Curry-nuudelipihvit ja jogurttikastike

Curry-nuudelipihvit ja jogurttikastike

Ylijääneistä nuudeleista tai spagetista saa herkullisia kasvispihvejä lettupannulla. Tarjoilepääruokana tai lisukkeena mieluisten pähkinöiden ja yrteillä maustetun jogurttikastikkeen kera.
Arvioi (1)

Minun arvosanani

Curry-nuudelipihvit ja jogurttikastike

Ylijääneistä nuudeleista tai spagetista saa herkullisia kasvispihvejä lettupannulla. Tarjoilepääruokana tai lisukkeena mieluisten pähkinöiden ja yrteillä maustetun jogurttikastikkeen kera.

Annoslukumäärä
  • 1- 2 tl currytahnaa
  • 4 kananmunaa
  • 150 g tofua
  • ½ pnt korianteria
  • 3 kevätsipulia
  • suolaa
  • 1 l keitettyjä (riisi) nuudeleita
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • pähkinöitä
  • oliiviöljyä paistamiseen

jogurttikastike

  • 4 dl Arla Luomu maustamaton jogurttia
  • ½ pnt korianteria ja /tai muita yrttejä
  • 1 limen mehu
  • 1 tl hunajaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Ohjeet

Valuta jogurttia esim. suodatinpaperin läpi vähintään tunnin ajan jääkaapissa. Sekoita paksuntuneeseen jogurttiin hienonnettu korianteri, limen mehu ja hunaja. Mausta mieleiseksi suolalla ja mustapippurilla, siirrä jääkaappiin tekeytymään. Nuudelipihvejä varten murustele tofu ja hienonna korianteri ja 2 kevätsipulia. Mittaa kulhoon currytahna ja sekoita munat joukkoon. Lisää tofu, korianteri, kevätsipuli, sesamöljy ja nuudelit, sekoita huolellisesti käsin (käsin sekoittamalla nuudelit pysyvät ehjinä) ja mausta suolalla. Kuumenna ohukaispannulla öljyä ja nostele nuudeliseosta pannunkolosiin. Painele hieman lastalla ja käännä, kun pohjapuoli on kauniin kullanruskea. Paista nuudeliseoksesta kauniita, molemmin puolin kullanruskeita pihvejä. Tarjoile rouhittujen pähkinöiden ja jogurttikastikkeen kera.

Vinkit

Tämän reseptin on meille suunnitellut Hannan Soppa –blogin Hanna (http://hannansoppa.com/