Mansikkakakku

Mansikkakakku

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(3)

Mansikkakakku kuuluu täydellisesti kesään. Hyödynnä tuoreet kotimaiset mansikat ja leivo mansikkakakku, joka maistuu kaikille. Kokeile reseptiä!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 10 annosta

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutus

  • 1½ dl Arla rasvatonta maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria

Täyte ja kuorrutus

Tee näin:

Tee näin:

Kakkupohja

1. Aloita valmistamaan mansikkakakku tekemällä kakkupohja. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos siivilän läpi vaahdon joukkoon. Sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.
3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan. Paista mansikkakakun pohja 175°C asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia.
4. Kumoa kakkupohja vuoasta ja anna sen jäähtyä.

Voit tehdä joko yhden pohjan ja halkaista sen tai jos haluat näyttävän kakun, kuten kuvassa, tee pohja kahdesti.

Täyte ja kuorrutus

1. Puhdista mansikat ja viipaloi niistä noin puolet.
2. Mausta maitorahka sokerilla ja vaniljasokerilla.
3. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja sekoita kermavaahto maitorahkan joukkoon.
4. Kostuta alempi kakkupohja (halkaistu tai kokonainen) vaniljasokerilla maustetulla rasvattomalla maidolla.
5. Kokoa mansikkakakku levittämällä kerrosten väliin ja kakun päälle kerros mansikkaviipaleita ja rahka-kermaseosta.
6. Koristele mansikkakakku kokonaisilla mansikoilla. Voit käyttää koristeena myös tuoretta minttua, sitruunamelissaa ja syötäviä kesäisiä kukkasia. Tarjoile valmis mansikkakakku heti koristelun jälkeen.

Vinkki

Kuvan näyttävä kakku on saatu tekemällä pohja kaksi kertaa. Voit myös halutessasi halkaista pohjan.

Katso myös nämä