Mustikkaiset macaroon-leivokset

Mustikkaiset macaroon-leivokset

Iki-ihanat macaroon -leivokset (macaroons, macaron, makronit... rakkaalla lapsella on monta nimeä) saavat tässä reseptissä mustikkaisen värin ja maun.
https://www.arla.fi/reseptit/mustikkaiset-macaroon-leivokset/

Tee näin:

  • Jauha mantelit. Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri. Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri ja vaahdota vielä noin 2 minuuttia, kunnes marenkivaahto on valmista. Lisää mustikkasurvos ja elintarvikeväri ja sekoita väri tasaiseksi. Sekoita manteli-tomusokeriseos vaahdon joukkoon. Pursota tai lusikoi massasta noin 60 suuren kolikon kokoista leivosta uunipellille. Anna leivosten olla huoneenlämmössä vähintään puoli tuntia ennen paistamista, jotta ne eivät halkea uunissa. Kuumenna uuni 125-asteiseksi. Paista uunin alatasolla 20-25 minuuttia. Jäähdytä leivokset. Voikreemi: Sekoita voi, tomusokeri ja vaniljasokeri kulhossa. Vaahdota. Sekoita joukkoon keltuainen ja mustikkasurvos sekä elintarvikeväri. Kokoa leivokset hampurilaisen tapaan levittämällä voikreemiä täytteeksi kahden leivoksenpuolikkaan väliin. Säilytä leivokset jääkaapissa.
Valmis!

Ainekset

Leivokset
Kuorittuja manteleita
125 g
Tomusokeri
4 dl
Kananmunan valkuaista (3-4 kpl)
1¼ dl
Sokeria
½ dl
Mustikkasosetta
1 rkl
Sinistä elintarvikevärejä
Voikreemi
100 g
Tomusokeria
1½ dl
Vaniljasokeria
1 tl
Kananmunan keltuainen
1
Mustikkasosetta
2 rkl
Sinistä elintarvikevärejä
Lisää herkullisia ideoita