Mustikka-tuorejuustopiirakka

Mustikka-tuorejuustopiirakka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(5)

Kesäsadon antimista suut mustiksi! Pehmeä tuorejuusto ja suomalainen superfood yhdessä.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 8 annosta

Pohja

Täyte

  • 200 g Arla maustamatonta tuorejuustoa Laktoositon
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 dl mustikoita
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 2 rkl sokeria

Tarjoiluun

Tee näin:

Tee näin:

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat vatkaten. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää seos vaahtoon. Taputtele taikina voideltuun, halkaisijaltaan n. 27 cm piirakkavuokaan. Paista 200° asteessa noin 10 minuuttia. Nosta vuoka uunista. Vatkaa tuorejuusto, munat ja sokeri seokseksi ja levitä se paistetun piirakkapohjan päälle. Sekoita mustikat ja perunajauhot ja lisää seos tuorejuustotäytteen päälle. Ripottele lopuksi marjoille sokeria. Paista 30-40 minuuttia 175° asteessa. Tarjoile jäähtyneenä vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kera.