Usko itseesi, sinä pystyt siihen!

“Elät varmaan unelmaasi, eikö?” – oli kommentti, jonka kuulin pari kuukautta sitten uudelta tuttavaltani, kun olin ensin kertonut hänelle mitä teen työkseni ja miksi tulin Tanskaan. En voinut kuin hymyillä, sillä hän oli osunut naulan kantaan.

Valmistuin Helsingin yliopistosta elintarviketieteiden maisteriksi kesäkuussa 2015 pääaineenani maitoteknologia. Paria kuukautta myöhemmin aloitin Arlan Supply Chain Graduate-ohjelmassa. Uusi elämäni alkoi orientoivalla viikolla Arlan pääkonttorilla Tanskassa, minkä jälkeen matkasin uuteen kotikaupunkiini ja aloitin työt juustoja valmistavassa Taulovin meijerissä. Nyt takana on kolme erittäin antoisaa, opettavaista ja haastavaa kuukautta hienossa työympäristössä upeiden työkavereiden kanssa.

Arlan Supply Chain Graduate -ohjelma hakee joka vuosi 3-5 kansainvälisestä maitoalan urasta kiinnostunutta vastavalmistunutta soveltuvan koulutuksen omaavaa maisteria. Ohjelma koostuu kolmesta vuoden mittaisesta rotaatiosta Arlan meijereissä eri puolilla maailmaa. Rotaatioiden aikana työskennellään maidon tilaus-toimitusketjun eri osa-alueilla tehtävissä, jotka voivat olla mitä vain tuotantoprosessien kehittämisen, laatujärjestelmien päivittämisen tai strategian rakentamisen väliltä. Kansainvälinen kokemus, hyvä englanninkielen taito, kunnianhimo, hyvät ihmissuhdetaidot ja vahva itsetunto ovat mielestäni tärkeimmät ominaisuudet hakijalla. Ohjelmaan valitaan henkilöitä, joissa on potentiaalia kehittyä Arlan tuleviksi johtajiksi tuotantolaitoksille.

En voinut kuin hymyillä, sillä hän oli osunut naulan kantaan.

Omat ensimmäiset kolme kuukautta ovat opettaneet minulle enemmän kuin olin ikinä uskaltanut kuvitellakaan. Olen osana Taulovin tehtaanjohdon tiimiä ja raportoin suoraan tehtaanjohtajalle. Työskentelen kolmen projektin parissa, jotka liittyvät niin juustojen tuotekehitykseen, prosessiparametrien tutkiskeluun kuin vedenkäytön tehostamiseen tehtaallamme. Olen todella kiitollinen, että yliopistoaikana jaksoin työskennellä tylsiltä tuntuvissa kesätyöpaikoissa ja opiskella turhiltakin tuntuvat kurssit hyvin, sillä työelämässä olen joutunut soveltamaan laajasti kaikkea aikaisemmin oppimaani. Sillä vaikka olenkin “oppimassa”, niin harteillani on myös paljon vastuuta ja minun odotetaan vetävän projektini kunnialla loppuun. Suoriutumistani arvioidaan ja siihen perustuvan arvioinnin perusteella määräytyvät seuraavan rotaationi paikka ja työtehtävät.

Mikä sitten on tämä kirjoituksen alussa kaverini mainitsema “unelma”? Se on sitä, että pääsen työskentelemään mielenkiintoisissa, haastavissa ja vastuullisissa tehtävissä isossa ja globaalissa yrityksessä. Samalla minulle on annettu aikaa oppia ja kysyä. Esimieheni ymmärtää, että en ole päässyt ohjelmaan mukaan sen vuoksi, että osaisin jo kaiken, vaan sen vuoksi, että minussa on potentiaalia kehittyä.

Terkuin,

Sini

HAE SINÄKIN!