Marmoroitu suklaajuustokakku - Reseptit - Arla
Marmoroitu suklaajuustokakku

Marmoroitu suklaajuustokakku

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(52)

Marmoroitu suklaajuustokakku on sekä herkullinen että kaunis vaihtoehto juhlapöytään!

Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 8 annosta

Pohja

Täyte

  • 2 dl Arla kuohukermaa
  • 200 g Arla Luomu maustamatonta tuorejuustoa
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ dl kuumaa kahvia
  • 4 liivatelehteä
  • 175 g maitosuklaata
  • 1 rkl Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi

Tee näin:

Tee näin:

Valmista pohja

1. Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi.
2. Pingota leivinpaperi (halkaisijaltaan n. 20 cm) irtopohjavuoan pohjalle.
3. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
4. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Valmista täyte

5. Sulata suklaa voin kera.

6. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi.
7. Vaahdota vispikerma kulhossa.
8. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja sokerit sileäksi.
9. Liuota pehmenneet liivatelehdet kuuman kahvin joukkoon.
10. Lisää liivateseos tuorejuuston joukkoon.
11. Lisää myös kermavaahto joukkoon hyvin vatkaten.

Kokoa kakku

12. Levitä puolet vaahdosta pohjan päälle vuokaan ja valuta puolet sulasta suklaasta vaahdon päälle. Vetele haarukalla suklaaraitoja edestakaisin marmorikuvion aikaansaamiseksi.
13. Levitä loput vaahdosta päälle sekä valuta loput suklaasulasta päälle ja marmoroi myös pinta. Peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli.

Vinkki

Tämän reseptin on meille suunnitellut Henskiksen hekumalliset herkut –blogin Henna.