Marmoroitu suklaajuustokakku

Marmoroitu suklaajuustokakku

Arvioi

(40)

Marmoroitu suklaajuustokakku on sekä herkullinen että kaunis vaihtoehto juhlapöytään!

Ainekset

Reseptistä valmistuu 8 annosta

Pohja

Täyte

  • 2 dl Arla kuohukermaa
  • 200 g Arla maustamatonta tuorejuustoa
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ dl kuumaa kahvia
  • 4 liivatelehteä
  • 175 g maitosuklaata
  • 1 rkl Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi

Tee näin:

Tee näin:

Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi. Pingota leivinpaperi (halkaisijaltaan n. 20 cm) irtopohjavuoan pohjalle. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi. Sulata suklaa voin kera. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Vaahdota vispikerma kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja sokerit sileäksi. Liuota pehmenneet liivatelehdet kuuman kahvin joukkoon. Lisää liivateseos tuorejuuston joukkoon. Lisää myös kermavaahto joukkoon hyvin vatkaten. Levitä puolet vaahdosta pohjan päälle vuokaan. Valuta puolet sulasta suklaasta vaahdon päälle. Vetele haarukalla suklaaraitoja edestakaisin marmorikuvion aikaansaamiseksi. Levitä loput vaahdosta päälle sekä valuta loput suklaasulasta päälle ja marmoroi myös pinta. Peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli.

Vinkki

Tämän reseptin on meille suunnitellut Henskiksen hekumalliset herkut –blogin Henna.