Bouillabaisse

Bouillabaisse

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Bouillabaisse eli provencelainen merenherkkukeitto on oivallinen pääruoka merenelävien ystäville.

Ainekset

Annokset
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 12 kuorellista sinisimpukkaa
  • 600 g kalafileetä
  • 200 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 1 tlk tomaattimurskaa (400 g)
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 8 dl vettä
  • 4 rkl kalafondia
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 1 pkt sahramia (0,5 g)
  • 250 g isoja katkarapuja pakastettuna
  • 2 rkl tuoretta persiljaa hienonettuna
  • 200 g Arla Lempi Crème fraîchea Creme Fraiche 28 % laktoositon
  • 1 valkosipulinkynsi

Tee näin:

Tee näin:

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Harjaa sinisimpukat huolellisesti puhtaiksi ja poista niistä "parrat". Heitä pois avautuneet simpukat, jotka eivät sulkeudu kuorta napauttaessa. Paloittele kalafileet ja poista ruodot tarvittaessa pihdeillä. Kuumenna voi kattilassa ja paista sipulit kuultaviksi. Lisää tomaattimurska, valkoviini, vesi ja liemitiiviste. Kuumenna kiehuvaksi. Mittaa mausteet mortteliin ja hiero ne hienoksi. Lisää mausteet kiehuvaan liemeen. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla 10-15 minuuttia. Lisää simpukat ja keitä noin 5 minuuttia. Lisää kalapalat ja hauduta 3-4 minuuttia. Lisää katkaravut ja persilja tai timjami. Mausta ranskankerma valkosipulimurskalla ja tarjoa keiton kanssa. Tarjoa keiton kanssa tuoretta leipää.