Sahramipuustit

Sahramipuustit

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Herkulliset sahramipuustit suussa sulavalla valkosuklaatäytteellä vievät kielen mennessään. Kokeile jo tänään!

Ainekset

Reseptistä valmistuu 50 kpl

Täyte

Voiteluun

  • 1 kananmuna

Koristeluun

  • 1 dl pinjansiemeniä

Tee näin:

Tee näin:

Murenna hiiva kulhoon. Sulata voi kattilassa ja lisää maito. Kuumenna seos kädenlämpöiseksi eli noin 37-asteiseksi. Lisää maitorahka, sahrami, sokeri, suola ja suurin osa jauhoista. Sekoita ja vaivaa kimmoisaksi, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota vedottomassa, lämpimässä paikassa 30 minuuttia. Kumoa taikina jauhotetulle leivinalustalle ja vaivaa kuplat pois. Kauli taikina kahdessa erässä 1/2-1 sentin paksuiseksi suorakaiteeksi. Levitä voita taikinalevylle. Rouhi suklaa karkeasti ja ripottele levylle. Kääri levy rullaksi ja leikkaa se viipaleiksi. Nosta viipaleet paperisiin pullavuokiin ja anna kohota liinan alla 20-30 minuuttia. Voitele puustit ja ripottele päälle pinjansiemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskiosassa, kunnes puustit ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä liinan alla. Koristele tomusokerilla ennen tarjoilua.