Suklaaganache

Suklaaganache

10 minuuttia
Ganache on pehmeä ja intensiivinen suklaakreemi, jota käytetään leivonnaisten tai kakkujen päällä tai sisällä. Mitä laadukkaampi suklaa, sitä parempi maku.
https://www.arla.fi/reseptit/suklaaganache/

Tee näin:

Suklaaganache
  • Hienonna suklaa. Kiehauta kerma kattilassa ja ota pois liedeltä.
  • Lisää suklaa ja sekoita, kunnes se on sulanut.
  • Lisää voi ja sekoita tasaiseksi.
  • Anna ganachen jäähtyä jääkaapissa vähintään kuusi tuntia ennen käyttöä.
Valmis!

Ainekset

Suklaaganache
Tummaa suklaa
200 g
1½ dl
1 rkl

Kermainen, täyteläinen suklaa, joka tuo dekadenttia nautintoa lähes mihin tahansa kakkuun tai jälkiruokaan. Ylellinen suklaaganache on yhtä ylellinen kuin se maistuu ja näyttääkin, ja se on nopea ja helppo valmistaa mukavasti omassa keittiössäsi.

Suklaaganache kakun täytteenä

Harva asia elämässä on houkuttelevampi kuin täyteläinen suklaaganache. Se voi olla osa lähes mitä tahansa jälkiruokaa, kakkua tai herkkua. Tai se voi olla oma soolonäytöksensä, jossa tuoreet hedelmät tuovat raikasta makua. Yksi suklaaganachen arvostetuimmista käyttötavoista on kuitenkin kakun täytteenä. Tässä mahdollisuudet ovat loputtomat. Tee ganachesta niin tummaa ja makeaa kuin haluat. Levitä se sitten yksinkertaisesti kakkukerrosten väliin: tavallisen, suklaisen tai maustetun kakun väliin. Täydennä ganache kermavaahdolla ja hedelmillä, niin saat ihanteellisen kakun syntymäpäiville ja muihin juhlatilaisuuksiin.

Mausta suklaaganache mieleiseksesi

Vaikka suklaaganache yksinään on lähellä täydellistä makua, voit halutessasi lisätä siihen muita rakastamiasi makuja. Yksinkertaisin tapa on korvata osa suklaasta tai kaikki suklaa maustetulla muunnoksella: mintulla, appelsiinilla tai jopa chilillä. Toinen tapa on lisätä kerman joukkoon kuivia ainesosia keittämisen alussa: appelsiinin tai sitruunan kuorta, hienonnettua minttua tai kuivattuja mausteita, kuten kanelia tai inkivääriä. Liköörit ja aromiuutteet voidaan lisätä ganacheen lopuksi. Muista kuitenkin, että nesteen lisääminen voi tehdä ganachesta hieman ohuempaa ja juoksevampaa.

Miten värillinen suklaaganache valmistetaan

Lisää kirkkaita ja hauskoja värejä syntymäpäiväkakkuun - tai tee halloween-kakusta erityisen pelottava - värillisellä ganachella. Tee seos tumman suklaan sijasta valkoisesta suklaasta, lisää sitten elintarvikeväriä muutama tippa kerrallaan ja sekoita hyvin, jotta saat haluamasi värin. Saatat joutua yhdistelemään värejä ja kokeilemaan hieman, jotta saat juuri haluamasi violetin, vaaleanpunaisen tai turkoosin sävyn.

Minkä tyyppistä suklaata käytetään suklaaganacheen?

Se, millaista suklaata käytät, riippuu omasta maustasi, mieltymyksistäsi ja siitä, mitä aiot tehdä ganachen kanssa. On kuitenkin muutama vinkki. Pyri käyttämään laadukasta suklaata, jota on sekä helppo työstää maistuvaksi. Jotkut suklaat ovat helppoja sulattaa, mutta muuttuvat jähmettyessään hieman tylsiksi. Tumma leivontasuklaa on varma valinta, sillä se on tehty sulattamaan ja jähmettymään hyvällä tuloksella. Leivontaan löytyy myös maitosuklaata ja valkosuklaata.

Mitä eroa on suklaakuorrutteella ja suklaaganassilla?

Vaikka sekä ganache että kuorrute ovat erinomaisia kakkujen ja jälkiruokien täyteläisyyden lisäämiseen, ne eivät ole sama asia. Suklaaganache on pohjimmiltaan suklaan ja kuohukerman sekoitus. Kuorrutus taas tarkoittaa monenlaisia makeita seoksia, jotka voivat sisältää muun muassa voita, kermaa, tomusokeria ja tuorejuustoa. Suklaaganache on yleensä täyteläisempää kuin kuorrute, kun taas kuorrute on usein makeampaa ja sitä käytetään ensisijaisesti kakkujen ja kuppikakkujen kuorruttamiseen.

Mitä kolmea erilaista ganachetyyppiä on olemassa?

Suklaaganacheja on kolmea pääluokkaa, jotka perustuvat siihen, millaista suklaata seokseen käytetään. Ensimmäinen on tumma suklaaganache, jonka kaakaopitoisuus on suurempi ja joka on yleensä vähemmän makea. Toinen on maitosuklaaganache, jonka kaakaopitoisuus on pienempi ja maku on makeampi. Kolmas on valkosuklaaganache, joka on yleensä makeaa ja sisältää kaakaovoita, usein myös vaniljaa maun lisäämiseksi, mutta ei kaakaota. Näitä kolmea ei voi asettaa paremmuusjärjestykseen: ne ovat kaikki yhtä vastustamattomia.

Vinkkejä

Kun ganache on täysin kylmää, voit vatkata sen kuohkeaksi, lähes vaahtomaiseksi. Tämä sopii erinomaisesti kakkujen päälle, mutta myös sellaisenaan syötäväksi.