Vehnäjauhoja
|
5 dl |
---|---|
Leivinjauhetta
|
1 tl |
Suolaa
|
1 tl |
175 g | |
Sokeria
|
3 dl |
Kananmunia huoneenlämpöisinä
|
4 |
Appelsiini (kuori sekä mehua 1.25 dl)
|
1 |
Hienonnettua maitosuklaata
|
150 g |
---|---|
Tummaa suklaa hienonnettuna
|
75 g |
Sokeria
|
5 rkl |
Kananmunan keltuaista
|
2 |
½ dl | |
Appelsiinimehua
|
½ dl |
25 g |
Usein sanotaan, että vastakohdat vetävät toisiaan puoleensa, eikä sinun tarvitse katsoa tätä appelsiinikakkua kauemmas, jotta tiedät, että se on todellakin totta. Kakussa on tasapainossa raikas ja pirteä hedelmäisyys sekä toisaalta tumman suklaatryffelin syvä rikkaus, ja jokainen suupala tuo mukanaan vaikeasti kuvailtavissa olevan makupotkun, jota on lähes mahdotonta vastustaa.
Jotkut makuyhdistelmät maistuvat aivan kuin ne olisi kirjaimellisesti tehty toisiaan varten, kuten tämä kauniin kuohkea appelsiinikakku. Tässä kakussa yhdistyvät appelsiinin raikkaus ja suklaan samettisuus. Kokeile tätä appelsiinikakun reseptiä valmistaaksesi täydellisiä herkkuja esimerkiksi jouluksi tai pääsiäiseksi.
Kun hedelmäkakku tai hot cross bun ei yksinkertaisesti kelpaa, luo uusi perinne tällä herkullisella jälkiruoalla. Se on vastustamattoman herkullinen jopa herkkävatsaisimmille, ja sen maut tuovat mieleen sekä joulun että pääsiäisen, joten siitä tulee helposti juhlapyhien uusi suosikkiherkku.
Appelsiini-suklaa-yhdistelmä ei ole suinkaan uusi keksintö. Se on peräisin jo vuodelta 1927, jolloin leivottiin ensimmäiset Jaffa-kakut, ja makuyhdistelmä on inspiroinut kaikenlaisia reseptejä jäätelöstä ja browniesta suklaapatukoihin ja juhlaviin cocktaileihin. Kakun päätähtenä nämä kaksi ainesosaa loistavat kuitenkin kirkkaimmillaan.