Mustikkareseptit metsien terveyspommi

Mustikka on herkullinen, edullinen ja terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin ja jälkiruokiin. Näillä resepteillä leivot maistuvat mustikkaherkut!

Mustikkareseptit kesän uutta satoa varten

Mustikka on herkullinen ja terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin ja jälkiruokiin. Sanotaankin, että mustikka on oikea metsien terveyspommi, sillä se sisältää mm. paljon A-, B- ja C-vitamiinia, kuituja sekä flavonoideja. Terveysvaikutteiden lisäksi mustikka on edullinen marja, jota löytyy Suomessa eniten kangasmetsistä.

Herkullisen ja makean makunsa puolesta mustikka onkin koko perheen suosikkimarja. Olemme koonneet kesän satoa varten maistuvat mustikkareseptit niin leivontaa kuin muita mustikkaherkkuja silmällä pitäen!

Perinteisiä ja takuuvarmoja mustikkareseptejä ovat mustikkapiirakka, mustikkakukko sekä mustikka-rahkapiirakka. Kesällä voit hyödyntää tuoreet mustikat ihanan virkistävässä mustikka-banaanismoothiessa tai hellepäivää viilentävässä mustikkajäädykkeessä. Jos haluat hieman erilaisemman aamupalan tai välipalan, kokeile esimerkiksi mustikkaisia rahkalettuja tai maukasta mannapannukakkua vaniljamustikoilla. Nämä herkut ovat helppoja valmistaa. 

Kotimaiset mustikat tuovat makua ja raikkautta myös hedelmäsalaatteihin, itsetehtyihin jäätelöihin ja puuroihin. Ota talteen meidän herkulliset mustikkareseptit ja ihastu suomalaiseen supermarjaan!

Valitse alta suosikkisi!