Mustikasta on moneksi!

Mustikkareseptit

Mustikkareseptit tulevat ajankohtaiseksi, kun uuden sadon mustikat kypsyvät metsissä. Tälle sivulle olemme keränneet herkullisimmat mustikkareseptit.

Mustikkareseptit kesän uutta satoa varten

Mustikka on herkullinen ja terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin ja jälkiruokiin. Sanotaankin, että mustikka on oikea metsien terveyspommi, sillä se sisältää mm. paljon A-, B- ja C-vitamiinia, kuituja sekä flavonoideja. Terveysvaikutteiden lisäksi mustikka on edullinen marja, jota löytyy Suomessa eniten kangasmetsistä.

Herkullisen ja makean makunsa puolesta mustikka onkin koko perheen suosikkimarja. Olemme koonneet kesän satoa varten maistuvat mustikkareseptit niin leivontaa kuin muita mustikkaherkkuja silmällä pitäen!

Perinteisiä ja takuuvarmoja mustikkareseptejä ovat ihana mustikkapiirakka, jonka täytteestä löytyy myös tuorejuustoa. Myös klassinen mustikka-rahkapiirakka on perinteinen herkku, joka maistuu koko perheelle.
Pellillinen mustikkapiirakkaa on hyvä vaihtoehto, kun leivotaan tarjottavaa isommalle porukalle. Tämä herkullinen piirakka valmistetaan pullataikinapohjaan. Kaunis mustikkakakku kruunaa kahvipöydän tai on mainio sesonkileivonnainen loppukesän merkkipäiviä varten.

Mustikka on hyvä raaka-aine moneen

Mustikkaa käytetään paljon erilaiseen leivontaan, mutta sen lisäksi mustikka sopii monenlaiseen muuhun jälkiruokaan tai välipalaan. Kesällä voit hyödyntää tuoreet mustikat ihanan virkistävässä mustikka-banaanismoothiessa tai hellepäivää viilentävässä mustikkajäädykkeessä. Jos haluat hieman erilaisemman aamupalan tai välipalan, kokeile esimerkiksi mustikkaisia rahkalettuja tai maukasta mannapannukakkua vaniljamustikoilla. Nämä herkut ovat helppoja valmistaa.

Kotimaiset mustikat tuovat makua ja raikkautta myös hedelmäsalaatteihin, itsetehtyihin jäätelöihin ja puuroihin. Ota talteen meidän herkulliset mustikkareseptimme ja ihastu suomalaiseen supermarjaan!

Valitse alta suosikkisi!