Kalahampurilainen

Kalahampurilainen

30 minuuttia
Rapea kalahampurilainen saa väliinsä voissa paistetun turskafileen. Täydennä kalahampurilainen maukkaalla cheddar-juustolla. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

Kalahampurilainen
  • Aloita kalahampurilainen käsittelemällä kala. Leikkaa turskasta neljä yhtä suurta osaa.
  • Käsittele kasvikset valmiiksi. Huuhtele tomaatit ja leikkaa ne pyöreiksi viipaleiksi. Huuhtele salaatinlehdet ja laita ne valumaan talouspaperin päälle. Leikkaa sitruuna lohkoiksi.
  • Sekoita jauhot sekä suola lautasella. Sekoita kananmuna syvällä lautasella. Lisää vielä kolmas lautanen, johon tulee korppujauhot. Pyöräytä kalapalat ensin jauhoseoksessa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa.
  • Paista kalaa voissa noin 4 minuuttia molemmilta puolilta. Lisää juustoviipale jokaiselle kalapalalle.
  • Paista hampurilaissämpylät voissa kullanruskeiksi.
  • Viipaloi tomaatit ohuiksi. Lohko sitruuna.
  • Kokoa lopuksi kalahampurilainen: täytä salaatilla, tomaattiviipaleilla, juustoisella kalalla sekä remoulade-kastikkeella.
  • Tarjoile kalahampurilainen sitruunan ja lohkoperunoiden kera.
Valmis!

Ainekset

Kalahampurilainen
Turskafilettä
600 g
Vehnäjauhoja
½ dl
Suolaa
1 tl
Kananmuna
1
Korppujauhoja tai pankojauhoja
1 dl
3 rkl
4 viipaletta
Lisäksi
Hampurilaissämpylöitä
4 kpl
2 rkl
Tomaatteja
2
Sitruuna
1
Sydänsalaattia
4 palaa
Remoulade-kastiketta
4 rkl
Lisää herkullisia ideoita
Coleslaw
15 minuuttia
Coleslaw
(13)