Sahramipuustit

Sahramipuustit

60+ min
Herkulliset sahramipuustit ovat täytetty kardemummalla sekä mantelimassalla. Sahramipuustit sopivat myös laskiaisena tarjottaviksi. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

  • Valmista sahramipuustien taikina. Murskaa hiiva leivontakulhoon. Kuumenna maito 37 asteeseen, lisää sahrami ja kaada maito hiivan päälle. Lisää muut ainekset ja vaivaa taikinaa tasaisesti. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin 45 minuuttia.
  • Valmista seuraavaksi sahramipuustien täyte. Sekoita huoneenlämpöinen voi, mantelimassa sekä kardemumma yhteen.
  • Jaa pullataikina kahteen osaan ja kauli kaksi suorakulmaista levyä. Levitä täyte puoleen osaan levyä ja taita levy kaksinkertaiseksi.
  • Leikkaa molemmista taikinalevyistä 18 kaistaletta ja pyöritä niistä puusteja. Aseta sahramipuustit leivinpaperille uunilevyn päälle. Anna puustien kohota 30 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  • Voitele sahramipuustit kananmunalla. Ripottele päälle raesokeria ja mantelilastuja. Paista sahramipuustit uunin keskitasolla 5–8 minuuttia.
  • Anna sahramipuustien jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Valmis!

Ainekset

Sahramipuustit
Hiivaa
50 g
5 dl
Sahramia á 0,5 g
2 pkt
Sokeria
1½ dl
250 g
100 g
Vehnäjauhoja
17 dl
Suolaa
½ tl
Täyte
200 g
Mantelimassaa
200 g
Kardemummaa
1 tl
Päälle
Kananmuna voiteluun
1
Raesokeria
½ dl
Mantelilastu
½ dl
Lisää herkullisia ideoita