Kesäiset jälkiruoat

Kesäiset jälkiruoat

Aurinkoisten päivien ja lämpimien auringonsäteiden vuodenajan koittaessa on aika ottaa puheeksi olennainen kesäelämys: herkulliset jälkiruoat. Kesä saa monet kaipaamaan jotain raikasta, kevyttä ja jännittävää. Suunnitteletpa sitten aurinkoista rantapiknikkiä tai takapihan grillijuhlia tai toivot lämpimään päivään jotain makeaa yllätystä, sopiva jälkiruoka vie kesämuistosi uusiin korkeuksiin.

Tämä opas vie sinut matkalle ihanien kesäisten jälkiruokiemme maailmaan. Esittelemme herkullisimpia tapoja pysytellä viileänä kesähelteessä, kuten kauden marjoja pursuavia torttuja ja hellepäivän herkkuja, joita ei tarvitse kypsentää. Käsittelemme myös suosittuja klassikkoherkkuja ja esittelemme uusia, luovia makuelämyksiä, joita et välttämättä ole vielä testannut. Valmistaudu kutkuttelemaan makuhermojasi raikkailla ja helpoilla kesäisten jälkiruokien resepteillä, jotka pursuavat aurinkoisen vuodenajan elinvoimaa.

Herkuttele kesäisen kevyillä ja virkistävillä jälkiruoilla

Kuvittele, että istut omalla terassilla lämpimänä iltana maistelemassa perheen grilliaterian makeaa loppusilausta. Tai että istut vehreällä nurmella nauttimassa maukasta piknikherkkua sinitaivaan alla. Kesä on ihanan lämmin vuodenaika, jolloin tarjolla on runsaasti tuoreita hedelmiä. Se on täydellistä aikaa hemmotella itseään kevyillä kesäisillä jälkiruoilla.

Kesäisten jälkiruokien valikoima on yhtä monipuolinen kuin itse vuodenaika. Kesäisistä jälkiruokaresepteistämme löydät kaikkea raikkaista hedelmätortuista mousseihin ja trifleihin. Ne pursuavat tuoreita, raikkaita makuja, joissa toistuu auringonpaisteen loistavan lämmin tunnelma. Tutustu siis näihin kevyen raikkaisiin jälkiruokaresepteihin odottaessasi kesän riemuja.

Kesän parhaat jälkiruokareseptit kaikkiin tilanteisiin

Kesäkauden lähestyessä kannattaa alkaa miettiä, millaisia jälkiruokia voisi valmistaa tuleviin tapahtumiin, vaikkapa isomman porukan nyyttikesteille tai rauhalliselle piknikille. Kun valitset sopivan kesäisen jälkiruoan, elämys vahvistuu ja herkullinen ateria saa arvoisensa makean päätöksen.

Tämän vuodenajan parhaat puolet voi todellakin vangita raikkaisiin jälkiruokiin. Tutustu kattavaan ideapankkiimme, kun etsit kesäaterialle ihastuttavaa jälkiruokaa tai grilliruokaa, jota vieraasi pyytävät taatusti lisää. Tai kun mietit, minkä kesäisen jälkiruoan voisi ottaa helposti mukaan piknikille.

Näistä kesän unohtumattomista hetkistä – ja jälkiruoista – kannattaa nauttia. Kokkaile, loihdi piknik tai järjestä mutkattomat juhlat.

Lisää kesäreseptejä voit katsoa kesäkauden illallisideoistamme, kesän pastaresepteistä ja kesäkauden suosikkiruokien oppaastamme, jotka nostavat luovuutesi lentoon seuraavia kesäjuhlia suunnitellessasi.

Mansikkaiset kesäjälkiruoat

Mansikat ovat kesäsadon huippuesimerkkejä. Ne soveltuvat täydellisesti monenlaisiin herkullisiin jälkiruokiin mehukkaan makeutensa ja täyteläisen makunsa ansiosta. Ainutlaatuinen makean ja kirpeän makuyhdistelmä korostuu etenkin yhdistettynä suklaan ylelliseen makuun tai kerman täyteläisyyteen. Myös mansikoiden pirteä puna saa katseet kääntymään jälkiruokiin ja saa ne näyttämään entistäkin näyttävämmiltä. Esittelemme seuraavassa mansikkaisia jälkiruokia, joiden jokainen suupala muistuttaa ihanasti kesäisen vuodenajan lumosta houkuttelee aurinkoisella ja iloisella maullaan.

Mansikkatorttu

Mansikkatorttu on ranskalainen jälkiruokien klassikko ja ehdottomasti kesän ykköstoive. Suussa sulavassa herkkuleivonnaisessa on rapea, voinen kuori ja taivaallisen hyvä mantelinmakuinen täyte. Mantelitäytteen päälle levitetään yleensä ylellinen, sileä kerros vaniljakreemiä, jonka päälle asetellaan tuoreita, kypsiä mansikoita. Mansikkaiset jälkiruoat tunnetaan erilaisten koostumuksien harmoniasta. Rapean rouskuva kuori täydentää kermatäytteen pehmeyttä ja mansikoiden mehukkuutta. Kevyt, tyylikäs ja raikas mansikkainen kesäjälkiruoka hivelee makunystyröitä ja kerää katseet kesäpöydän kohokohtana.

Mansikkatorttu

Mansikkatorttu

Mansikkatartaletit

Mansikkatartaletit ovat isomman serkkunsa tapaan ihastuttava kesäjälkiruoka. Helppo valmistustapa lisää niiden suosiota. Kotitekoinen marsipaanitorttupohja maistuu mukavan pähkinäiseltä, ja kerma ja kypsät mansikat täydentävät sitä upeasti. Ripauksella suklaalastuja ja pistaasimuruja saat leivoksiin häivähdyksen ylellisyyttä ja vastapainoksi rapeutta. Hienostuneisuudestaan huolimatta mansikkatartaletit valmistuvat uskomattoman helposti, ja ne vievät taatusti seuraavien kesävieraittesi sydämet.

Hedelmäiset jälkiruokareseptit kesään

Kesä on hedelmien aikaa. Kesällä nautitaan täydellisen kypsistä luonnonantimista kirpeistä sitrushedelmistä makeisiin banaaneihin. Monista hedelmistä saa raikkaita kesäjälkiruokia, joita kaikki haluaisivat ottaa vielä hieman lisää. Hedelmäisillä kesäjälkiruoilla on mukava juhlistaa tätä aurinkoista vuodenaikaa. Valitse vaikkapa kirpeä sitruunatorttu tai makea banaaniherkku.

Sitruunatorttu

Sitruunatorttu on jälkiruokien klassikko – raikas, pirteä ja hurjan herkullinen. Kaikki alkaa mureasta murotaikinapohjasta, joka toimii ihanana vastapainona täytteen paistetulle sitruunanmakuiselle vaniljakastikkeelle. Vaniljakastikkeen makeus tasoittaa sitruunan kirpeää makua, ja tuloksena on hullaannuttavan tasapainoinen leivos. Kermavaahdon kera tarjoillun sitruunaisen kesäjälkiruoan pirteät sitrusmaut vievät kielen.

Paistetut banaanit

Paistetut banaanit ovat nopea ja helppo kesäjälkiruoka, joka hurmaa mauillaan. Banaanien päälle ripotellaan makoisaa sokerin, kardemumman ja kanelin sekoitusta, minkä jälkeen ne paistetaan kullanruskeiksi. Tuloksena on ulkopuolelta ihanan rapea jälkiruoka, joka jää sisältä pehmeäksi, lämpimäksi ja maittavan makeaksi. Tarjoa paistetut banaanit viileän jogurtin ja vaniljajäätelön täyteläisellä liitolla ja koristele rapeilla paahdetuilla manteleilla. Tämä jälkiruoka on täyttävä päätös kesäaterialle ja suussa sulava matkalippu trooppiseen makumaailmaan.

Kätevä kesäjälkiruoka paistamatta – nopeasti ja helposti

Jälkiruoat, joita ei tarvitse paistaa, ovat kesän suosikkeja monestakin syystä. Ennen kaikkea siksi, että ne valmistuvat nopeasti ja helposti. Kesähelteellä ei todellakaan viitsisi laittaa uunia päälle. Herkullisia vaihtoehtoja ovat paistamatta valmistettavat jälkiruoat, kuten taivaallisen hyvä suklaamousse tai virkistävä hedelmätrifle. Ne on helppo valmistaa etukäteen, ja ne toimivat mainiosti niin juhlissa kuin tai illanistujaisissa. Vietät siis vähemmän aikaa keittiössä ja enemmän aikaa vieraidesi kanssa.

Valkosuklaamousse

Valkosuklaamousse on täydellinen hellepäivän suklaajälkiruoka. Täyteläisen valkosuklaamoussen mausteena on pirteää raastettua sitruunan kuorta. Sen kruunaavat vadelmat ja mantelilastut, jotka hemmottelevat kaikkia aisteja ja antavat mukavaa vastapainoa moussen sileälle koostumukselle. Ainesosat on helppo sekoittaa yhteen, joten kaikkein vaikeinta on odottaa moussen jähmettymistä. Sitten päästään makean herkun kimppuun! Tämän kesäjälkiruoan voi valmista ennakkoon, ja se sopii kaikkiin tilanteisiin.

Valkosuklaamousse

Valkosuklaamousse

Kirsikkatrifle

Tämä kirsikkatrifle on mutkattoman ja helpon jälkiruoan malliesimerkki. Se valmistetaan sherryllä kostutetuista macaroneista, jotka antavat triflelle hienovaraisen makean ja aromaattisen maun. Seuraavaksi lisätään kerros säilykekirsikoita, joiden miellyttävä kirpeys tasoittaa macaronien makeutta. Ja lopuksi päälle levitetään kevyt ja ilmava mousse, joka luo kontrastia niin koostumukseltaan kuin maultaan. Jälkiruoka viimeistellään kermavaahdolla, jonka täyteläisyys sopii jälkiruoan alempiin kerroksiin. Kesäisen triflen jokainen lusikallinen on täynnä täydellisen kesäjälkiruoan ainesosia.

Kirsikkatrifle

Kirsikkatrifle

Raparperijuustokakku

Raparperijuustokakussa perinteisen juustokakun maut yhdistyvät raparperin raikkauteen. Alimpana on tummasta suklaasta ja kekseistä valmistettu rapea pohja, jonka päällä on tuttu, vaniljanmakuinen täyte. Kakun valttina ovat koristeeksi pinnalle asetellut rapeat raparperilastut ja lisukkeena makea, kirpeä raparperikompotti. Raparperin kirpeys sopii täyteläiseen juustokakkuun täydellisesti. Tämä jälkiruoka on samalla sekä uusi että tuttu.

Kesäjälkiruoat isommalle porukalle – vaikkapa grillijuhliin tai piknikille

Grillijuhliin tai piknikille voi olla hankala valita täydellistä kesäjälkiruokaa, varsinkin jos ruokapöydässä on enemmän väkeä. Jälkiruoan pitäisi olla helposti tarjoiltavaa mutta samalla herkullista ja ulkolämpötilassa kestävää. Resepteistämme löydät onneksi kevyen kesäisiä jälkiruokaideoita. Grillatut hedelmät, kuten nektariinit, sopivat loistavasti grillattavaksi. Piknikille kannattaa valita muffinien kaltaisia herkkuja, joita voi syödä käsin.

Grillatut nektariinit

Grillatut nektariinit sopivat nopeasti valmistettavaksi kesäjälkiruoaksi isommalle porukalle. Tämä helppo jälkiruoka valmistuu alle 15 minuutissa. Leikkaa nektariinit puoliksi, poista kivet ja grillaa niitä muutaman minuutin ajan. Grillaus vahvistaa niiden luontaista makeutta, sillä hedelmäsokerit karamellisoituvat ja saavat aavistuksen savuisen ja makean aromin. Vadelmakermavaahdon kera tarjoiltavat grillatut nektariinit ovat raikas ja helppo jälkiruoka, joka kuuluu itseoikeutetusti grillijuhliin.

Grillatut nektariinit

Raparpericrumble

Raparpericrumble on kerrassaan viehättävä herkkupaistos, joka sopii rentoihin ja aurinkoisiin kesäiltapäiviin kuin valettu. Sen pohjana on kirpeää raparperikompottia, joka on makeaa mutta hapokasta, ja sen kruunaa rapea, ihanasti voilta maistuva täyte. Näiden vastakkaisten makujen yhtälö saa tämän jälkiruoan maistumaan vastustamattomalta. Nostele crumble-paistoksen päälle runsas lusikallinen vaniljaista, taivaallisen pehmeää kermavaahtoa. Tämä hauska kesäjälkiruoka on juuri sopiva kevennys kesäisen hellepäivän aterian huipuksi.

Mustikkamuffinssit

Jos herkullisimpiin kesäsuosikkeihisi kuuluvat mustikkaiset jälkiruoat, älä missään nimessä jätä väliin näitä mustikkamuffinsseja. Mehukkaan raikkaat muffinit hurmaavat suussa sulavalla makujen sinfoniallaan. Sen salaisuutena on täyteläisen vaniljasokerin ja hennon mausteisen kardemumman yhdistelmä, joka täydentää mustikoiden kirpeyttä. Muffineissa on hieman rapea pinta ja pehmeä, mehukas sisus.

Mustikkamuffinssit

Mustikkamuffinssit