Pyttipannu

Pyttipannu

25 minuuttia
Pyttipannu on helppo ja herkullinen suomalainen arkiruoka. Pyttipannu maistuu varmasti myös perheen pienimmille. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan pyttipannu kuorimalla ja leikkaamalla makkara, perunat, porkkanat sekä sipuli samankokoisiksi kuutioiksi.
  • Sulata rasva kannellisella pannulla ja lisää kasvikset kuumalle pannulle. Paista sekoitellen jonkin aikaa, vähennä sitten lämpöä.
  • Lisää joukkoon makkarakuutiot ja paista vielä sekoitellen jonkin aikaa. Mausta pyttipannu yrttisuolalla ja mustapippurilla.
  • Lisää lopuksi ruokakerma ja anna hautua sopivan kypsäksi kannen alla. Lisää juustoraaste sekä persiljasilppu.
  • Tarjoa pyttipannu heti hyvän leivän kanssa.
Valmis!

Ainekset

Lenkkimakkaraa
300 g
Perunoita, 300 g
3
Porkkanoita, 300 g
2
Sipuli
1
2 rkl
Yrttisuolaa
1 tl
Mustapippurirouhetta
½ tl
2 dl
2 dl
Persiljaa hienonnettuna
½ dl
Lisää herkullisia ideoita