Arlan jogurteille Hyvää Suomesta -merkki

Arlan yhden kilon ja 200 gramman perusjogurteille on myönnetty Hyvää Suomesta -merkki, joka tunnetaan myös Joutsenlippu-merkkinä. Merkki takaa, että tuote on tehty suomalaisista raaka-aineista.

”Joutsenlippu merkitsee, että jatkossa Arlan perusjogurtit valmistetaan suomalaisesta maidosta. Meille Arla Suomessa se merkitsee, että pystymme vastaamaan kuluttajien toiveisiin kotimaisessa maitomarkkinassa ja olemme saaneet käyttöömme tarpeeksi kotimaista raaka-ainetta”, valaisee kategoriapäällikkö Eetu Viuhkonen.

Arla Suomi on saanut riveihinsä uusia maidontuottajia, mikä on mahdollistanut kotimaisen maidon käytön yhden kilon ja 200 gramman perusjogurteissa. Tuotteiden laatu ja luonnollisuus ovat meijerille elintärkeitä, jolloin esimerkiksi maidon laimentamiseen ei haluta ryhtyä.

Vähemmän sokeria ja uusi pakkausdesign

Hyvää Suomesta -merkin lisäksi perusjogurttien sokerimäärää vähennetään osana Arlan terveysstrategiaa. Sokerin määrää vähennetään 13 grammasta 10 grammaan. Eetu Viuhkonen kiittelee Arlan Sipoon tuotekehitystä hyvästä työstä.

”Lähtökohtana koko muutoksessa on ollut se, että jogurttien pitää olla edelleen äärimmäisen herkullisia ja mausta ei saa tinkiä grammaakaan, vaikka sokeria otetaankin pois. Meidän tuotekehityksemme on tehnyt hienoa työtä kehittäessään tuotteita ja valinnut parhaat marjat ja hedelmät, jotta maku ei kärsi”, Viuhkonen kiittelee.

Uusi pakkausdesign antaa pisteen tuoteuudistukselle. Ilme raikastuu ja selkeytyy.

”Uuden designin lähtökohtana oli, että sen on viestitettävä jogurtin hyviä ominaisuuksia, eli herkullista makua ja laatua. Jogurttimme valmistetaan suomalaisesta laimentamattomasta maidosta ja niissä on jatkossa vähemmän sokeria kuin muissa vastaavissa perusjogurteissa”, päättää Viuhkonen.

”Kansainvälisesti olemme huomanneet Arlalla, että erinäiset valmistajat ovat alkaneet sekoittamaan jogurtteihin maitovalmistetta, kuten permiaattia, tai vettä. Meidän mielestämme tuotteet pitää valmistaa laimentamattomasta maidosta, jotta ne ovat laadukkaita”, kertoo Viuhkonen.