Latva-artisokkakeittoa ja katkarapuja

Latva-artisokkakeittoa ja katkarapuja

Illallinen Pääruoka
Latva-artisokkakeitto saa mehukkaan lisän katkaravuista. Sopii hyvin viileisiin iltoihin.
https://www.arla.fi/reseptit/latva-artisokkakeittoa-ja-katkarapuja/

Tee näin:

  • Kuullota silputtu sipuli voissa kattilassa. Valuta ja puolita artisokat. Jätä muutama reilunkokoinen artisokan pala koristeluun ja lisää loput kattilaan. Lisää vesi, kerma ja liemikuutiot. Kuumenna muutama minuutti ja soseuta keitto. Lisää katkaravut keittoon. Koristele ruohosipulilla.
Valmis!

Ainekset

Sipulia
2
Artisokansydäntä, à 400 g
2 tlk
Vettä
5 dl
Kuohukermaa
2½ dl
Kasvisfondi
2
Katkarapuja
500 g
Ruohosipulia silputtuna
2 rkl