Halloumiburgeri

Halloumiburgeri

30 minuuttia
Halloumiburgeri on täynnä makua ja sopii vaihtoehdoksi kasvissyöjille. Tarjoile maukas halloumiburgeri salsan, avokadon ja ranskalaisten kera.

Tee näin:

Dippi ranskalaisille
  • Lisää suola ja mausteet rahkan joukkoon. Tarkista kastikkeen maku ja siirrä peitettynä jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Salsa
  • Valmista salsa. Kuori punasipulit ja leikkaa pieniksi paloiksi. Huuhtele kirsikkatomaatit ja leikkaa ne kahtia. Huuhtele kevätsipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi.
  • Laita sokeri, etikka ja vesi kuumalle liedelle kattilaan. Lisää punasipuli ja keitä 2–3 minuuttia.
  • Ota punasipulit ylös lusikalla ja kaada ne kulhoon. Keitä seosta vielä korkealla lämmöllä ilman kantta noin 1 minuutin ajan, kunnes seos on paksua siirappia.
  • Kaada siirappi punasipulien päälle ja lisää loput salsa-ainekset.
Halloumiburgeri
  • Huuhtele ensiksi rucolat ja jätä ne kuivamaan välikköön tai talouspaperin päälle. Leikkaa avokadosta viipaleita.
  • Lämmitä halkaistut hampurilaissämpylät. Jaa avokadoviipaleet ja rucola burgereille.
  • Anna grillipannun lämmetä hyvin. Grillaa halloumijuuston palasia noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta tai kunnes halloumissa näkyy paistopinnat.
  • Kasaa halloumiburgerit. Lisää kuhunkin burgeriin halloumi-juustoviipale ja 1 rkl salsaa burgereille.
  • Tarjoile halloumiburgeri salsan, ranskalaisten ja dipin kanssa.
Valmis!
Vinkki

Voit halutessasi sivellä päälle tulevan hampurilaissämpylän sisäosan dipillä. Koristele halloumiburgeri halutessasi tuoreilla korianterinlehdillä.

Ainekset

Halloumiburgeri
Hampurilaissämpylöitä
4 kpl
Avokado
1
Rucolaa
½ l
Halloumijuustoa
200 g
Dippi ranskalaisille
200 g
Suolaa
½ tl
Savustettua paprikajauhetta
½ tl
Chiliä
¼ tl
Salsa
Sokeria
3 rkl
Väkiviinaetikkaa
½ dl
Vettä
½ dl
Punasipulia (n. 150 g)
2
Puristettua limemehua
1 rkl
Punaisia ja keltaisia kirsikkatomaatteja
200 g
Kevätsipulia
n. 75 g
Suolaa
¼ tl
Lisäksi
Uuniranskalaisia
1 kg
Lisää herkullisia ideoita
Kalahampurilainen
30 minuuttia
Kalahampurilainen
(1)
Portobello hampurilaiset
50 minuuttia
Portobello hampurilaiset
(2)