Terveellinen porkkanakakku

Terveellinen porkkanakakku

Terveellinen porkkanakakku syntyy mehulinkoon jääneestä porkkanan kuidusta, ja voi on reseptissä korvattu oliiviöljyllä. Kokeile kevyempää reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/terveellinen-porkkanakakku/

Tee näin:

Terveellinen porkkanakakku
  • Valmista terveellisen porkkanakakun taikina. Sekoita keskenään täysjyvävehnäjauhot, ruokasooda, suola, kaneli ja muskottipähkinä.
  • Vatkaa toisessa kulhossa sekaisin sokerit ja öljy, lisää munat yksi kerrallaan. Sekoita muna-sokeri-öljyseokseen porkkanakuitu, omenasose ja raastettu inkivääri.
  • Kääntele sitten joukkoon kuivat aineet, mutta varo sekoittamasta liikaa.
  • Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista terveellinen porkkanakakku 175 asteessa n. 40 min, tai kunnes kypsää.
  • Anna porkkanakakun jäähtyä kokonaan.
  • Valmista kuorrutus. Kuorrutusta varten vatkaa tuorejuusto ja kuohukerma sekaisin.
  • Mausta vaahterasiirapilla, appelsiinimehulla ja appelsiininkuorella.
  • Siivilöi joukkoon tomusokeria vähän kerrallaan ja sekoita huolellisesti.
  • Levitä kuorrutusta jäähtyneen porkkanakakun päälle. Voit kuorruttaa kakun reunatkin tai tarjoilla loput kuorrutuksesta kastikkeena porkkanakakun kanssa.
  • Koristele terveellinen porkkanakakku vastaraastetulla appelsiininkuorella ja tarjoile!
Valmis!
Vinkki

Kokeile myös porkkanakakkureseptiemme klassikkoa, maailman parasta porkkanakakkua!

Ainekset

Porkkanakakkupohja
Täysjyvävehnäjauho
2½ dl
Ruokasoodaa
1 tl
Suolaa
1 ripaus
Kanelia
2 tl
Muskottipähkinäjauhe
½ tl
Vastaraastettua inkivääriä
2 tl
Sokeria
1½ dl
Ruskeaa sokeria
1 dl
Miedonmakuista oliiviöljyä
1½ dl
Kananmunia
2
Porkkanakuitua mehulingosta tai raastetta porkkanoita
5 dl
Sokeroimatonta omenasosetta (jätä pois jos käytät porkkanaraastetta)
1 dl
Kuorrutus
Maustamatonta tuorejuustoa
200 g
1 dl
Vaahterasiirappia
1 rkl
Appelsiinimehua
1 rkl
Appelsiinin raastettu kuori
½
Tomusokeri
n. 7 dl
Koristeeksi
Appelsiinin raastettu kuori
½
Lisää herkullisia ideoita