Sitruuna-mustikkajuustokakku

Sitruuna-mustikkajuustokakku

Tämä juustokakku saa raikkaan ja kesäisen makunsa sitruunasta ja mustikoista. Ei muuta kuin herkuttelemaan!
Arvioi (37)

Minun arvosanani

Sitruuna-mustikkajuustokakku

Tämä juustokakku saa raikkaan ja kesäisen makunsa sitruunasta ja mustikoista. Ei muuta kuin herkuttelemaan!

Reseptistä valmistuu 8 annosta

Pohja

Täyte

Kiille

  • 1 dl vettä
  • 3½ dl mustikoita
  • 3 liivatelehteä
  • ½ sitruunan mehu
  • ½ dl tomusokeria

Ohjeet

Pohja: Murskaa keksit hienoksi muruiksi. Nypi sekaan sulatettu voi. Painele keksi-voiseos leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle. Täyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi kulhossa. Vaahdota kerma omassa astiassaan. Yhdistä kermavaahto ja valkuaisvaahto. Sekoita sitruunamehu, sokeri ja vaniljasokeri tuorejuustoon. Kiehauta vesi ja sulata liivatelehdet siihen. Sekoita liivatevesi tuorejuustoseoksen joukkoon huolellisesti. Yhdistä sitten tämä seos kerma-valkuaisvaahtoon. Sekoita sekaan myös mustikat. Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta mahdollisimman hyvin vuokaa tasolla heiluttaen. Laita sitten juustokakku hyytymään jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi. Kiille: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Laita mustikat sulamaan kiehuvaan veteen, mikäli tulevat pakkasesta. Älä keittele kummemmin. Paseeraa marjat nesteineen siivilän läpi kattilaan. Laita mustikankuoret pois. Sekoita joukkoon sitruunamehu, sitruunakuoriraaste ja tomusokeri. Kiehauta n. ½ dl "mehusta" ja sulata siihen liivatelehdet. Yhdistä seos lopun mehun kanssa. Jäähdytä seosta hetki, sillä kiillemehu ei saa olla kuumaa täytteen päälle kaadettaessa. Kaada juustokakun päälle. Siirrä jääkaappiin hyytymään

Vinkit

Jos haluat kakun tuorejuusto-osan pysyvän valkoisena, lisää mustikat pakkaskohmeisina ja sekoita marjat hellästi mutta nopeasti massan joukkoon.

Tämä upea sitruunainen mustikkajuustokakku on Sillä Sipuli-blogin Merituulin käsialaa.

Suositellut tuotteet