Vuoden herkullisin päivä?

Korvapuustipäivä

Korvapuustipäivä on kotiutunut Suomeen länsinaapurista. Ruotsissa vietetään ”kanelipullan päivää” 4. lokakuuta ja sama päivä on omaksuttu myös Suomen korvapuustipäiväksi. Suomessa korvapuustipäivää on vietetty jo vuodesta 2006.

Korvapuustipäivä keskittyy juhlimaan monen suosikkipullaa, korvapuustia. Leivo itse herkulliset perinteiset korvapuustit, jotka eivät sisällä lisäaineita ja maistuvat kylmän maidon tai kuuman kaakaon kanssa. Korvapuusteja leipoessa on hyvä muistaa vaivata taikinaa ahkerasti, jotta taikinaan saadaan hyvä sitko. Näin pullataikina kohoaa kunnolla ja pitää rakenteensa kohoamisen yhteydessä.

Korvapuustipäivä on myös sopiva ajankohta kokeilla jotain ihan uutta. Maukkaat Garam Masala -korvapuustit saavat makunsa hedelmistä ja intialaisesta Garam Masala -mausteseoksesta. Hienostuneen herkulliset sahramipuustit maistuvat hieman joululta, mutta voit nauttia niistä myös korvapuustipäivänä.

Makoisat omena-kanelipuustit ovat leivottu ilman kananmunaa ja sopivat täydellisesti korvapuustipäivän teemaan. Voit hyödyntää kätevästi syksyn omenasatoa näissä ihanissa omenapuusteissa.

Jos taas haluat kokeilla jotain vielä erilaisempaa, valmista kanelipullapannukakut, jotka saat valmiiksi ilman uunia. Näissä pannukakuissa maistuu korvapuustin tuttu maku.

Tutustu herkullisiin korvapuustiresepteihin ja löydä omat suosikkisi!

Valitse alta suosikkisi!

Teemat