Valkosipulidippi

Valkosipulidippi

30 minuuttia
Uunissa paahdettu valkosipuli maustaa terveellisen jogurtti-papudipin, joka sopii alkupalojen kaveriksi tai levitteeksi välipalaleivälle.
https://www.arla.fi/reseptit/valkosipulidippi/

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen, kuori valkosipulista pois helposti irtoavat kuoret ja laita se leivinpaperille uuniin paahtumaan 20 minuutiksi, kunnes valkosipuli tuntuu pehmeältä.
  • Kaada valutetut valkopavut korkeaan kulhoon, lisää jogurtti, valkoviinietikka ja mausteet.
  • Leikkaa paahtuneen ja hieman jäähtyneen valkosipulin hattu pois terävällä veitsellä siten, että kynsien sisus paljastuu. Purista valkosipulin kynnet jogurtin ja papujen joukkoon.
  • Soseuta hienoksi sauvasekoittimella ja laita jääkaappiin maustumaan. Tarjoa valmis valkosipulidippi tuoreen ja rapeakuorisen maalaisleivän kanssa alku- tai välipalaksi.
Valmis!

Ainekset

Ainekset
Kokonainen valkosipuli
1
Valkopapua suolaliemessä
1 prk
1½ dl
Valkoviinietikkaa
1 rkl
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
ripausta
Lisää herkullisia ideoita