Kanelipullapannukakut

Kanelipullapannukakut

Mikä mahtava keksintö - paksu amerikkalainen pannukakku, joka onkin vähän niinkuin kanelipulla! Tätä reseptiä ei voi olla kokeilematta.
https://www.arla.fi/reseptit/kanelipullapannukakut/

Tee näin:

  • Valmista kanelitäyte. Sekoita keskenään kulhossa voi, sokeri ja kaneli. Laita täyte paksuun pakastuspussiin.
  • Valmista tuorejuustokiille. Sulata voi kattilassa. Käännä liedestä lämpö pois ja sekoita voihin tuorejuusto. Sirottele joukkoon tomusokeri ja lisää myös vaniljasokeri. Laita kattila hetkeksi syrjään sillä välin, kun valmistat pannukakkuja.
  • Valmista sitten pannukakkutaikina. Sekoita kulhossa keskenään jauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon hyvin maito, muna ja voi. Laita taikinaa pienen kauhan avulla kuumennetulle paistinpannulle luoden ympyröitä läpimitaltaan n. 10 cm. Pienennä lieden lämpöä keskilämmölle.
  • Ota kanelitäytepussi, leikkaa toiseen alakulmaan reikä ja purista täytettä varovasti kuplivan pannukakun päälle. Aloita pannukakun keskeltä ja purista täytteestä kierrettä kohti reunoja. Älä kuitenkaan laita täytettä liian lähelle reunaa, jottei se ala valua pannulle. Paista pannukakkua 2-3 minuutin verran tai kunnes pohja näyttää kullanruskealta. Käännä pannukakkua varovasti ohuen paistinlastan avulla. Paista taas 2-3 minuuttia tai kunnes toinenkin puoli on kullanruskea.
  • Nosta pannukakku lautaselle ja pyyhi talouspaperin avulla pannua ja toista lopulla pannukakkutaikinalla sekä kanelitäytteellä. Valuta pannukakkujen päälle tuorejuustokiillettä ja tarjoa heti.
Valmis!
Vinkki

Tämän reseptin on suunnitellut Henskiksen hekumalliset herkut-blogin Henna.

Ainekset

Kanelitäyte:
4 rkl
Muscovadosokeria
¾ dl
Kanelia
½ rkl
Tuorejuustokiille:
4 rkl
Maustamatonta tuorejuustoa
50 g
Tomusokeria
1½ dl
Vaniljasokeria
1 tl
Pannukakut:
Vehnäjauhoa
2½ dl
Leivinjauhetta
2 tl
Suolaa
½ tl
2½ dl
Kananmuna
1
1 rkl
Lisää herkullisia ideoita
Pannukakku
60+ min
Pannukakku
(40)