Omenapuustit

Omenapuustit

Lisää perinteisiin korvapuusteihin pientä extraa leipomalla täytteeseen mukaan omenaa, tuorejuustoa ja inkivääriä. Kokonaisuus vie kielen mennessään!
https://www.arla.fi/reseptit/omenapuustit/

Tee näin:

  • Lämmitä maito ja kaada se kulhoon. Sekoita hiiva siihen ja lisää loput ainekset (säästä vähän jauhoja). Käännä taikina hyvin ja jätä kohoamaan katettuna lämpimään paikkaan noin ½ tunniksi. Täyte: Sekoita fariinisokeri, raastettu omena, inkivääri ja kardemumma hyvin. Käännä tuorejuusto sekaan. Täyte on hieman ohutta, mutta muuttuu kiinteäksi, kun se on paistettu. Ota taikina jauhotetulle pinnalle ja vaivaa se hyvin. Lisää mahdollisesti loput jauhot. Jaa taikina 2 osaan. Pyörittele kumpikin osa suorakaiteenmuotoiseksi levyksi (noin 25 x 40 cm) ja jaa täyte levyille. Kaulitse taikinaa pituussuunnassa. Kääri taikinat rullalle, jätä saumakohta alle. Leikkaa rullat 15 viipaleeksi (à noin 2 ½ cm). Anna pullien nousta, leivinpaperilla uunipellillä, peitettynä noin ½ tuntia ja sen jälkeen paista 225 °C:ssa uunin keskiosassa noin 12 minuuttia. Tarjoile pullat lämpiminä.
Valmis!
Vinkki

Vinkkejä: Lämmitä pullat leivänpaahtimessa tai uunissa, jos niitä syödään seuraavana päivänä tai jos ne on kerran pakastettu. Korvapuusteja voi halutessa koristella myös kuorrutuksella.

Ainekset

3 dl
Hiivaa
25 g
Maustamatonta tuorejuustoa
50 g
Kananmuna
1
Sokeria
1 tl
Suolaa
1 tl
Vehnäjauhoja
500 g
Täyte
Fariinisokeria
1 dl
Karkeaksi raastettu, kuorimaton omena
1
Jauhettua inkivääriä
½ tl
Jauhettua kardemummaa
1 tl
Maustamatonta tuorejuustoa
50 g
Koristeluun
Tomusokeri