Sitruuna-mustikkajuustokakku

Sitruuna-mustikkajuustokakku

Sitruuna-mustikkajuustokakku saa raikkaan ja kesäisen makunsa sitruunasta ja mustikoista, nimensä mukaan. Ei muuta kuin herkuttelemaan!
https://www.arla.fi/reseptit/sitruuna-mustikkajuustokakku/

Tee näin:

Pohja
  • Murskaa keksit hienoksi muruiksi. Nypi sekaan sulatettu voi. Painele keksi-voiseos leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle.
Täyte
  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi kulhossa. Vaahdota kerma omassa astiassaan.
  • Yhdistä kermavaahto ja valkuaisvaahto.
  • Sekoita sitruunamehu, sokeri ja vaniljasokeri tuorejuustoon.
  • Kiehauta vesi ja sulata liivatelehdet siihen. Sekoita liivatevesi tuorejuustoseoksen joukkoon huolellisesti. Yhdistä sitten liivate-tuorejuustoseos kerma-valkuaisvaahtoon. Sekoita sekaan myös mustikat.
  • Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta mahdollisimman hyvin vuokaa tasolla heiluttaen.
  • Laita sitten juustokakku hyytymään jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi.
Kiille
  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  • Laita mustikat sulamaan kiehuvaan veteen, mikäli ne tulevat pakkasesta. Älä keittele kummemmin. Paseeraa marjat siivilän läpi kattilaan.
  • Sekoita paseerattujen mustikoiden joukkoon sitruunamehu, sitruunakuoriraaste ja tomusokeri.
  • Kiehauta n. ½ dl mustikkakastikkeesta ja sulata siihen liivatelehdet.
  • Yhdistä seos lopun kastikkeen kanssa.
  • Jäähdytä seosta hetki, sillä kiillemehu ei saa olla kuumaa täytteen päälle kaadettaessa. Kaada juustokakun päälle.
  • Siirrä jääkaappiin hyytymään.
Valmis!
Vinkki

Jos haluat kakun tuorejuusto-osan pysyvän valkoisena, lisää mustikat pakkaskohmeisina ja sekoita marjat hellästi mutta nopeasti massan joukkoon.

Tämä upea sitruunainen mustikkajuustokakku on Sillä Sipuli-blogin Merituulin käsialaa.

Ainekset

Pohja
Digestive-keksejä
11
80 g
Täyte
Liivatelehtiä
5
3 dl
Munanvalkuaista
2
Maustamatonta tuorejuustoa
250 g
Sitruunankuori
Luomu 1
Sitruunamehu
Luomu 1
Sokeria
1½ dl
Vaniljasokeria
3 tl
Vettä
2 rkl
Mustikoita
3 dl
Kiille
Vettä
1 dl
Mustikoita
3½ dl
Liivatelehtiä
3
Sitruunamehu
½
Tomusokeri
½ dl