Perunamuussi-savulohipihvit

Perunamuussi-savulohipihvit

Loihdi tähteeksi jääneestä perunamuussista ja kylmäsavulohesta rapsakat savulohipihvit. Tarjoile sitruunalla maustetut savulohipihvit fenkolisalaatin kera!

Tee näin:

  • Hienonna kylmäsavulohi ja kananmunat veitsellä tai kutterissa. Sekoita joukkoon majoneesi ja perunamuussi. Mausta sitruunan kuorella ja mehulla sekä suolalla ja valkopippurilla. Mittaa vehnäjauhot yhteen kulhoon, korppujauhot toiseen ja riko munat kolmanteen ja vispaa haarukalla sekaisin. Muotoile perunamuussi-savulohimassasta 12 pihviä ja paneroi ne: pyörittele ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Siirrä tekeytymään jääkaappiin noin puoleksi tunniksi, jotta pihvit pysyisivät paremmin kasassa paistaessa. Kuumenna pannu ja paista pihvit voissa muutamassa erässä kauniin kullanruskeiksi molemmin puolin. Tarjoile esimerkiksi fenkolisalaatin kanssa.
Valmis!
Vinkki

Tämän reseptin on meille suunnitellut Hannan Soppa –blogin Hanna (http://hannansoppa.com/

Ainekset

Kylmäsavulohi
250 g
Kovaksi keitettyä kananmunia
2
Majoneesia
2 rkl
Kylmää perunamuusia
500 g
Sitruunan kuori
1
Sitruunamehua
1 rkl
Suolaa
Valkopippuria
Vehnäjauhoja
150 g
Kananmunia
2
Korppujauhoja
200 g