Mehevät ja maistuvat marjareseptit

Marjat

Kotimaiset marjat ovat herkullinen ja monipuolinen osa suomalaista ruokakulttuuria. Marjoja, kuten mansikoita, mustikoita, vadelmia ja puolukoita löytyy runsaasti metsistä ja soilta – ja ne ovatkin kaikkien saatavilla jokaisenoikeuksin. Marjoja hyödynnetään laajasti myös leivonnassa, sillä ne tuovat leivonnaisiin luonnollista makeutta, mehevyyttä ja raikkautta.

Marjat kuuluvat kotimaiseen leivontaperinteeseen

Kotimaiset marjat ovat herkullinen ja terveellinen osa suomalaista ruoka- ja leivontakulttuuria. Suomen metsät ja suot tarjoavat runsaasti marjamaastoja, joista löytyy monipuolinen valikoima marjoja, kuten mustikoita, vadelmia, puolukoita ja tyrnimarjoja. Näitä marjoja arvostetaan niiden luonnollisen makeuden, vitamiinien ja antioksidanttien vuoksi. Kotimaiset marjat ovat suosittuja niin tuoreina nautittuina, marjapiirakoiden täytteenä, hilloina, mehuina kuin erilaisten leivonnaisten ja jälkiruokienkin osana.

Marjojen runsas käyttö leivonnassa onkin olennainen osa kotimaista leivontaperinnettä ja juhlapöytien herkkutarjontaa.

Ihanimmat marjareseptit

Rakastetuimpia marjaleivonnaisia ovat erilaiset marjapiirakat, rahka- ja marjakakut sekä marjatäytteiset pullat ja muffinit. Yksi suosituimmista marjaleivonnaisista on marjapiirakka, joka voidaan valmistaa joko perinteiseen piirakkapohjaan tai sitten murupohjaan. Täytteenä käytetään usein erilaisia marjoja, kuten mansikoita, mustikoita, vadelmia tai puolukoita. 

Rakastetuimpien marjaleivonnaisten salaisuus piilee tuoreissa, suomalaisissa marjoissa, jotka antavat leivonnaisille aitoa makua ja luonnollista makeutta. Parasta marjaresepteissä on niiden muunneltavuus: useimmat reseptit ovat tuunattavissa omaan makuun sopivaksi valitsemalla leivontaan juuri itselle mielunen marjalaji. Toki eri marjat mielletään usein soveltuviksi juuri tietynlaisiin leivonnaisiin, minkä johdosta otammekin seuraavaksi pienen katsauksen suosituimpiin marjoihin sekä resepteihin, joihin ne ihanimmin sopivat!

Mustikkareseptit

Mustikka on suosittu marja piirakoiden ja muffinssien täytteenä. Pyöräytä esimerkiksi pellillinen mustikkapiirakkaa tai ihanat mustikkamuffinssit!

Vadelmareseptit

Vadelma sopii erityisen hyvin kääretorttujen ja piirakoiden koristeluun sekä osaksi maukkaan ravitsevaa smoothieta. Leivo jo tänään mehevä vadelmapiirakka tai pyöräytä raikas vadelmasmoothie!

Puolukkareseptit

Puolukka antaa herkullisen kirpeyden ja sopii täydellisesti leipien ja sämpylöiden täytteeksi. Puolukka sopii myös erottamattomasti joululeivontaan. Kokeile puolukkaista saaristolaisleipää tai klassikoksi muodostunutta jouluhalkoa!

Mansikkareseptit

Mansikka on monikäyttöinen marja, joka on ehkäpä kotimaisista marjoista suosituin. Se sopii niin piirakoiden, kakkujen, lettujen kuin juustokakkujenkin täytteeksi ja koristeluun. Leivo vaikkapa ihana mansikkakakku tai mansikkajuustokakku.

Lakkareseptit

Lakka eli hilla tuo herkullisen vivahteen leipä- ja kakkutaikinoihin sekä sopii täydellisesti lettujen ja pannukakkujen päälle. Valmista lakkasadosta vaikkapa herkullinen lakkahillo vohveleiden kanssa tarjottavaksi tai maukkaan kakun täytteeksi.

Valitse alta suosikkisi!

Teemat