Suklaapitko

Suklaapitko

2 tuntia
Suklaapitko on suklaanystävän herkkupulla. Jos haluat käyttää suklaapitkossa tumman suklaan tilalla maitosuklaata, sulata se varovasti. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/suklaapitko/

Tee näin:

  • Aloita suklaapitkon valmistus tekemällä pullataikina. Murskaa hiiva leivontakulhoon. Kuumenna maito 37 asteeseen. Kaada maito hiivan päälle ja sekoita niin, että hiiva liukenee.
  • Lisää loput ainekset taikinaan ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi noin 10 minuutin ajan. Peitä taikina liinalla ja anna pullataikinan kohota noin 40 minuuttia.
  • Pilko suklaa täytettä varten ja sulata mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita voi, tomusokeri ja kaakao.
  • Käännä sulanut suklaa ympäri ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Kauli taikina kahdeksi 50 x 30 cm kokoiseksi suorakulmioksi. Levitä suklaatäyte päälle. Rullaa taikinat, jaa molemmat rullat kahtia ja kierrä taikinat yhteen kahdeksi suklaapitkoksi.
  • Aseta suklaapitkot pitkään uunivuokaan, johon mahtuu noin 1,5 litraa. Anna pitkojen kohota noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  • Voitele suklaapitkot vispatulla kananmunalla. Kypsennä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna suklaapitkojen jäähtyä ennen tarjoilua.
  • Tarjoile suklaapitko kylmän maidon, kahvin tai teen kanssa.
Valmis!
Vinkki

Voit siivilöidä suklaapitkon päälle kaakaota ja tomusokeria.

Ainekset

Suklaapitko
Hiivaa
40 g
5 dl
Kardemummansiementä
1 rkl
Sokeria
1½ dl
Jauhoja
12 dl
100 g
Suolaa
½ tl
Koristelu
Kananmuna voiteluun
1
Raesokeria
1 dl
Suklaatäyte
100 g
Tummaa suklaa
100 g
Tomusokeria
1 dl
Kaakaota
2 rkl
Kananmuna voiteluun
1
Lisää herkullisia ideoita
Tähtipulla
1 tunti
Tähtipulla
(8)