Värikkäät välipalatahnat x 3

Värikkäät välipalatahnat x 3

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(4)

Jos pimeys meinaa ottaa vallan, voi näillä tahnoilla tuoda väriä välipalapöytään. Valmista yksi tai useampi tahna ja nauti leivän päällä tai dippinä.

Ainekset

Annokset

Papu & paahdettuvalkosipuli

Avokado & pinaatti

Punajuuritahna

Tee näin:

Tee näin:

Papu & paahdettu valkosipuli: Laita valkosipulinkynnet folioon ja paahda 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Valuta ja huuhtele pavut. Kuori paahdetut valkosipulit. Soseuta pavut, valkosipuli ja kermaviili tehosekoittimella tai sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Anna tahnan maustua jääkaapissa vähintään tunti, mieluiten kuitenkin seuraavaan päivään. Avokado & pinaatti: Halkaise avokado ja poista kivi. Koverra hedelmäliha kulhoon. Huuhtele pinaatti. Lisää pinaatti ja kermaviili kulhoon. Purista joukkoon limen mehu. Soseuta tahna tehosekoittimella tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla. Pese punajuuret ja kietaise folion sisään. Paahda punajuuria 200-asteisessa uunissa 1-2 h, kunnes ne ovat kypsiä. Kuori paahdetut punajuuret lämpiminä. Kuoriminen onnistuu käsin ja kuoren voi työntää irti punajuuren päältä. Soseuta kuoritut punajuuret, kermaviili ja Apetina juusto tehosekoittimella tai sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Mausta suolalla. Anna tahnan tekeytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan, mieluiten kuitenkin seuraavaan päivään.

Bataattipaahtis ja punajuuritahna