Grillatulla juustolla täytetty hampurilainen
  • Arla
  • Reseptit
  • Grillatulla juustolla täytetty hampurilainen

Grillatulla juustolla täytetty hampurilainen

20 minuuttia
Valmistaudu nauttimaan kesän mausta maistamalla grillatulla juustolla täytettyjä hampurilaisia! Nämä hampurilaiset on täynnä herkullisia makuja ja eloisia ainesosia, ja ne vangitsevat aurinkoisen vuodenajan olemuksen jokaiseen suupalaan. Grillattu juusto on pehmeää, pureskeltavaa ja hieman suolaista, joten se on täydellinen lisä suolaiseen hampurilaiseen. Sytytä siis grilli, kerää ainekset kokoon ja valmistaudu nauttimaan upeasta kesäjuhlasta!
https://www.arla.fi/reseptit/grillatulla-juustolla-taytetty-hampurilainen/

Tee näin:

Grillatulla juustolla täytetty hampurilainen
  • Kuumenna grilli tai grillipannu korkeaan lämpötilaan.
  • Halkaise sämpylät ja paahda ne molemmin puolin.
  • Asettele salaatinlehdet, paprikat, majoneesi, avokado ja marinoitu punasipuli pohjien päälle.
  • Leikkaa juusto 4 viipaleeksi ja grillaa niitä 1½–2 minuuttia kummaltakin puolelta.
  • Aseta grillatut juustoviipaleet hampurilaisille, kokoa sämpylät ja tarjoile heti.
Valmis!

Kysymyksiä grillatusta juustohampurilaisesta

Valmistaudutko kesäisiin grillijuhliin? Tästä löydät herkullisen ja helpon reseptin. Lue lisää ja opi kaikki grillatulla juustolla täytettyjen hampurilaisten valmistamisesta. Nämä suussa sulavat hampurilaiset tekevät taatusti vaikutuksen keneen tahansa.

Kuinka hampurilaissämpylöistä tehdään grillatulla juustolla täytettyjä hampurilaisia?
Aloita näiden herkullisten grillatulla juustolla täytettyjen hampurilaisten valmistaminen kuumentamalla grilli tai grillipannu kuumaksi. Halkaise ja paahda sämpylät molemmin puolin. Kasaa pohjan päälle salaattia, paprikaa, majoneesia, avokadoa ja marinoitua punasipulia. Grillaa paneerjuustoviipaleita 1½–2 minuuttia kummaltakin puolelta ja laita ne sitten hampurilaisiin. Kokoa sämpylät ja tarjoile heti.
Mitä laittaa grillatulla juustolla täytettyyn hampurilaiseen?
On olemassa useita ainesosia, joita voit harkita, kun on kyse herkullisen grillatulla juustolla täytetyn hampurilaisen valmistamisesta. Reseptimme ehdottaa paahdetun paprikan, viipaloidun avokadon, salaatin ja marinoidun punasipulin lisäämistä. Nämä täytteet luovat dynaamisen ja miellyttävän makuelämyksen. Voit myös lisätä kypsiä tomaattiviipaleita lisäämään mehukkuutta ja makua, kun taas karamellisoidut sipulit voivat tarjota makean ja suolaisen elementin, joka sopii upeasti grillatun juuston suolaisuuden kanssa. Jos haluat lisää tuoreutta ja aromia, harkitse hienonnettujen tuoreiden yrttien, kuten basilikan, persiljan tai korianterin, ripottelemista päälle.
Mikä juusto sopii parhaiten grillaamiseen?
Jos haluat laittaa juustoa grilliin, valitse grillijuusto – on olemassa erilaisia tyyppejä, ja jos ne on merkitty grillijuustoksi, ne toimivat täydellisesti grillissä korkean sulamispisteensä vuoksi. Halloumi on suosittu valinta suolaisen makunsa ja kiinteän koostumuksensa ansiosta, ja grillattuna se kehittää kauniin kullanruskean kuoren säilyttäen samalla muotonsa. Paneerissa, intialaisessa tuorejuustossa, on mieto maku ja kiinteä, pureskeltava rakenne, ja se toimii täydellisesti myös grillissä. Sama pätee meksikolaiseen Queso Blanco -juustoon, jolla on hieman suolainen ja maitomainen maku, ja grillattuna siitä tulee pehmeää ja kermaista hieman hiiltyneellä ulkopinnalla.
Millä muilla tavoilla voi nauttia grillatusta juustosta?
Grillatulla juustolla täytetyt hampurilaiset eivät ole ainoa tapa tarjoilla grillattua juustoa. Voit käyttää sitä myös sandwicheissa, salaatissa esimerkiksi fetan sijaan, pizzassa ja quesadilloissa tai lämpimissä panineissa. Grillatut juustovartaat ovat myös loistava valinta. Pujota paloja tai paksuja viipaleita vartaisiin yhdessä värikkäiden vihannesten, kuten paprikan, kesäkurpitsan ja kirsikkatomaattien, kanssa. Grillaa ne kullanvärisiksi ja rapeiksi, niin saat herkullisen ja visuaalisesti houkuttelevan ruokalajin, joka sopii täydellisesti kesään.

Ainekset

Grillatulla juustolla täytetty hampurilainen
Pientä hampurilaissämpylä esim. briossisämpylää
4
Salaatinlehtiä
4
Paahdettua paprika öljyssä
100 g
Majoneesi
4 rkl
Avokado ohuina viipaleina (n. 100 g)
2
Marinoitua punasipuli
100 g
1 pkt
Lisää herkullisia ideoita
Halloumiburgeri
30 minuuttia
Halloumiburgeri
(2)
Paneer-kasvisburgeri
10 minuuttia
Paneer-kasvisburgeri
(1)

Nosta hampurilaiskokemuksesi uudelle tasolle grillatulla juustolla täytetyllä hampurilaisella

Koe hampurilaisen autuus aivan uudella tavalla tällä suussa sulavalla grillatulla juustolla täytetyllä hampurilaisella, joka tekee lähtemättömän vaikutuksen. Täydellisesti grillatun juuston, paahdetun paprikan, kermaisen avokadon, kirpeän marinoidun sipulin ja sileän majoneesin yhdistelmä maistuu kaikille ja kiteyttää kesän olemuksen.

Grillatulla juustolla täytetyt hampurilaiset eivät ainoastaan tarjoa herkullista ateriaa, vaan niistä tulee myös yhteinen kokemus, kun ystävät ja perhe kokoontuvat grillin ympärille ja räätälöivät hampurilaisensa luodakseen ainutlaatuisen ja henkilökohtaisen ruokailukokemuksen. Joten, isännöitpä vilkasta takapihan grillijuhlaa tai nautit rennosta piknikistä, nämä tirisevät herkut ovat aurinkoisena päivänä silkkaa iloa.

Tarjoile niitä lisukkeiden, kuten kesäisen grillatun maissintähkän, rapeiden pimientos de Padróneiden tai virkistävän suippokaalisalaatin kanssa. Nämä lisukkeet vievät ateriasi seuraavalle tasolle makujen ja rakenteiden runsaudella.

Voinen ulkokuori ympäröi tahmeaa juustokeskusta

Rapean kullanruskean pinnan ja pehmeän, suolaisen sisuksen ansiosta tämän grillatulla juustolla täytetyn hampurilaisen jokainen suupala tarjoaa ihastuttavaa makua ja rakennetta. Grillijuusto, jolla on kiinteä rakenne ja korkea sulamispiste, säilyttää muotonsa kauniisti grillissä ja luo ihanan rakenteiden kontrastin, kun se grillataan kullanruskeaksi. Sen täyteläinen, hieman suolainen maku on täydellinen perusta muille täytteille ja luo harmonisen makuyhdistelmän.

Marinoitu punasipuli ja grillattu paprika korostavat kesätunnelmaa

Marinoitu punasipuli ja grillattu paprika tuovat kesätunnelmaa ja vievät grillatun juustohampurilaisen uudelle tasolle. Nämä kirpeät sipulit ja savuiset paprikat lisäävät makua tehden jokaisesta suupalasta kesäisen nautinnon. Eloisilla väreillään ja virkistävällä raikkaudellaan marinoidut punasipulit herättävät makuhermosi, kun taas hiiltyneet ja mehukkaat grillatut paprikat luovat makujen sinfonian, joka vie sinut aurinkoisiin grillijuhliin. Pehmeällä, suolaisella grillatulla juustolla, kirpeällä majoneesilla ja voisella avokadolla ne täydentävät tämän upean kesätunnelman.

Muokkaa reseptiä tehdäksesi täydellisen kesähampurilaisen

Kun on kyse tämän klassisen hampurilaisen täydentämisestä grillatulla juustolla, luovuus ja muutaman säädön tekeminen voivat helposti viedä sen seuraavalle tasolle. Harkitse tomaattirelissin, joko kotitekoisen tai kaupasta ostetun, lisäämistä täydentämään hampurilaisen makua. Relissin kirpeät ja makeat maut täydentävät kauniisti grillattua juustoa ja parantavat herkullisuutta ennestään.

Jos nautit tulisuudesta, voit maustaa majoneesin sekoittamalla siihen ripauksen tulista kastiketta tai srirachaa. Tämä mausteinen majoneesi lisää potkua hampurilaiseen, tasapainottaa täyteläisyyttä ja lisää tulisen elementin jokaiseen suupalaan.

Virkistävän rapeuden saamiseksi voit lisätä ohuita kurkkuviipaleita muiden täytteiden kanssa. Tämä lisäys tarjoaa viileän ja raikkaan elementin, joka sopii hyvin kermaisen avokadon ja marinoitujen sipuleiden kanssa – yhdistelmä takaa täydellisen kesähampurilaisen.

Vinkkejä

Ole tarkkana, kun grillaat juustoa, koska se voi nopeasti muuttua täydellisesti grillatusta palaneeksi. Kun viipaleiden toiselle puolelle kehittyy kultainen kuori, käännä ne varovasti lastalla tai pihdeillä.

Grillausaika riippuu grillijuuston tyypistä ja viipaleiden paksuudesta. Yleisohjeena on, että viipaleita kannattaa grillata noin 2–3 minuuttia per puoli. Paista, kunnes juustoon muodostuu kaunis kullanruskea kuori, mikä osoittaa, että juusto on täydellisesti grillattu ja alkaa pehmentyä. Säädä grillausaikaa tarpeen mukaan halutun rakenteen ja maun saavuttamiseksi.

Ja mikä tärkeintä, tarjoile burgerit heti juuston grillaamisen jälkeen. Juusto on parasta suoraan grillistä tai grillipannulta tarjoiltuna yhdessä muiden hampurilaisten ainesosien kanssa.