
Appelsiinikakku

Tee näin:
Appelsiinikakku
Appelsiinitryffeli
Appelsiinikakku Q&A
Lisää kakkuun voimakkaan appelsiinin makuisia ainesosia, kuten appelsiininkuorta (kokeile pakastekuivattua lajiketta, jos haluat vielä voimakkaamman maun), puhdasta appelsiiniuutetta tai appelsiiniöljyä. Halutessasi kokeile tarjoilla appelsiinikakku appelsiinin paloista ja tuoreesta sitruunamelissasta tehdyn virkistävän salaatin kanssa.
Suurin syyllinen on yleensä liian suuri määrä leivinjauhetta, joten varmista, että noudatat reseptiä tarkasti. Jos huomaat virheesi ennen leipomista, sinulla on kaksi vaihtoehtoa: lisää muitakin ainesosia leivinjauheen määrää vastaavaksi tai lisää neutraloivaa happoa, kuten viinikreemiä tai sitruunamehua.
Onnistunut appelsiinikakku on pehmeää ja mehevää. Noudata siis aina reseptiä: käytä oikeita aineksia ja vältä korvaamista mahdollisimman pitkälle, sekoita ainekset täsmälleen ohjeiden mukaan, älä säädä uunin lämpötilaa suositeltua korkeammaksi ja pidä kiinni paistoaikataulusta (paitsi jos kakku on vielä raaka ja tarvitsee muutaman minuutin lisäaikaa).
Ainekset
Appelsiinikakku
Vehnäjauhoja
|
5 dl |
---|---|
Leivinjauhetta
|
1 tl |
Suolaa
|
1 tl |
175 g | |
Sokeria
|
3 dl |
Kananmunia huoneenlämpöisinä
|
4 |
Appelsiini (kuori sekä mehua 1.25 dl)
|
1 |
Appelsiinitryffeli
Hienonnettua maitosuklaata
|
150 g |
---|---|
Tummaa suklaa hienonnettuna
|
75 g |
Sokeria
|
5 rkl |
Kananmunan keltuaista
|
2 |
½ dl | |
Appelsiinimehua
|
½ dl |
25 g |
Vastakohtien muodostama vetovoimainen lopputulos
Usein sanotaan, että vastakohdat vetävät toisiaan puoleensa, eikä sinun tarvitse katsoa tätä appelsiinikakkua kauemmas, jotta tiedät, että se on todellakin totta. Kakussa on tasapainossa raikas ja pirteä hedelmäisyys sekä toisaalta tumman suklaatryffelin syvä rikkaus, ja jokainen suupala tuo mukanaan vaikeasti kuvailtavissa olevan makupotkun, jota on lähes mahdotonta vastustaa.
Pehmeä appelsiinikakku täynnä hedelmäistä kirpeyttä
Jotkut makuyhdistelmät maistuvat aivan kuin ne olisi kirjaimellisesti tehty toisiaan varten, kuten tämä kauniin kuohkea appelsiinikakku. Tässä kakussa yhdistyvät appelsiinin raikkaus ja suklaan samettisuus. Kokeile tätä appelsiinikakun reseptiä valmistaaksesi täydellisiä herkkuja esimerkiksi jouluksi tai pääsiäiseksi.
Kun hedelmäkakku tai hot cross bun ei yksinkertaisesti kelpaa, luo uusi perinne tällä herkullisella jälkiruoalla. Se on vastustamattoman herkullinen jopa herkkävatsaisimmille, ja sen maut tuovat mieleen sekä joulun että pääsiäisen, joten siitä tulee helposti juhlapyhien uusi suosikkiherkku.
Appelsiinikakku ja suklaa - herkullinen yhdistelmä
Appelsiini-suklaa-yhdistelmä ei ole suinkaan uusi keksintö. Se on peräisin jo vuodelta 1927, jolloin leivottiin ensimmäiset Jaffa-kakut, ja makuyhdistelmä on inspiroinut kaikenlaisia reseptejä jäätelöstä ja browniesta suklaapatukoihin ja juhlaviin cocktaileihin. Kakun päätähtenä nämä kaksi ainesosaa loistavat kuitenkin kirkkaimmillaan.