Hummerikeitto taikinakuorella

Hummerikeitto taikinakuorella

Ylellinen hummeri antaa tälle keitolle makua ja väriä.
Arvioi (1)

Minun arvosanani

Hummerikeitto taikinakuorella

Ylellinen hummeri antaa tälle keitolle makua ja väriä.

Annoslukumäärä
  • 2 pakastehummeria
  • 1 fenkoli, n. 250 g
  • 2 tomaattia
  • 1 punainen chili
  • 1 l vettä
  • 4 rkl hummerifondia
  • 200 g Arla Lempi Crème fraîchea
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • ½ g sahramia
  • 2 rkl konjakkia
  • 4 voitaikinalevyjä
  • 1 kananmuna

Ohjeet

Sulata ja perkaa hummerit. Paloittele lihat. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi ja hienonna tomaatit. Halkaise chili ja poista siemenet. Hienonna hedelmäliha. Sekoita hummerin lihat, fenkoli, tomaatti ja chili keskenään. Ota 8 lämmönkestävää lasia tai uunin kestävää annoskulhoa ja jaa seos niihin. Mittaa vesi, fondi, crème fraiche ja mausteet kattilaan. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa fondia. Voit suurustaa kiehuvan liemen kylmään veteen sekoitetulla vehnäjauholla (1-2 rkl jauhoa/noin 1 dl vettä). Kaada liemi laseihin tai kulhoihin. Laita uuni kuumenemaan 225-asteiseksi. Ota taikinalevyt sulamaan vähän ennen tarjoilua ja kauli ne ohuemmiksi. Ota kustakin levystä kaksi pyöreää keittoastioihin sopivaa palaa. Voitele ne vatkatulla munalla ja nosta keittoastioiden päälle kansiksi siten, että taikinareunat ovat astioiden reunojen ulkopuolella, eikä taikina koske keittoon. Nosta keittoastiat pellille ja paista uunin keskiosassa, kunnes taikinakuori on kauniisti ruskistunut. Varo kuumia astioita, käytä patakintaita. Tarjoa keitot heti.

Suositellut tuotteet