Mansikkakakku

Mansikkakakku

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Mansikkakakku on osa perinteistä juhlapöytää. Tällä herkullisella mansikkakakkureseptillä pääset suoraan vieraiden sydämiin.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 10 annosta

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutus

  • 1½ dl Arla rasvatonta maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria

Täyte ja kuorrutus

Reunoille

  • Savoiardi-keksiä
  • leveää nauhaa

Tee näin:

Tee näin:

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos siivilän läpi vaahdon joukkoon. Sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan. Paista 175 asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia. Kumoa kakkupohja vuoasta ja anna sen jäähtyä. Puhdista mansikat ja viipaloi niistä noin puolet. Mausta maitorahka sokerilla ja vaniljasokerilla. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja sekoita kermavaahto maitorahkan joukkoon. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta alin osa tarjoiluvadille. Kostuta se vaniljasokerilla maustetulla rasvattomalla maidolla. Levitä päälle kerros mansikkaviipaleita ja rahka-kermaseosta. Nosta toinen levy täytteen päälle, kostuta se ja levitä päälle kerros mansikkaviipaleita ja rahka-kermaseosta. Nosta viimeinen levy päälle ja kostuta se. Levitä kakun päälle ja reunoille loput rahka-kermaseoksesta. Aseta keksit kakun ympärille ja kiinnitä ne kauniilla nauhalla. Koristele kakun pinta kokonaisilla mansikoilla. Voit käyttää koristeena myös tuoretta minttua tai sitruunamelissaa.