"Tärkeintä on kuuntelun taito"

Konsulentti Sirkka Peltonen on monelle kuluttajalle tutuin linkki Arlan tuotteiden ja yrityksen välillä. ”Kontaktit asiakkaiden kanssa ovat työni parasta antia”, Sirkka sanoo.

On perjantai ja aamupäivä Seinäjoen Minimanissa. Konsulentti Sirkka Peltonen esittelee ja maistattaa tänään Arlan Luonto+ jogurtteja. ”Tervetuloa maistamaan jogurtteja, jotka ovat vähemmän makeita”, hän rohkaisee.

Sirkan kuuluva ääni ja kiinnostavat tarinat tuovat pöydän ympärille tasaisen asiakasvirran. Jos joku empii, Sirkka ottaa häneen reippaan katsekontaktin. ”Katsekontakti toimii aina. Se on kuin henkilökohtainen kutsu.”

Sirkka on toiminut ensin Ingmanin ja sittemmin Arlan tuote-esittelijänä jo 16 vuotta. Työssään erinomaisesti viihtyvä ammattilainen sanoo syntyneensä konsulentiksi. ”Tärkeintä on kuuntelemisen taito. Läsnäolo ja kuunteleminen rauhoittavat kiukkuisenkin asiakkaan.”

Etelä-Pohjanmaan alueen myymälöissä neljä päivää viikossa kiertävä Sirkka on oppinut vuosien mittaan tuntemaan asiakkaansa. Osasta on tullut ystäviä, joita Sirkka ehtii ikävöidä, jos tauko kohtaamisessa venyy pitkäksi.

”Ihmiset kuuntelevat mielellään, kun kerron Arlan tuotteista ja yrityksestä. Etenkin iäkkäämmät ihmiset haluavat usein jakaa myös päivittäiset kuulumiset. Saatan olla päivän ainoa ihminen, joka heitä kuuntelee”, Sirkka kertoo.

Uusia ja toteutuneita toiveita

Sirkalle on kunnia-asia toimia linkkinä Arlan kuluttaja-asiakkaiden ja yrityksen välillä. Hän kirjaa asiakkaiden toiveet ja palautteet huolellisesti muistiin ja raportoi ne eteenpäin.

”Useimmiten yritän selvittää asian välittömästi esimerkiksi Arlan kuluttajapalvelusta. Jos en osaa heti auttaa, kysyn asiakkaan puhelinnumeron, jotta hänelle voidaan soittaa jälkeenpäin. On tärkeää, että asiakkaiden asiat otetaan vakavasti”, Sirkka painottaa.

Sirkka on iloinen siitä, että Arlalla kuluttajien toiveita kuunnellaan. Hyvä esimerkki tästä ovat mm. Arla Protein -proteiinirahkat, joiden kehitystyössä on tehty yhteistyötä suomalaisten kuluttajien kanssa.

”On hienoa aloittaa proteiinirahkojen esittely sanomalla, että tässä on tuote, joka on kehitetty teidän toiveittenne mukaisesti”, Sirkka sanoo hymyillen.