Kun et käytä natriumbentsoaattia kotitekoisen hillon säilöntään, lasien tai purkkien sekä käyttämiesi välineiden (kattilat, lusikat, suppilot jne.) puhdistaminen ja sterilointi on entistäkin tärkeämpää. Natriumbentsoaatin käyttö ei ole välttämätöntä, vaikka se voikin olla hyvä ajatus, hillon säilyvyyden pidentämiseksi, kunhan steriloit hillopurkit ja -välineet huolellisesti kiehuvalla vedellä. Hilloa kannattaa myös kaataa varovasti, jotta sitä ei pääse astian reunoille. Suppilon käyttö helpottaa tätä prosessia. Laita kansi purkkiin heti kuuman hillon kaatamisen jälkeen. Tämä estää bakteerien pääsyn siihen. Avaa purkit vasta, kun aiot syödä hillon, ja säilytä ne kuivassa, viileässä ja pimeässä paikassa. Säilytä kotitekoinen hillo jääkaapissa avaamisen jälkeen.
Mansikkahillo sopii hyvin monen jälkiruoan kanssa, ja se vie sinut makumaullaan lämpimiin kesäpäiviin aina uudelleen ja uudelleen.
Mansikoita
|
2 l |
---|---|
Sokeria
|
8 dl |
Natriumbensonaattia
|
ripausta |
Sitruunamehua
|
3 rkl |
Saat lämpimän kesätunnelman ympäri vuoden yksinkertaisella ja herkullisella mansikkahillolla, joka on täynnä mansikoiden ja vaniljan makeutta. Mansikkahilloreseptimme on helppo noudattaa, ja siihen tarvitaan hyvin vähän aineksia. On ihanaa tehdä omaa hilloa, koska voit täysin itse päättää, kuinka makeaa tai hapokasta haluat sen olevan, kun voit hallita kaikkea, mitä siihen laitat. Nauti paahtoleivän tai kaurahiutaleiden päällä aamiaiseksi, makeana välipalana jogurtin päälle tiputettuna tai erilaisissa jälkiruoissa ja niiden kanssa.
Mansikkahillon valmistaminen pakastemansikoista on yhtä helppoa ja maistuu yhtä hyvältä kuin tuoreista marjoista tehty. Voit siis ostaa tai poimia marjoja, kun ne ovat sesongin mukaisia ja täynnä makua, ja käyttää niitä tällaisissa resepteissä jopa keskellä talvea. Marjoja ei tarvitse edes sulattaa, ennen kuin ne laitetaan kattilaan kypsennettäväksi. Itse asiassa on parempi laittaa marjat kattilaan ennen kuin ne alkavat sulaa, sillä kaikki niiden ihanat mehut pääsevät mukaan kotitekoiseen hilloon.
Jos pidit tämän kotitekoisen hillon tekemisestä - ja syömisestä -, tutustu myös luumuhillon ja karhunvatukkahillon resepteihimme - ne ovat yhtä helppoja tehdä ja maistuvat yhtä hyvältä!
Kotitekoisella hillolla on monia käyttötarkoituksia, eikä vähiten mansikkahillo jälkiruokia. Vaikka hillo ei välttämättä olekaan usein ruokalajin sankari, sillä on merkittävä rooli, sillä se tuo ruokaan paljon tuoreen hedelmän makua ja luonnollista makeutta. Makea hillo sopii hyvin esimerkiksi kerroskakkuihin ja -rouladeihin, joissa se toimii maukkaana ja herkullisena liimana, joka pitää jälkiruoat kasassa. Upea punainen hillo sopii niin lämpimiin kuin kylmiinkin jälkiruokiin, joten nautitpa sen makeasta mausta ja kauniista väristä, halusitpa sitten tarjota sitä pannukakkujen kanssa kuumana pannulta tai kotitekoisen jäätelön täytteenä tai tyylikkään pannacottan koristeena.
Jos olet enemmän suolaisen keittiön ystävä, voit helposti tehdä tästä suolaisen mansikkahillon, jota voit käyttää esimerkiksi juustojen kanssa. Kun lisäät yksinkertaisesti 1 ruokalusikallisen hyvää balsamiviinietikkaa ja ¼ teelusikallista tuoretta mustapippuria säilöntäsokerin joukkoon, saat intensiivisen italialaisvaikutteisen mansikkahillon, jossa on hieman potkua. Tämä tekee siitä erittäin sopivan syötäväksi rikkaan juuston, kuten brien, kanssa, sillä se tuo hieman tulisuutta ja paljon kontrastia.
Kypsien, punaisten mansikoiden ja upean vaaleanpunaisten raparperin palojen yhdistäminen on rakastettu tapa sekoittaa klassinen mansikkahillo. Raparperit ovat luonnostaan hieman hapokkaita, ja niiden tuoma kirpeys makeaan hilloon tekee makujen yhdistelmästä miellyttävän. Tavallisen mansikkahillon tavoin mansikka-raparperihillo on herkullista jälkiruokien, jogurtin tai kaurapuurojen kanssa tai tietenkin paahtoleivän tai leivän päällä.