Kahvisuklaakakku

Kahvisuklaakakku

45 minuuttia
Kahvi ja suklaa on klassinen yhdistelmä ja ne voi yhdistää yhteen kakkuun! Kahvisuklaakakku on herkullinen jälkiruoka jokaiselle kahvin ja suklaan ystävälle.
https://www.arla.fi/reseptit/kahvisuklaakakku/

Tee näin:

Kahvisuklaakakku
  • Kuumenna uuni 175 °C:n normaaliin uunilämpötilaan.
  • Sulata voi ja sekoita joukkoon kaakaojauhe.
  • Vatkaa muna ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi.
  • Murskaa kahvipavut hienoksi morttelissa tai kahvimyllyssä ja sekoita ne kananmunaseokseen yhdessä vaniljasokerin, kaakao-voiseoksen, kahvin ja jauhojen kanssa.
  • Vuoraa jousivuoka (halkaisija noin 22 cm) ja kaada taikina sisään.
  • Paista kahvisuklaakakkua uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
Tarjoilu
  • Aseta suklaakahvipavut kakun päälle, kun se on vielä lämmin.
  • Anna jäähtyä leivinpaperin päällä.
  • Tarjoile kahvisuklaakakku jääkylmän kermavaahdon kanssa.
Valmis!
Vinkki

Riippumatta siitä, miten valmistat kahvin suklaakahvikakkuun, anna sen jäähtyä hieman. Sen on oltava vähintään huoneenlämpöistä, tai se on liian lämmintä, kun se lisätään, mikä vaikuttaa muihin ainesosiin. Jos nautit suklaakakkujen pehmeistä, tahmeista keskuksista, kuten sulaneesta suklaalavakakusta, meillä on sinulle hyviä uutisia: voit käyttää tätä suklaakahvikakkureseptiä pehmeän ja tahmean herkun valmistamiseen. Paista kakkua vain 5 minuuttia kuvailtua vähemmän ja tarjoile se heti, jotta saat herkullisen sulan keskuksen. Muista käyttää pastöroituja kananmunia.

Kahvisuklaakakku Q&A

Kahvisuklaakakku on herkullinen vaihtoehto perinteisille mokkapaloille. Lue lisää alta!

Miten kahvisuklaakakku valmistetaan?
Rikkaan ja intensiivisen suklaakahvikakun leipominen on helppoa. Vatkaa muna ja sokeri kevyeksi ja kuohkeaksi, jotta taikina on ilmavaa, ja valitse suosikkikahvisi vahvemmaksi tai miedommaksi sen mukaan, kuinka paljon kahvin makua haluat. Muista, että sekoitat kahvin muiden ainesosien joukkoon, joten varmista, että se on vahvempaa kuin jos juot sitä yksinään. Koristele suklaakahvikakku vielä lämpimänä leivonnan jälkeen suklaalla päällystetyillä kahvipavuilla ja anna sen jäähtyä ennen tarjoilua jääkylmän kermavaahdon kanssa.
Kuinka paljon kahvia laitetaan kahvisuklaakakkuun?
Kahvi-suklaakakkuun lisättävän kahvin määrä riippuu siitä, kuinka paljon kahvin lisäksi taikinaan lisätään nestettä - ei niinkään siitä, kuinka paljon kahvin makua haluat. Kun haluat määrittää, kuinka vahvaa kahvin pitäisi olla, mieti, millaista kahvia käytät ja kuinka vahvaa siitä tulee. Käytä esimerkiksi enemmän tavallista pikakahvia kuin vaikkapa espressojauhetta, sillä jälkimmäinen on voimakkaampaa. Me käytämme vain 1 dl vahvaa kahvia, jolloin kakku saa kostean ja pehmeän rakenteen, ja lisäämme jauhettuja kahvipapuja antamaan lisää makua.
Miten kahvi lisätään kahvisuklaakakkuun?
Kahvin lisääminen suklaakakkuun onnistuu muutamalla eri tavalla. Voit, kuten reseptissämme ehdotetaan, lisätä sekä jauhettuja kahvipapuja että valmiiksi keitettyä kahvia. Suklaakahvikakku voidaan valmistaa myös pikakahvijauheesta tai kuivasta espressojauheesta, joka sekoitetaan muihin kuiviin aineisiin.
Miksi kahvisuklaakakkuun laitetaan kahvia?
Kahvi toimii erittäin hyvin arominvahvistajana, ja tässä suklaakahvikakussa kahvi korostaa suklaan luonnollisia makuja. Pieni määrä keitettyä kahvia tai pikakahvirakeita ei tee leivonnaisista tai jälkiruoista 100-prosenttisesti kahvin makuisia, vaan se vain korostaa suklaan makua ja tekee kakusta täyteläisemmän ja dekadentimman.

Ainekset

Kahvisuklaakakku
150 g
Kaakaojauhe
50 g
Kananmunaa
2
Sokeria
3 dl
Kahvipapua
2 rkl
Vaniljasokeria
1 tl
Vahvaa kahvia
1 dl
Jauhoja
125 g
Koristeluun ja tarjoiluun
Suklaakahvipapuja
½ dl
2 dl
Lisää herkullisia ideoita
Suklaakakku
1 tunti
Suklaakakku
(43)
Mokkapalakakku
60+ min
Mokkapalakakku
(13)

Voimakkaan makuinen kahvisuklaakakku on herkullinen vaihtoehto mokkapalalle

Syvä, tumma suklaakakku, jossa on kahvin makua ja kermavaahtoa - tämä kakku on kuin maukas caffè mocha kakun muodossa. Kakussa on sekä jauhettuja kahvipapuja että haudutettua kahvia, ja sen päällä on rapeita suklaalla päällystettyjä kahvipapuja, jotka antavat sille sekä kahvin että suklaan suuret ja rohkeat aromit. Tarjoile tiheä suklaakahvikakku jääkylmän kermavaahdon kera, joka tuo kakkuun erilaisia kuvioita ja piristää intensiivistä kakkua.

Oletko todellinen kahvin ystävä, joka ei voi saada tarpeekseen kahvin erityisestä mausta? Tutustu klassisen jääkahvin reseptiimme, joka sopii täydellisesti kuumaan päivään, tai jos olet hieman seikkailunhaluisempi, tutustu kreikkalaiseen frappé-juomaan, kylmään, vaahdotettuun kahvijuomaan, tai eteläkorealaiseen dalgona-kahviin, joka koostuu jääkylmästä maidosta ja paksusta kahvivaahdosta.

Tutustu kahvin lisäämisen iloon suklaakakussa

Kahvin lisääminen suklaakakkuun on loistava tapa korostaa suklaan makua, jolloin sen täyteläinen maku muuttuu entistäkin voimakkaammaksi. Se tekee kahvisuklaakakusta dekadentin, kermaisen ja kostean. Käyttämästäsi kahvista riippuen itse kahvin maku ei välttämättä ole kovin tuntuva, mutta suklaan maku korostuu. Kahvi suklaakakussa saattaa olla salainen makuaine, jota et tiennyt tarvitsevasi.

Oikean kahvin valitseminen

Jos sinulla ei ole kahvinkeitintä, älä ole epätoivoinen, sillä on täysin mahdollista tehdä kahvisuklaakakku pikakahvilla. Koska tähän reseptiin tarvitaan 1 dl vahvaa kahvia, saatat joutua keittämään sen hieman vahvemmaksi kuin mihin olet tottunut, jos päätät tehdä niin. Käyttämällä espressojauhetta tai tummapaahtoisista pavuista valmistettua kahvisekoitusta tarvittavan kahvin keittämiseen saat täyteläisemmän ja voimakkaamman kahvin maun. Voit myös valmistaa ison annoksen espressoa tai lungoa koneella, jos sinulla sattuu olemaan sellainen. Varo tekemästä siitä liian vahvaa, ellet halua tehdä rohkeampaa ja tummemman makuista suklaakahvikakkua. Se, mikä kahvi sopii sinulle, riippuu siis siitä, kuinka paljon haluat kakun maistuvan kahvilta.

Tee siitä oma

Runsas kahvi-suklaakakku maistuu ihanalta kotitekoisen voikermakuorrutteen kanssa. Voikermareseptimme on helppo noudattaa sekä nopea valmistaa. Voit jopa valmistaa sen kakun ollessa uunissa. Klassinen, makea vaniljainen voikermavaahto sopii hyvin tämän suklaakahvikakun kanssa, mutta voit myös halutessasi korostaa jo valmiiksi läsnä olevia makuja muokkaamalla reseptiä kahvi- tai suklaavoikermakuorrutteella, jolloin kakusta tulee vielä intensiivisempi.

Voit joko kuorruttaa tämän helpon suklaakahvikakun voikreemillä tai kokeilla tehdä oman tyylikkään, kerroksittaisen suklaakahvikakun. Leivo kaksi tällaista kakkua, puolita molemmat ja kerrosta ne voikreemillä, jolloin saat korkean, dekadenttisen kahvi-suklaakakun, joka sopii erinomaisesti ystävien ja perheen tarjoiluun juhlatilaisuudessa. Harkitse suklaakahvipapujen lisäämistä voikerman joukkoon hauskaksi ja rapeaksi yllätykseksi.