Terveellinen porkkanakakku
•
Terveellinen porkkanakakku syntyy mehulinkoon jääneestä porkkanan kuidusta, ja voi on reseptissä korvattu oliiviöljyllä. Kokeile kevyempää reseptiä!
Tee näin:
Terveellinen porkkanakakku
Vinkki
Kokeile myös porkkanakakkureseptiemme klassikkoa, maailman parasta porkkanakakkua!
Ainekset
Porkkanakakkupohja
Täysjyvävehnäjauho
|
2½ dl |
---|---|
Ruokasoodaa
|
1 tl |
Suolaa
|
1 ripaus |
Kanelia
|
2 tl |
Muskottipähkinäjauhe
|
½ tl |
Vastaraastettua inkivääriä
|
2 tl |
Sokeria
|
1½ dl |
Ruskeaa sokeria
|
1 dl |
Miedonmakuista oliiviöljyä
|
1½ dl |
Kananmunia
|
2 |
Porkkanakuitua mehulingosta tai raastetta porkkanoita
|
5 dl |
Sokeroimatonta omenasosetta (jätä pois jos käytät porkkanaraastetta)
|
1 dl |
Kuorrutus
Maustamatonta tuorejuustoa
|
200 g |
---|---|
1 dl | |
Vaahterasiirappia
|
1 rkl |
Appelsiinimehua
|
1 rkl |
Appelsiinin raastettu kuori
|
½ |
Tomusokeri
|
n. 7 dl |
Koristeeksi
Appelsiinin raastettu kuori
|
½ |
---|