Bouillabaisse

Bouillabaisse

Bouillabaisse eli provencelainen merenherkkukeitto on oivallinen pääruoka merenelävien ystäville.

Tee näin:

  • Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Harjaa sinisimpukat huolellisesti puhtaiksi ja poista niistä "parrat". Heitä pois avautuneet simpukat, jotka eivät sulkeudu kuorta napauttaessa. Paloittele kalafileet ja poista ruodot tarvittaessa pihdeillä. Kuumenna voi kattilassa ja paista sipulit kuultaviksi. Lisää tomaattimurska, valkoviini, vesi ja liemitiiviste. Kuumenna kiehuvaksi. Mittaa mausteet mortteliin ja hiero ne hienoksi. Lisää mausteet kiehuvaan liemeen. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla 10-15 minuuttia. Lisää simpukat ja keitä noin 5 minuuttia. Lisää kalapalat ja hauduta 3-4 minuuttia. Lisää katkaravut ja persilja tai timjami. Mausta ranskankerma valkosipulimurskalla ja tarjoa keiton kanssa. Tarjoa keiton kanssa tuoretta leipää.
Valmis!

Ainekset

Sipuli
1
Valkosipulinkynsiä
2
Kuorellinen sinisimpukka
Kalafileetä
600 g
200 g
Tomaattimurskaa (400 g)
1 tlk
Kuivaa valkoviiniä
1 dl
Vettä
8 dl
Kalafondia
4 rkl
Timjamia
1 tl
Fenkolinsiemen
1 tl
Sahramia (0,5 g)
1 pkt
Isoja katkarapuja pakastettuna
250 g
Tuoretta persiljaa hienonettuna
2 rkl
200 g
Valkosipulinkynsi
1