Valkosipulidippi

Valkosipulidippi

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(7)

30 minuuttia

Uunissa paahdettu valkosipuli maustaa terveellisen jogurtti-papudipin, joka sopii alkupalojen kaveriksi tai levitteeksi välipalaleivälle.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 2,5 desilitraa

Ainekset

Tee näin:

Tee näin:

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen, kuori valkosipulista pois helposti irtoavat kuoret ja laita se leivinpaperille uuniin paahtumaan 20 minuutiksi, kunnes valkosipuli tuntuu pehmeältä.
2. Kaada valutetut valkopavut korkeaan kulhoon, lisää jogurtti, valkoviinietikka ja mausteet.
3. Leikkaa paahtuneen ja hieman jäähtyneen valkosipulin hattu pois terävällä veitsellä siten, että kynsien sisus paljastuu. Purista valkosipulin kynnet jogurtin ja papujen joukkoon.
4. Soseuta hienoksi sauvasekoittimella ja laita jääkaappiin maustumaan.
Tarjoa tuoreen ja rapeakuorisen maalaisleivän kanssa alku- tai välipalaksi.