Perunamuussi-savulohipihvit

Perunamuussi-savulohipihvit

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(2)

Tähteeksi jäänyt perunamuussi muuttuu juhlaruoaksi, kun siitä paistelee kylmäsavulohen aateloittamia rapsakoita pihvejä. Täydellinen makupari syntyy sitruunamehulla, oliiviöljyllä ja suolalla maustetuista ohuen ohuista fenkolisiivuista.

Ainekset

Annokset
  • 250 g kylmäsavulohta
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 2 rkl majoneesia
  • 500 g kylmää perunamuusia
  • 1 sitruunan kuori
  • 1 rkl sitruunamehua
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 150 g vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 200 g korppujauhoja
  • Arla Meijerivoita paistamiseen Normaalisuolainen meijerivoi

Tee näin:

Tee näin:

Hienonna kylmäsavulohi ja kananmunat veitsellä tai kutterissa. Sekoita joukkoon majoneesi ja perunamuussi. Mausta sitruunan kuorella ja mehulla sekä suolalla ja valkopippurilla. Mittaa vehnäjauhot yhteen kulhoon, korppujauhot toiseen ja riko munat kolmanteen ja vispaa haarukalla sekaisin. Muotoile perunamuussi-savulohimassasta 12 pihviä ja paneroi ne: pyörittele ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Siirrä tekeytymään jääkaappiin noin puoleksi tunniksi, jotta pihvit pysyisivät paremmin kasassa paistaessa. Kuumenna pannu ja paista pihvit voissa muutamassa erässä kauniin kullanruskeiksi molemmin puolin. Tarjoile esimerkiksi fenkolisalaatin kanssa.

Vinkki

Tämän reseptin on meille suunnitellut Hannan Soppa –blogin Hanna (http://hannansoppa.com/