Hävikkiviikko

Hävikkiviikon reseptien idea on hyvien ja herkullisten ruokien loihtiminen, ilman ylimääräistä ruokahävikkiä. Arlan hävikkiviikon resepteissä on hyödynnetty vanhentuvia raaka-aineita ja ruoantähteitä helpolla ja herkullisella tavalla.

Hävikkiviikko sijoittuu kalenterissa syyskuulle. Se herättää meidät kaikki miettimään ruokahävikin vähentämistä. Hävikkiviikon vaikutukset näkyvät niin kuluttajien lompakoissa kuin myös ympäristössä. Me Arlalla olemme koonneet hävikkiviikko teemaisia reseptejä. Niiden idea on hyvien ja herkullisten ruokien loihtiminen, ilman ylimääräistä ruokahävikkiä. Arlan hävikkiviikon resepteissä on hyödynnetty käyttökelpoisia vanhentuvia raaka-aineita ja ruoantähteitä helpolla ja herkullisella tavalla.

Klassikkokohteita vanhentuvalle maidolle ovat tietysti letut  tai pannukakku. Perinteinen hävikkiruoka on herkullinen pyttipannu. Sen voi toteuttaa myös kasvisversiona jättämällä makkaran pois. Monien suosikkileivonnaiset, perunarieskat ovat myös klassinen hävikkiruoka. Rieskat valmistat kätevästi ylijääneestä perunamuusista!

Häviikkiviikko voi helposti jatkua myös varsinaisen ajankohdan ulkopuolella. Kaapin pohjalla pyörivistä raaka-aineista voi saada aikaan kuitenkin pientä kekseliäisyyttä apunaan käyttäen muitakin loistavia ateriakokonaisuuksia. Olemmekin luoneet hävikkiviikon hengessä herkullisia reseptejä, joihin on hyödynnetty jääkaappiin helposti unohtuvia raaka-aineita. Kokeile rohkeasti herkullisia hävikkiviikon reseptejämme!

Aiheeseen liittyvät reseptit