Syntisen suklaiset

Suklaakakut

Suklaakakut ovat täyteläisiä herkkuja, joita voi maustaa vaikkapa vadelmalla tai mintulla. Suklaakakut sopivat myös juhlaan! Tutustu resepteihin!

Täyteläiset suklaakakut sopivat juhlapöytään tai jälkiruuaksi. Suklaakakkujen mausteeksi sopivat mm. vadelma, erilaiset pähkinät ja minttu. Leivo paras suklaakakku!

Suklaakakut ovat suomalaisten suosikkileivonnaisia. Suklaakakku on jo sinällään ihanaa, mutta kun siihen lisää esimerkiksi pähkinöitä, vaahtokarkkeja, toffeeta tai vaikkapa chiliä, on makuelämys jo lähestulkoon taivaallinen.

Keskeltä houkuttelevan pehmeäksi jäävä mutakakku on vastustamatonta esimerkiksi jäätelön ja vadelmien kera. Suklaiset juustokakut kruunaavat kahvipöydän tai ovat sopivia tarjottavia juhliin. Kolmen suklaan juustokakku on herkullinen tarjottava, jonka koristeeksi sopivat tuoreet marjat. Suolaisen ja makean kutkuttava yhdistelmä on suolakaramellinen suklaa-kinuskipiirakka, joka viimeistellään ripauksella merisuolaa. Erikoisruokavalioihin sopii gluteeniton ja vähähiilihydraattinen suklaakakku – tämä on mutakakku ilman jauhoja!

Suklaan sulattaminen

Suklaakakut ovat kohtuullisen helppoja valmistaa, tosin suklaan sulattaminen vaatii erityistä varovaisuutta. Sulattaminen onnistuu varmasti kaikilta kotikokeilta, kunhan pitää mielessä muutaman vinkin:

  • Suklaa on herkkä raaka-aine ja sulatus liian korkeassa lämpötilassa saa suklaan rakenteen ja maun muuttumaan.
  • Suklaan toinen heikko kohta on vesi. Pienikin määrä vesihöyryä saa suklaan muuttumaan kokkareiseksi.

Oikein sulatettu suklaa on rakenteeltaan kiiltävää ja sileää. Katso alta ohjeemme suklaan sulattamiseen vesihauteessa ja mikrossa.

Suklaan sulattaminen vesihauteessa
Suklaan voi sulattaa vesihauteessa kulhossa, jonka pinoat vesihaudekattilan päälle. Kulhon olisi hyvä olla pyöreäpohjainen ja läpimitaltaan isompi kuin vesihaudekattilan, jotta vesihöyryä ei joutuisi suklaan joukkoon. Itse vesihaudekattila voi olla pieni.

Paloittele suklaa samankokoisiksi paloiksi ja kaada palat kulhoon. Asettele kulho vesikattilan päälle, mieluiten niin, että astian pohja ei koskettaisi vettä. Kuumenna vesi, mutta älä anna sen kiehua. Anna suklaan sulaa hiljakseen, välillä sekoitellen. Suklaa on valmista, kun kaikki palat ovat sulaneet ja lopputuloksena on kauniin kiiltävää sulaa suklaata.

Suklaan sulattaminen mikrossa
Paloittele suklaa suunnilleen samankokoisiksi paloiksi. Älä käytä mikrokupua, sillä sen alle voi tiivistyä vesihöyryä. Sulata suklaa matalalla lämmöllä ja sekoita usein – sopiva sekoitusaikaväli on noin 20–30 sekuntia! Etenkin valkoinen suklaa palaa helposti. Suklaan sulatus kestää lämpötilasta ja suklaasta riippuen noin 2–3 minuuttia.

Ja sitten vain essu päälle ja leipomaan!

Valitse alta suosikkisi!

Teemat