Arkiruokien aateliat

Kalakeitot

Kalakeitot kuuluvat pohjoismaalaiseen ruokakulttuuriin. Etenkin perinteiseen kermaiseen lohikeittoon liittyy monille rakkaita muistoja.

Kalakeittoresepteissä voi oikoa mutkia suoriksi ostamalla kaupasta esimerkiksi pakastekeittojuureksia tai pakastekalapaloja. Kalakeitot kuuluvatkin niihin herkullisiin arjen perusruokiin, joita on helppoa lähteä muuntelemaan käytössä olevan ajan ja raaka-aineiden mukaan. Kesäisin monet valmistavat kalakeiton kesämökkiensä kalasaaliista. Kalakeittoresepteistämme löydät muun muassa perinteisen lohikeiton, helpon kalakeiton sekä appelsiinisen kalasopan reseptit. 

Lisäksi olemme koonneet kalakeittoteeman alle myös ihania äyriäiskeittoreseptejä. Kokeile täyteläistä äyriäiskeittoa tai ylellistä hummerikeittoa. Katkarapucappuccino on mainio alkuruoka tai osa pidempää menua. Alkuruokana voit kokeilla myös hauskan näköistä hummerikeittoa taikinakuorella. Täyteläinen sitruunainen äyriäiskeitto yhdistää lohen, turskan ja äyriäiset sekä toimii hyvin pääruokana. Kalakeittoannoksen kruunaa tuore tilli ja tuoreen ruisleivän pala voilla!

Vaihtoehtoja perinteisille kalakeitoille

Maailman ruokakulttuurit tuovat myös vaihtoehtoja kalakeittojen makumaailmaa. Ranskalaisen keittiön vivahteet maistuvat maukkaassa bouillabaissessa, josta löytyy kalan lisäksi myös simpukoita sekä rapuja. Seljanka on venäläinen klassikko, jonka liemessä maistuu tomaatti. Kokeile herkullista seiseljankaa, joka maistuu tuoreen leivän kanssa.

Tutustu herkullisiin kalakeittoresepteihimme. Kaikki keittoreseptimme löydät täältä!

Valitse alta suosikkisi!

Teemat