Tuhansien makujen

Makeat piirakat ja tortut

Makeat piirakat ja tortut maistuvat herkulliselta jälkiruokana tai vaikkapa iltapäiväkahvin kera. Täältä löydät ihania ja helppoja ohjeita jokaiseen makuun!

Kahvipöydän suosituin piirakka?

Omenapiirakka, mustikkapiirakka, raparperipiirakka vai ihanan kirpsakka Key Lime Pie - mikä on sinun lempiversiosi? Piirakkaan voi leipoa melkein mitä tahansa hedelmiä tai marjoja. Täytettä – tai miksei taikinaakin – mehevöittämään sopivat esimerkiksi maustetut rahkat ja raikas, maustamaton tuorejuusto. Ja sitten vain leipomaan ja kahvi tippumaan!

Paras piirakkapohja – millainen se on?

Erilaiset piirakkapohjat ovat herkullinen tapa tuoda vaihtelua leivonnaisten maailmaan. Erilaiset piirakkapohjat antavat mahdollisuuden luoda herkullisia makuyhdistelmiä ja tyydyttävät erilaisten ruokavalioiden tarpeet. Leivontaan inspiroituessa kannattaa kokeilla rohkeasti erilaisia pohjia ja löytää oma suosikki jokaiseen piirakkahetkeen!

Murotaikinapohja, pullataikina vai gluteeniton piirakkapohja?

Perinteisin piirakkapohja on kenties maukas murotaikinapohja, jonka mausta ja koostumuksesta pääsee nauttimaan esimerkiksi mansikkapiirakan, raparperipiirakan sekä ihanan sitruuna-marenkipiirakan äärellä. Vaihtelua ja ihanaa muhkeutta tuo puolestaan pullataikinan käyttö piirakkapohjana; ota testiin mustikkapiirakka pullataikinaan ja koe tämä makuelämys itse! Kuohkean pehmeä piirakkapohja löytyy puolestaan pellillisestä raparperipiirakkaa, vadelmarahkapiirakasta sekä pellillisestä omenapiirakkaa.

Gluteeniton piirakkapohja on aivan yhtä maistuva kuin muutkin piirakkapohjat, kunhan sen valmistamiseen käyttää hyvää reseptiä. Gluteeniton mustikkapiirakka -reseptimme sisältää ohjeen, jolla valmistaa herkullinen gluteeniton piirakkapohja; tämä piirakkapohja sopii mainiosti myös muihin piirakkamakuihin varioituna. 

Valitse alta suosikkisi!

Teemat