Maalaisjäädykettä ja mustikoita

Maalaisjäädykettä ja mustikoita

Makea maalaisjäädyke on helppo jälkiruoka. Tarjoile tuoreiden marjojen kera.
https://www.arla.fi/reseptit/maalaisjaadyketta-ja-mustikoita/

Tee näin:

  • Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Sekoita keltuaiset, sokeri, vaniljasokeri, sitruunan raastettu kuori, sitruunamehu ja crème fraiche. Nostele varovasti käännellen kermavaahto ja valkuaisvaahto crème fraiche -seoksen joukkoon. Murskaa keksit ja jaa murska laseihin. Kaada vaahto laseihin keksimurskan päälle ja pakasta vähintään 4 tuntia. Ota jäädykkeet jääkaappiin pehmenemään noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Koristele jäädyke mustikoilla.
Valmis!

Ainekset

Kananmunia
2
1½ dl
Sokeria
1 dl
Vaniljasokeria
1 tl
Sitruunan kuori ja mehu
1
200 g
Digestive-keksejä
8
3-4 dl mustikkat