Hampurilaissämpylät

Hampurilaissämpylät

Nämä hampurilaissämpylät ovat ilmavia sekä herkullisia ja saavat kuohkean koostumuksensa perunamuusijauheesta. Kokeile helppoa reseptiä!

Tee näin:

  • Aloita hampurilaissämpylät mittaamalla vesi ja maito kattilaan. Kuumenna vesi-maito-seos noin 37 asteiseksi eli kädenlämpöiseksi.
  • Sekoita perunamuusijauhe, hiiva, suola ja sokeri taikinakulhossa.
  • Kaada kädenlämmin maitoseos kulhoon ja sekoita kunnes hiiva on liuennut.
  • Lisää jauhoja ja sekoita ja alusta taikina. Voit myös valmistaa taikinan monitoimikoneella. Sekoita taikinaa monitoimikoneessa noin 3 min.
  • Lisää kananmuna ja voi taikinaan ja sekoita vielä 10 minuuttia.
  • Muotoile taikinasta pyöreitä hampurilaissämpylöitä ja anna sämpylöiden kohota leivinpaperin päällä noin 1,5 tuntia.
  • Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  • Sekoita kananmuna ja vesi ja voitele hampurilaissämpylät.
  • Paista hampurilaissämpylät uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia, niin että sämpylät saavat myös hieman väriä pintaan.
  • Ota valmiit hampurilaissämpylät uunista ja anna jäähtyä.
Valmis!

Ainekset

Vettä
2 dl
3 dl
Perunamuusijauhetta
½ dl
Hiivaa
25 g
Suolaa
1 tl
Hienosokeria
2 rkl
Vehnäjauhoa
1,1 l
Kananmuna
1
50 g
Lisää herkullisia ideoita
Kerroshampurilainen
50 minuuttia
Kerroshampurilainen
(6)
Hampurilaiset
45 minuuttia
Hampurilaiset
(10)