Mansikkahillo

Mansikkahillo

Itse tehty mansikkahillo on ihana lisuke jälkiruokiin ja leivonnaisiin. Valmista kerralla iso erä mansikkahilloa ja nauti kesän mausta vielä pitkälle syksyyn.
https://www.arla.fi/reseptit/mansikkahillo/

Tee näin:

Mansikkahillo
  • Huuhtele mansikat, halkaise tai viipaloi ne.
  • Laita kattilaan kerroksittain marjoja ja sokeria.
  • Anna seistä noin 1 tunti.
  • Kuumenna marjoja miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
  • Poista vaahto.
  • Sekoita natriumbentsoaatti pieneen määrään hilloa ja lisää seos kattilaan.
  • Kaada hillo puhtaisiin, tiiviskantisiin purkkeihin.
Valmis!
Vinkki

Kun et käytä natriumbentsoaattia kotitekoisen hillon säilöntään, lasien tai purkkien sekä käyttämiesi välineiden (kattilat, lusikat, suppilot jne.) puhdistaminen ja sterilointi on entistäkin tärkeämpää. Natriumbentsoaatin käyttö ei ole välttämätöntä, vaikka se voikin olla hyvä ajatus, hillon säilyvyyden pidentämiseksi, kunhan steriloit hillopurkit ja -välineet huolellisesti kiehuvalla vedellä. Hilloa kannattaa myös kaataa varovasti, jotta sitä ei pääse astian reunoille. Suppilon käyttö helpottaa tätä prosessia. Laita kansi purkkiin heti kuuman hillon kaatamisen jälkeen. Tämä estää bakteerien pääsyn siihen. Avaa purkit vasta, kun aiot syödä hillon, ja säilytä ne kuivassa, viileässä ja pimeässä paikassa. Säilytä kotitekoinen hillo jääkaapissa avaamisen jälkeen.

Mansikkahillo Q&A

Mansikkahillo sopii hyvin monen jälkiruoan kanssa, ja se vie sinut makumaullaan lämpimiin kesäpäiviin aina uudelleen ja uudelleen.

Miten mansikkahilloa tehdään?
Oman mansikkahillon valmistaminen tyhjästä on helppoa. Anna vain kaikkien ainesten paitsi säilöntäainesokerin kiehua välillä sekoittaen, lisää sitten säilöntäainesokeri ja anna kiehua muutaman minuutin ajan. Muista maistella hillon makeutta, jotta näet, tarvitseeko se lisää sokeria, vaniljaa tai sitruunamehua. Muista steriloida purkit, laittaa kansi päälle heti hillon kaatamisen jälkeen ja säilyttää hilloa viileässä, kuivassa ja pimeässä paikassa tai jääkaapissa.
Kuinka kauan mansikkahillo säilyy?
Avaamaton kotitekoinen hillo, joka on kaadettu asianmukaisesti steriloituihin purkkeihin ja jota on säilytetty kuivassa, viileässä ja pimeässä paikassa, säilyy enintään 6 kuukautta. Kun olet avannut hillon ja alkanut nauttia siitä, hillo säilyy jääkaapissa 2-3 viikkoa.
Voiko mansikkahilloa valmistaa ilman pektiiniä?
Mansikkahilloon ei tarvitse lisätä pektiiniä. Vaikka mansikat eivät luonnostaan sisällä suuria määriä pektiiniä, sitruunat sisältävät, minkä vuoksi tässä mansikkahilloreseptissä ei ole lisätty pektiiniä. Keitämme vastapuristetun sitruunamehun yhdessä mansikoiden ja säilöntäsokerin kanssa, joten ylimääräistä hyytelöimisaineita, kuten pektiiniä, ei tarvita.
Miksi mansikkahilloon laitetaan sitruunamehua?
Sitruunamehun lisääminen palvelee kahta tarkoitusta. Ensinnäkin sitruunassa on paljon pektiiniä, joka toimii luonnollisena hyytelöimisaineena, joten voit nauttia mansikkahillon reseptistä ilman pektiiniä. Toiseksi sitruunamehua sisältävässä mansikkahillossa on monipuolisempi maku, sillä sitruunan happamuus tasapainottaa mansikoiden makeutta, jolloin hillosta ei tule liian makeaa, ja se korostaa mansikan makua.
Voiko mansikkahilloa pakastaa?
Voit pakastaa mansikkahilloa, jotta se säilyy pidempään. Se voidaan säilyttää ilmatiiviissä astiassa tai lasipurkissa. Muista jättää purkkiin tilaa, jotta hillo pääsee hieman laajenemaan jäätyessään (tavoitteena on 2 cm tilaa yläreunassa). Pakastimessa hillo säilyy vähintään 6 kuukautta ja jopa 12 kuukautta. Säilytä sitä sulatuksen jälkeen jääkaapissa. Näin se säilyy noin 7 päivää.
Kuinka kauan mansikkahillon jähmettyminen kestää?
Jos kotitekoinen hillosi näyttää melko juoksevalta, kun kaadat sen purkkeihin, älä masennu. Hillo on aina juoksevampaa kuumana, ja se jähmettyy enemmän ja enemmän jäähtyessään. Voi kestää 24-48 tuntia, ennen kuin hillo jähmettyy kunnolla. Jos se ei kuitenkaan näytä jähmettyvän tämän ajan jälkeen, harkitse sen uudelleen keittämistä. Jos kiehauttaminen vielä kerran ei auta, voit harkita sitruunamehun lisäämistä, jotta se sakenee.

Ainekset

Mansikkahillo
Mansikoita
2 l
Sokeria
8 dl
Natriumbensonaattia
ripausta
Sitruunamehua
3 rkl
Lisää herkullisia ideoita
Lakkahillo
50 minuuttia
Lakkahillo
(2)
Karhunvatukkahillo
10 minuuttia
Karhunvatukkahillo
(0)
Omenahillo
50 minuuttia
Omenahillo
(2)

Makea kotitekoinen mansikkahillo tuo kesän jälkiruokapöytään

Saat lämpimän kesätunnelman ympäri vuoden yksinkertaisella ja herkullisella mansikkahillolla, joka on täynnä mansikoiden ja vaniljan makeutta. Mansikkahilloreseptimme on helppo noudattaa, ja siihen tarvitaan hyvin vähän aineksia. On ihanaa tehdä omaa hilloa, koska voit täysin itse päättää, kuinka makeaa tai hapokasta haluat sen olevan, kun voit hallita kaikkea, mitä siihen laitat. Nauti paahtoleivän tai kaurahiutaleiden päällä aamiaiseksi, makeana välipalana jogurtin päälle tiputettuna tai erilaisissa jälkiruoissa ja niiden kanssa.

Hillo tuoreista tai pakastetuista mansikoista

Mansikkahillon valmistaminen pakastemansikoista on yhtä helppoa ja maistuu yhtä hyvältä kuin tuoreista marjoista tehty. Voit siis ostaa tai poimia marjoja, kun ne ovat sesongin mukaisia ja täynnä makua, ja käyttää niitä tällaisissa resepteissä jopa keskellä talvea. Marjoja ei tarvitse edes sulattaa, ennen kuin ne laitetaan kattilaan kypsennettäväksi. Itse asiassa on parempi laittaa marjat kattilaan ennen kuin ne alkavat sulaa, sillä kaikki niiden ihanat mehut pääsevät mukaan kotitekoiseen hilloon.

Jos pidit tämän kotitekoisen hillon tekemisestä - ja syömisestä -, tutustu myös luumuhillon ja karhunvatukkahillon resepteihimme - ne ovat yhtä helppoja tehdä ja maistuvat yhtä hyvältä!

Kuinka käyttää mansikkahilloa jälkiruokiin

Kotitekoisella hillolla on monia käyttötarkoituksia, eikä vähiten mansikkahillo jälkiruokia. Vaikka hillo ei välttämättä olekaan usein ruokalajin sankari, sillä on merkittävä rooli, sillä se tuo ruokaan paljon tuoreen hedelmän makua ja luonnollista makeutta. Makea hillo sopii hyvin esimerkiksi kerroskakkuihin ja -rouladeihin, joissa se toimii maukkaana ja herkullisena liimana, joka pitää jälkiruoat kasassa. Upea punainen hillo sopii niin lämpimiin kuin kylmiinkin jälkiruokiin, joten nautitpa sen makeasta mausta ja kauniista väristä, halusitpa sitten tarjota sitä pannukakkujen kanssa kuumana pannulta tai kotitekoisen jäätelön täytteenä tai tyylikkään pannacottan koristeena.

Lisää oma kosketuksesi

Jos olet enemmän suolaisen keittiön ystävä, voit helposti tehdä tästä suolaisen mansikkahillon, jota voit käyttää esimerkiksi juustojen kanssa. Kun lisäät yksinkertaisesti 1 ruokalusikallisen hyvää balsamiviinietikkaa ja ¼ teelusikallista tuoretta mustapippuria säilöntäsokerin joukkoon, saat intensiivisen italialaisvaikutteisen mansikkahillon, jossa on hieman potkua. Tämä tekee siitä erittäin sopivan syötäväksi rikkaan juuston, kuten brien, kanssa, sillä se tuo hieman tulisuutta ja paljon kontrastia.

Mansikka-raparperihillo

Kypsien, punaisten mansikoiden ja upean vaaleanpunaisten raparperin palojen yhdistäminen on rakastettu tapa sekoittaa klassinen mansikkahillo. Raparperit ovat luonnostaan hieman hapokkaita, ja niiden tuoma kirpeys makeaan hilloon tekee makujen yhdistelmästä miellyttävän. Tavallisen mansikkahillon tavoin mansikka-raparperihillo on herkullista jälkiruokien, jogurtin tai kaurapuurojen kanssa tai tietenkin paahtoleivän tai leivän päällä.