneysta. 

Vaihtelua kasvishampurilaisista ja kalahampurilaisista

Oletko jo kokeillut halloumiburgeria? Siinä pihvi korvataan grillatulla halloumi-juustolla ja hampurilaisen väliin viipaloidaan myös avokadoa ja kokonaisuus kruunataan maukkaalla salsalla. Kasvishampurilaisten aatelia ovat ihanat munakoisohampurilaiset. Paneroidut munakoison viipaleet toimivat täyteläisinä kasvispihveinä.

Rapea kalahampurilainen on myös hyvä vaihtoehto perinteiselle hampurilaiselle. Paneroidut turskafileet saavat kaverikseen maukkaan cheddar-juuston sekä tuoreita kasviksia. Minilohihampurilaiset ovat mainiota tarjottavia kutsuille tai vaikkapa kotikatsomoon.

Tarjoile hampurilaiset herkullisten lisukkeiden kanssa

Hampurilaisten kylkeen sopivat perinteiset ranskalaiset perunat ja lohkoperunat. Herkullista vaihtelua lisukkeisiin saa mm. bataattiranskalaisista. Jos valmistat hampurilaiset grillissä, voit myös valmistaa samalla uudet perunat grillissä. Tai mikäli haluat hieman kevyemmän lisukkeen hampurilaisille, kokeile grillattua salaattia.

Hampurilaisten kanssa sopii tarjottavaksi myös erilaiset salaatit. Herkullinen coleslaw sopii niin hampurilaisten, kun muidenkin grilliruokien kylkeen. Vaihtelun vuoksi voit myös kokeilla pirteää punajuuri coleslawta.

Alta löydät lisää maukkaita hampurilaisreseptejä. Hyvää ruokahalua!

Valitse alta suosikkisi!

Teemat