Halloumiburgeri

Halloumiburgeri

30 minuuttia
Halloumiburgeri on täynnä makua ja sopii vaihtoehdoksi kasvissyöjille. Tarjoile maukas halloumiburgeri salsan, avokadon ja ranskalaisten kera.
https://www.arla.fi/reseptit/halloumiburgeri/

Tee näin:

Dippi ranskalaisille
  • Lisää suola ja mausteet rahkan joukkoon. Tarkista kastikkeen maku ja siirrä peitettynä jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Salsa
  • Valmista salsa. Kuori punasipulit ja leikkaa pieniksi paloiksi. Huuhtele kirsikkatomaatit ja leikkaa ne kahtia. Huuhtele kevätsipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi.
  • Laita sokeri, etikka ja vesi kuumalle liedelle kattilaan. Lisää punasipuli ja keitä 2–3 minuuttia.
  • Ota punasipulit ylös lusikalla ja kaada ne kulhoon. Keitä seosta vielä korkealla lämmöllä ilman kantta noin 1 minuutin ajan, kunnes seos on paksua siirappia.
  • Kaada siirappi punasipulien päälle ja lisää loput salsa-ainekset.
Halloumiburgeri
  • Huuhtele ensiksi rucolat ja jätä ne kuivamaan välikköön tai talouspaperin päälle. Leikkaa avokadosta viipaleita.
  • Lämmitä halkaistut hampurilaissämpylät. Jaa avokadoviipaleet ja rucola burgereille.
  • Anna grillipannun lämmetä hyvin. Grillaa halloumijuuston palasia noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta tai kunnes halloumissa näkyy paistopinnat.
  • Kasaa halloumiburgerit. Lisää kuhunkin burgeriin halloumi-juustoviipale ja 1 rkl salsaa burgereille.
  • Tarjoile halloumiburgeri salsan, ranskalaisten ja dipin kanssa.
Valmis!
Vinkki

Voit halutessasi sivellä päälle tulevan hampurilaissämpylän sisäosan dipillä. Koristele halloumiburgeri halutessasi tuoreilla korianterinlehdillä.

Halloumiburgeri Q&A

Mitkä maut täydentävät halloumia?
Halloumi on yksi ruokamaailman monipuolisimmista raaka-aineista, ja sen voi tarjoilla monella eri tavalla. Jos hampurilaiset eivät ole sinun juttusi, kokeile vaihtaa halloumi toiseen ruokalajiin - pastasta salaatteihin ja curryista kebabeihin. Halloumi sopii hyvin melkein mihin tahansa makuyhdistelmään - voit jopa kokeilla sen tarjoilua kananmunien ja paahtoleivän kanssa aamiaispöydässä!
Tekeekö halloumin liottaminen siitä vähemmän suolaista?
Halloumin liottaminen ennen kypsennystä on hyvä tapa poistaa halloumista ylimääräiset suolaiset säilöntäaineet. Halloumi kannattaa leikata 1-2 senttimetrin viipaleiksi ja liottaa niitä 3-6 tuntia. Jos suolaa on edelleen liikaa, voit myös kiehauttaa halloumia vedessä noin viiden minuutin ajan - tämä kuitenkin pehmentää myös sen rakennetta, joten jäähdytä halloumi uudelleen ennen paistamista tai grillaamista.
Voiko halloumia paistaa ilman öljyä?
Halloumia voi paistaa ilman öljyä, mutta se ei välttämättä saa samanlaista kullanruskeaa hohtoa kuin öljyssä paistettaessa. Paras tapa paistaa ilman öljyä on käyttää tarttumattomaksi pinnoitettua pannua, jotta halloumi ei tartu tai pala pannun kuumuudessa. Paista noin 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta ja käännä halloumia usein. Grillaaminen on myös toinen suosittu ja vähärasvainen tapa valmistaa halloumia - etkä tietenkään tarvitse siihen öljyä.
Mikä estää halloumia sulamasta?
Perinteinen halloumi ei tyypillisesti ole helposti sulavaa, ja sen pitäisi säilyttää kiinteä koostumuksensa kuumennettaessa. Tämä johtuu vuohen- ja lampaanmaidon suuresta osuudesta, joka antaa juustolle sen monimutkaisen proteiinirakenteen ja tekee siitä vaikeasti sulavan. Jotkin lajikkeet, jotka sisältävät enemmän lehmänmaitoa, saattavat kuitenkin sulaa helpommin matalassa lämmössä. Jos haluat välttää tämän, yritä paistaa tai grillata halloumia korkeammalla lämmöllä, jolloin sen ulkoinen rakenne paistuu - halloumi on rapeaa ulkoa ja pehmeää sisältä.

Ainekset

Halloumiburgeri
Hampurilaissämpylä
4
Avokado
1
Rucola
½ l
Halloumijuustoa
200 g
Dippi ranskalaisille
200 g
Suolaa
½ tl
Savustettua paprikajauhetta
½ tl
Chili
¼ tl
Salsa
Sokeria
3 rkl
Väkiviinaetikka
½ dl
Vettä
½ dl
Punasipuli (n. 150 g)
2
Puristettua limettimehua
1 rkl
Punaisia ja keltaisia kirsikkatomaatteja
250 g
Kevätsipuleita
n. 75 g
Suolaa
¼ tl
Lisäksi
Ranskalaisia perunoita
1 kg
Lisää herkullisia ideoita
Kalahampurilainen
30 minuuttia
Kalahampurilainen
(3)
Portobello hampurilaiset
50 minuuttia
Portobello hampurilaiset
(2)

Grillaa herkullinen halloumihampurilainen

Grillattu halloumi on täydellinen valinta, jos etsit hampurilaiseen herkullista täytettä. Tämä grillattu "juustohampurilainen" ei ole vain kasvissyöjille, vaan siitä nauttivat ruoan ystävät kaikkialla maailmassa - ruokavaliosta riippumatta. Lisäksi sen täyteläinen ja selkeä rakenne tekee siitä täydellisen grillattavaksi ja paistettavaksi - kaikki mitä tarvitaan täydellisen hampurilaisen valmistamiseen ystävien kanssa jaettavaksi (ja Instagramiin kuvattavaksi)!

Halloumin alkuperä

Halloumi on klassinen itäisen Välimeren juusto, joka valmistetaan vuohen- ja lampaanmaitoa sekoittamalla. Sen uskotaan saaneen alkunsa Kyprokselta vuosisatoja sitten, ja se on edelleen alueen monien ruokien peruselintarvike. Vaikka sitä voi tarjoilla itsenäisenä ruokana lämpimänä tai kylmänä, sitä tarjoillaan yleisemmin salaattien maukkaana lisukkeena tai lihavaihtoehtona esimerkiksi pastoissa, pizzoissa ja hampurilaisissa. Nykyään halloumia on saatavilla useimmissa supermarketeissa ympäri maailmaa.

Herkullisia lisukkeita halloumihampurilaiselle

Halloumihampurilaiset voidaan tarjoilla aivan kuten muutkin hampurilaiset - eli niiden lisukkeeksi on tarjolla monia vaihtoehtoja. Jos etsit jotain kevyttä, vihreät salaatit, papusalaatit, perunasalaatit ja coleslaw, herkullista makua ja ihanaa rapeutta halloumihampurilaisen seuraksi.

Perinteiset hampurilaisen lisukkeet, kuten ranskalaiset, perunaviipaleet ja sipulirenkaat, sopivat myös hyvin halloumin kanssa. Voit myös kokeilla esimerkiksi uunissa paistettuja juureksia tai bataattiranskalaisia.

Kruunaa halloumihampurilainen kastikkeella

Halloumi on miedon makuinen, joten se sopii hyvin monenlaisten kastikkeiden ja mausteiden kanssa - vain taivas on rajana!

Perinteiset hampurilaismausteet, kuten ketsuppi ja majoneesi, ovat suosittuja vaihtoehtoja. Jos haluat lisätä savua ja makua, kokeile tarjoilla halloumia BBQ-kastikkeen, ranch-kastikkeen tai Thousand Island -kastikkeen kanssa. Jos haluat lisätä hieman tulisuutta, tulinen kastike, sriracha ja jopa tilkka tabascoa ovat loistava tapa maustaa halloumihampurilainen.