Paras työpaikka ikinä!

Maitoteknologiaa Helsingin yliopistossa opiskeleva Mariia Leskelä on tällä hetkellä unelmahommassaan. Hän suorittaa opintoihinsa liittyvää kolmen kuukauden harjoittelua Arlan tuotekehitystiimissä Päivi Kankkusen ja Maarit Paanajärven ohjauksessa.

”Tämä harjoittelupaikka on minulle kuin lottovoitto, paras työpaikka ikinä. Työtehtävät ovat monipuolisia, eikä kahta samanlaista päivää ole. Ajattelin aikaisemmin, että tuotekehityksessä testataan vain uusia tuoteideoita, mutta täällä tehdään paljon myös olemassa olevien tuotteiden kehitystyötä”, Mariia kertoo.

Tuotekehityksessä Mariia on päässyt toteuttamaan maitojen ja kermojen säilyvyysseurantaa sekä kehittämään testausmenetelmiä, mm. kermojen vispauskokeen menetelmää.

”Tuotekehitys ja laadunvalvonta kiinnostavat. Ne ovat sellaisia työtehtäviä, joissa voisin viihtyä myös opintojen jälkeen.”

Kesätöissä pakkaussalissa

Arla tuli Mariialle työpaikkana tutuksi jo kesällä, kun hän työskenteli kaksi kuukautta kesätyöntekijänä pakkaussalissa. Mariia osallistui jogurttien ja viilien pakkaukseen.

”Oli kiinnostavaa päästä näkemään, miten Arlan tuotteet valmistuvat. Arla on mukava työpaikka, sillä täällä on hyvä ryhmähenki ja ilmapiiri. Arla on ehdottomasti potentiaalinen työpaikka myös valmistumiseni jälkeen. Kansainvälisessä yrityksessä olisi mahdollisuus päästä työskentelemään myös ulkomailla”, Mariia miettii.

Mariian maitotalousteknologian opinnot alkavat olla jo loppusuoralla. Työharjoittelun jälkeen on vuorossa pro gradu –tutkielman teko. Haaveena on, että sopiva projekti ja aihe siihen löytyisi Arlalta.

”Tavoitteeni on, että saisin elintarviketieteiden maisterin paperit ensi syksynä”, Mariia paljastaa.


Haluamme kantaa vastuumme elintarvikealan merkittävänä työnantajana ja olla mukana tukemassa nuorten työllistymistä. Yksi keino on tarjota nuorille opintoihin liittyviä harjoittelupaikkoja ja siten avata heille ovia työelämään.