Vappubrunssi

Vappupäivän paras vappubrunssi sopii tarjottavaksi kotona tai piknikillä. Vappusima, munkit ja perunasalaatti ovat vappubrunssin kestosuosikkeja. Vappubrunssi kannattaa valmistella mahdollisimman pitkälle jo etukäteen. Katso herkulliset reseptit ja nappaa vinkit onnistuneelle vappubrunssille!

Rento vappubrunssi valmistuu etukäteen

Vappupäivän vappubrunssi kannattaa koostaa mahdollisimman pitkälle sellaisista herkuista, jotka on helppo valmistaa jo etukäteen. Näin pääset helpommalla itse juhlapäivänä ja voit keskittyä nauttimaan täysillä vapputunnelmasta.

Vappubrunssi sisätiloissa on hyvä vaihtoehto, kun säät eivät suosi. Kutsu silloin läheiset kylään ja koristele koti serpentiinillä ja ilmapalloilla. Jos vappusää suosii ja aurinko lämmittää, siirtäkää vappubrunssi ulos takapihalle tai puistoon ja nauttikaa ihana vappupiknik. Monet alla olevista resepteistä ovatkin myös näppäriä pakata mukaan ja tarjoilla sormisyötävänä vappupiknikillä.

Helpoin tapa järjestää vappubrunssi on nyyttikestit, jolloin jokainen tuo brunssille jotain tarjottavaa. Etukäteen kannattaa jakaa suolaiset ja makeat vappuherkut, sekä sopia, että joku vastaa juhlajuomista. Suolaisia vappuherkkuja kannattaa yleensä varata brunssille enemmän kuin makeita vaihtoehtoja.

Vappubrunssin suolaiset tarjottavat

Etenkin suolaiset piirakat ovat suosittuja tarjottavia vappubrunssilla ja ne on helppo valmistaa etukäteen jääkaappiin odottamaan. Mausteinen tacopiirakka on mehevä ja ruokaisa tarjottava, josta voit valmistaa myös kasvisversion vaihtamalla jauhelihan esimerkiksi Härkikseen. Vappupiknikille on helpointa pakata mukaan suolaiset juustokakkumuffinit, jotka tarjoillaan näppärästi muffinssivuoissa. Myös helpot pizzapuustit on kätevä pakata piknikille mukaan ja täytteet voit valita makusi mukaan. Vappubrunssin klassikot perunasalaatti ja nakkipiilot maistuvat vuodesta toiseen. Muista myös vappubrunssin herkulliset salaatit!

Vapun parhaimmat makeat herkut

Vappu on täynnä toinen toistaan ihanampia makeita herkkuja. Vappubrunssia suunnitellessa kannattaa kuitenkin muistaa, että makeita herkkuja syödään yleensä vähemmän kuin suolaisia. Näin ollen kannattaakin keskittyä muutamaan hyvin valittuun makeaan herkkuun.

Vappubrunssi sisätiloissa tarjoaa oivan tilaisuuden asettaa tarjolle näyttävä vappukakku. Kevyistä marengeista koottu Mango-Pavlova on ihanan keväinen herkku ja marengit voit valmistaa jo hyvissä ajoin etukäteen. Kauniilla pursotuksilla viimeistelty muffinssikakku kootaan yksittäisistä muffinsseista, mikä tekee siitä näppärän tarjottavan. Muista myös ihanat juustokakut, jotka maistuvat myös vappubrunssilla.

Näppärät sörmisyötävät churrot haastavat perinteiset vappumunkit. Suklaaseen dippailtavat vohvelitikut kulkevat helposti mukana piknikille, samoin kuin helpot makeat vartaat, jotka ehdit valmistaa vielä vappupäivän aamuna.

Valitse alta suosikkisi!

Teemat