Pistetään yhdessä hävikki minimiin!

Hävikkiviikko

Hävikkiviikko sijoittuu syyskuulle. Olemme koonneet herkullisia hävikkiviikkoreseptejä, joiden tekemiseen hyödynnät vanhentuvia raaka-aineita ja ruoantähteitä. Lue lisää!

Hävikkiviikko sijoittuu kalenterissa syyskuulle. Se herättää meidät kaikki miettimään ruokahävikin vähentämistä. Hävikkiviikon vaikutukset näkyvät niin kuluttajien lompakoissa kuin myös ympäristössä. Me Arlalla olemme koonneet hävikkiviikko teemaisia reseptejä.

Hävikkiviikko-reseptien idea on hyvien ja herkullisten ruokien loihtiminen, ilman ylimääräistä ruokahävikkiä. Meidän hävikkiviikko-teemaiset reseptit ovat mietitty hyödyntämään vanhentuvia raaka-aineita ja ruoantähteitä helpolla ja herkullisella tavalla.

Klassikkokohteita vanhentuvalle maidolle ovat tietysti letut  tai pannukakku. Perinteinen hävikkiruoka on herkullinen pyttipannu. Sen voi toteuttaa myös kasvisversiona jättämällä makkaran pois. Monien suosikkileivonnaiset, perunarieskat ovat myös klassinen hävikkiruoka. Rieskat valmistat kätevästi ylijääneestä perunamuusista!

Hävikkiviikko voi helposti jatkua myös varsinaisen ajankohdan ulkopuolella. Kaapin pohjalla pyörivistä raaka-aineista voi saada aikaan kuitenkin pientä kekseliäisyyttä apunaan käyttäen muitakin loistavia ateriakokonaisuuksia. Olemmekin luoneet hävikkiviikon hengessä herkullisia reseptejä, joihin on hyödynnetty jääkaappiin helposti unohtuvia raaka-aineita. Kokeile rohkeasti herkullisia hävikkiviikon reseptejämme!

Tutustu jokavuotiseen hävikkiviikko-kampanjaan ja lue lisää täältä havikkiviikko.fi

Valitse alta suosikkisi!