Mustikkaiset macaroon-leivokset

Mustikkaiset macaroon-leivokset

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Iki-ihanat macaroon -leivokset (macaroons, macaron, makronit... rakkaalla lapsella on monta nimeä) saavat tässä reseptissä mustikkaisen värin ja maun.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 30 kpl

Leivokset

  • 125 g kuorittuja manteleita
  • 4 dl tomusokeria
  • 1¼ dl kananmunan valkuaista (3-4 kpl)
  • ½ dl sokeria
  • 1 rkl mustikkasurvosta
  • sinistä elintarvikeväriä

Voikreemi

Tee näin:

Tee näin:

Jauha mantelit. Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri. Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri ja vaahdota vielä noin 2 minuuttia, kunnes marenkivaahto on valmista. Lisää mustikkasurvos ja elintarvikeväri ja sekoita väri tasaiseksi. Sekoita manteli-tomusokeriseos vaahdon joukkoon. Pursota tai lusikoi massasta noin 60 suuren kolikon kokoista leivosta uunipellille. Anna leivosten olla huoneenlämmössä vähintään puoli tuntia ennen paistamista, jotta ne eivät halkea uunissa. Kuumenna uuni 125-asteiseksi. Paista uunin alatasolla 20-25 minuuttia. Jäähdytä leivokset. Voikreemi: Sekoita voi, tomusokeri ja vaniljasokeri kulhossa. Vaahdota. Sekoita joukkoon keltuainen ja mustikkasurvos sekä elintarvikeväri. Kokoa leivokset hampurilaisen tapaan levittämällä voikreemiä täytteeksi kahden leivoksenpuolikkaan väliin. Säilytä leivokset jääkaapissa.