Munakoisohampurilaiset

Munakoisohampurilaiset

1 tunti
Munakoisohampurilaiset ovat erinomainen ruoka perjantai-illan viettoon. Munakoisohampurilaiset saavat herkullisen lisän kermaisesta juustokastikkeesta.

Tee näin:

  • Aloita munakoisohampurilaiset valmistamalla sitruunassa keitetty punasipuli. Kuori ja viipaloi punasipuli ohuiksi viipaleiksi.
  • Laita punasipuliviipaleet kattilaan ja lisää sitruunamehu sekä sokeri. Keitä punasipuleita sitruunamehussa 10-15 minuuttia. Anna sipuleiden jäähtyä.
  • Seuraavaksi valmista kurkkusalaatti. Kuori, leikka pituussuunnassa puoliksi ja paloittele kurkku puolikuun muotoisiksi paloiksi.
  • Pese ja silppua purjo. Raasta puolikas valkosipulinkynsi. Silppua persilja.
  • Sekoita kurkku, purjo, persilja, turkkilainen jogurtti, valkosipuli ja suola keskenään.
  • Laita valmis kurkkusalaatti jääkaappiin odottamaan.
  • Leikkaa munakoiso 8 noin ½ - 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Ripottele suolaa munakoisoviipalaiden molemmille puolille ja jätä noin 20 minuutiksi lautaselle ja kuivaa pinnat talouspaperilla.
  • Vatkaa kananmuna ja 1 rkl vettä keskenään.
  • Kääntele munakoisoviipaleet ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi vielä pankojauhoissa.
  • Paista munakoisoviipaleet voissa, noin 3 minuuttia molemmin puolin.
  • Leikkaa hampurilaissämpylät puoliksi ja paahda kevyesti sisäpuolelta.
  • Kokoa munakoisohampurilaiset ja tarjoile.
Valmis!
Vinkki

Voit käyttää makkarapihvejä jauhelihapihvien sijaan.

Ainekset

Munakoiso
1
Vehnäjauho
½ dl
Suolaa
1 tl
Kananmuna
1
Vettä
1 rkl
Pankojauhoa
1 dl
3 rkl
Castello® Burger Blue -juustoa
4 siivua
Sitruunassa keitetty punasipuli
Punasipuli
2
Sitruunamehu
1
Sokeria
½ dl
Kurkkusalaatti
Kurkku
½
Silputtua purjoa
1½ dl
Hienonnettua tuoretta persiljaa
¼ dl
Paahdettuja kurpitsansiemen
¼ dl
1 dl
Raastettu valkosipulinkynsi
½
Suolaa
2 tl
Baby-pinaattia
40 g
Hampurilaissämpylä
4