Uuniperunakeitto

Uuniperunakeitto

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(2)

Lohturuokien ehdoton ykkönen on amerikkalaisten rakastama uuniperunakeitto, johon saa uuniperunoiden lisäksi uppoamaan jääkaappiin unohtuneet juustonkannikat.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Tee näin:

Tee näin:

Paista pekonit pannulla rapeiksi ja siirrä talouspaperilla. Kippaa pekoneista irronnut rasva kattilaan, lisää joukkoon voi ja sulata. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja heti perään maito hitaasti lorottaen ja koko ajan vispilällä sekoittaen. Anna keiton kypsyä ja paksuuntua noin 15 minuutin ajan, sekoittele koko ajan – soppa on helposti pohjaan palavaa sorttia. Kuori ja paloittele perunat. Murenna pekonit ja sekoita puolet muruista perunakuutioiden kanssa keiton joukkoon. Sulata joukkoon myös suurin osa juustosta, säästä hieman viimeistelyyn. Hienonna kevätsipuli ja sekoita siitäkin keiton sekaan suurin osa. Mausta suolalla ja mustapippurilla mieluisaksi. Jaa keitto kulhoihin ja viimeistele annokset jäljelle jääneillä pekonimuruilla, juustoraasteella ja kevätsipulilla. Tarjoile smetanan kera.

Vinkki

Tämän reseptin on meille suunnitellut Hannan Soppa –blogin Hanna (http://hannansoppa.com/