Vuoden herkullisin päivä?

Korvapuustipäivä

Korvapuustipäivä on kotiutunut Suomeen länsinaapurista. Ruotsissa vietetään ”kanelipullan päivää” 4. lokakuuta ja sama päivä on omaksuttu myös Suomen korvapuustipäiväksi. Suomessa korvapuustipäivää on vietetty jo vuodesta 2006.

Korvapuustipäivä on syksyn herkullisin päivä

Korvapuustipäivä keskittyy juhlimaan monen suosikkipullaa, korvapuustia. Leivo itse herkulliset perinteiset korvapuustit, jotka eivät sisällä lisäaineita ja maistuvat kylmän maidon tai kuuman kaakaon kanssa. Korvapuusteja leipoessa on hyvä muistaa vaivata taikinaa ahkerasti, jotta taikinaan saadaan hyvä sitko. Näin pullataikina kohoaa kunnolla ja pitää rakenteensa kohoamisen yhteydessä.

Korvapuustipäivä on myös sopiva ajankohta kokeilla jotain ihan uutta. Maukkaat Garam Masala -korvapuustit saavat makunsa hedelmistä ja intialaisesta Garam Masala -mausteseoksesta. Hienostuneen herkulliset sahramipuustit maistuvat hieman joululta, mutta voit nauttia niistä myös korvapuustipäivänä.

Makoisat omena-kanelipuustit ovat leivottu ilman kananmunaa ja sopivat täydellisesti korvapuustipäivän teemaan. Voit hyödyntää kätevästi syksyn omenasatoa näissä ihanissa omenapuusteissa.


Korvapuustipäivä on hyvä syy leipoa kaikenlaisia pullia

Kaikenlaiset pullat maistuvat korvapuustipäivänä, joten päästä rohkeasti oma luovuutesi valloilleen! Leipaise perinteinen pullataikina ja muotoile taikinasta juuri sellaisia pullaherkkuja kuin itse tahdot.

Jos taas valmiin reseptin kokeillaksesi jotain uutta ja erilaista, valmista kanelipullapannukakut, jotka saat valmiiksi ilman uunia. Näissä pannukakuissa maistuu korvapuustin tuttu maku. Myös pehmeät, vaniljaiset dallapullat vievät kielen mennessään. Mustikkasadon aikaan tai kun pakastimesta sattuu löytymään mustikoita, on loistava ajatus valmistaa pullataikinasta ja mustikoista pellillinen mustikkapiirakkaa.

Tutustu herkullisiin korvapuusti- ja pullaresepteihin ja löydä omat suosikkisi!

Valitse alta suosikkisi!

Teemat