Mansikkatartaletit

Mansikkatartaletit

1 tunti
Pienet ja helposti valmistettavat upeat mansikkatartaletit on tarkoitettu nautittavaksi aurinkoisina kesäkuukausina. Resepti on helppo yksinkertaisen marsipaanitorttupohjan, makean vaniljakermavaahdon ja mehukkaiden mansikoiden ansiosta – ja sillä valmistat taatusti kauniita ja hyvänmakuisia kesäherkkuja. Ne maistuvat makealta ja raikkaalta lämpiminä päivinä ja näyttävät upeilta kauniisti pursotetun kermavaahdon, kirkkaanpunaisten mansikoiden ja ihastuttavan koristelun kanssa.
https://www.arla.fi/reseptit/mansikkatartaletit/

Tee näin:

Torttupohja
  • Kuumenna uuni 200 °C:seen (perinteinen uuni).
  • Vatkaa voita, marsipaania, sokeria ja sitruunankuorta hyvin vatkaimella noin 3 minuutin ajan. Lisää munat yksi kerrallaan.
  • Lisää taikinaan jauhot, leivinjauhe, suola ja maito ja vatkaa tasaiseksi.
  • Jaa taikina 8–12 muffinivuokaan (koosta riippuen) ja paista uunin keskitasolla 15–20 minuuttia.
  • Poista kakut uunista ja levitä suklaa päälle. Anna suklaan lämmetä muutama minuutti ja levitä se teelusikalla kakkujen päälle.
  • Anna kakkujen jäähtyä uunipellillä.
Kreemi
  • Vatkaa kerma, sitruuna, sokeri ja vaniljasokeri kiinteäksi vaahdoksi.
  • Kaada kermavaahto pursotuspussiin.
Suklaahiutaleet ja koristelu
  • Sulata suklaata pienessä kulhossa tai kupissa mikroaaltouunissa noin 20 sekunnin ajan. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.
  • Levitä suklaa leivinpaperille. Vedä suklaa lastalla tasaiseksi, ohueksi levyksi, noin 10 x 30 cm.
  • Ripottele päälle pakastekuivattuja marjoja, pähkinöitä tai strösseleitä.
  • Anna suklaan kovettua (jääkaapissa, jos haluat tehdä sen nopeasti tai jos se on todella kuumaa).
  • Leikkaa suklaa pienemmiksi paloiksi pizzaleikkurilla tai veitsellä.
Kokoaminen
  • Pursota kermavaahtoa kakkujen päälle, lisää neljään osaan leikatut mansikat ja koristele suklaahiutaleilla.
  • Ripottele halutessasi päälle muutama ylimääräinen pistaasipähkinä.
Valmis!

Kysymyksiä mansikkatartaleteista eli minimansikkatortuista

Minimansikkatortut maistuvat niin hyvältä, että kannattaa ryhtyä heti leipomaan. Valmistaudu lukemalla joitain useimmin kysyttyjä kysymyksiä makeista jälkiruoista alla.

Kuinka minimansikkatorttu tehdään?
Minimansikkatorttu on herkullinen pieni jälkiruoka, jossa on runsaasti makuja ja värejä. Tee marsipaanitorttupohja sekoittamalla voi, marsipaani, sokeria ja sitruunankuori hyvin käsisekoittimella ja lisää sitten munat yksi kerrallaan. Vatkaa joukkoon jauhot, leivinjauhe, suola ja maito tasaiseksi, jaa 8–12 muffinivuokaan ja paista. Kun ne ovat valmiita, levitä suklaa päälle ja anna jäähtyä. Viimeistele kiinteäksi vatkatulla vaniljakermavaahdolla ja koristele mansikoilla, suklaahiutaleilla ja pistaasipähkinöillä.
Mitä pohjaa minimansikkatorttuun käytetään?
Minimansikkatortut valmistetaan marsipaanipohjaisesta pohjasta, joka muistuttaa ranskalaisen frangipanen pohjaa. Molemmat on valmistettu manteleista, mutta yksi tärkeimmistä eroista on, että ”Mazarin-pohja” on huomattavasti pehmeämpi ja kosteampi kuin frangipane. Siksi tämäntyyppinen pohja on täydellinen minimansikkatortuille: tahmea mutta kiinteä ja kevyt rakenne on täydellinen pohja samettiselle kermavaahdolle ja mehukkaille marjoille.
Kuinka kauan minimansikkatortut säilyvät?
Jääkaapissa minimansikkatorttu voi yleensä säilyä 2–3 päivää ilmatiiviissä astiassa. Pakastimessa niitä on mahdollista säilyttää pidempään, mutta vain torttupohjia, ei täytteitä. Peitä pienet kakut muovikelmulla tai sulje ne ilmatiiviiseen astiaan ja pakasta jopa 1–2 kuukautta. Anna niiden sulaa yön yli jääkaapissa ja jatka sitten reseptiä lisäämällä kermavaahtoa ja mansikoita sekä koristelemalla.

Ainekset

Torttupohja
125 g
Marsipaania
100 g
Sokeria
75 g
Sitruunankuori raastettuna
½
Kananmunia
2
Vehnäjauhoja
150 g
Leivinjauhetta
1½ tl
Suolaa
½ tl
2 dl
Tummaa suklaa (lastuja tai karkeasti hienonnettuna)
100 g
Kreemi
2½ dl
Sitruunamehua
1 rkl
Tomusokeri
3 tl
Vaniljasokeria tai siemenet puolikkaasta vaniljatangosta
1 tl
Suklaahiutaleet ja koristelu
Suklaa (tummaa, maito- ja/tai rubysuklaata)
50 g
Pakastekuivattuja vadelmia, mansikoita, strösseleitä tai kukkia
1 rkl
Karkeasti hienonnettuja, suolattomia pistaasipähkinöitä
2 rkl
Lisää herkullisia ideoita
Mansikkapiiras
1 tunti
Mansikkapiiras
(0)
Mansikkapiirakka
50 minuuttia
Mansikkapiirakka
(20)

Mansikkatartaletit – helppoja, kesäisiä ja herkullisia

Mikään ei ole kesäisempää kuin tuoreet marjat ja makeat jälkiruoat. Herkullisissa mansikkatartaleteissamme on kaikkea, ja ne ovat yhtä helppoja sekä tehdä että nauttia. Ne on helppo valmistaa, joten ota koko perhe mukaan leipomaan kanssasi ja nauti perheen yhteisestä ajasta ennen kuin nautitte makeita herkkuja yhdessä. Tee näitä täydellisiä kesäherkkuja aurinkoisiin iltapäiviin tai lämpimiin iltoihin, kun sinä ja lähimmäisesi kaipaatte hedelmäistä ja hemmottelevaa jälkiruokaa, jossa on tuoreita makean ja vaniljan makuja.

Makeat mansikat, samettinen vaniljakermavaahto ja kostea marsipaanitorttupohja

Täydellisten mansikkatartalettien valmistaminen tiivistyy vain kolmeen asiaan. Huolellisesti valitut tuoreet ja mehukkaat mansikat ovat kuin aurinko ihanana lämpimänä päivänä. Mutta kostea marsipaanitorttupohja on yhtä tärkeä. Koska rakastamme makeaa tuoreen kanssa, tämä marsipaanitorttupohja muistuttaa enemmän ihastuttavalla sokerisella maullaan ja kostealla koostumuksellaan. Samettisen vaniljakermavaahdon lisääminen mansikkatartaletin täytteeksi antaa niille ylimääräisen kerroksen kesän makeutta ja tuo hieman kirpeää makua.

Pienet taideteokset, jotka on koristeltu suklaalla, pähkinöillä ja ripauksella väriä

Sinä olet taiteilija, ja nämä mansikkatartaletit ovat mestariteoksesi – valmiina koristeltaviksi maulla, rakenteella ja kauniilla väreillä pohjan, kermavaahdon ja marjojen kokoamisen jälkeen. Valitse valko- tai maitosuklaa tai sitten tumma suklaa lisätäksesi syviä tummia sävyjä, joissa on syvä täyteläinen maku, tai harkitse rapeiden pistaasipähkinöiden upeita vihreitä värejä.

Haluamme tartaletteihin myös kirkkaita kesäisiä värejä! Kaikki sateenkaaren värit ovat käytössäsi, jos koristelet mansikkatartalettisi värikkäillä strösseleillä tai eloisilla syötävillä kukilla! Pakastekuivattujen vadelmien tai mansikoiden lisääminen sopii myös visuaalisesti teemaan, ja ne lisäävät pienen, mutta tiivistetyn marjaboostin, mikä tekee jälkiruoista vieläkin herkullisempia.

Täydellinen kesäjälkiruokavaihtoehto, makea herkku piknikillä ja paljon muuta

Mansikkatartaletteja on helppo valmistaa ja kuljettaa, ja ne ovat ihanteellinen kesäjälkiruoka. Ne ovat pieniä, mutta maultaan suuria, ja niitä voidaan tarjoilla jälkiruokana kesäjuhlissa tai ihastuttavina, makeina herkkuina iltapäivisin kirkkaassa auringossa. Pakkaa piknik-koriisi erä makeita mansikkatartaletteja, ja päiväsi auringossa muuttui juuri paremmaksi, maukkaammaksi ja kauniimmaksi.

Huomaamme, että mansikat ovat lähes synonyymi kesälle. Joten miksi et varmistaisi, että tuot piknikkiisi makua lisäämällä tuoreen mansikkasalaatin jo herkulliseen menuusi? Voit myös valita muita kesän suosikkeja, kuten suussa sulavaa vesimelonisalaattia ja maukasta grillattua maissintähkää ruokalistan suolaiseen osaan ja paistettuja banaaneja tai grillattuja nektariineja jälkiruokapöydän herkuiksi.

Tee reseptistä oma versiosi

Emme vitsailleet taiteellisuutesi herättämisestä eloon! Mansikkatartalettien tulisi olla luova taidonnäytteesi, ja siksi olemme keränneet muutamia vinkkejä, jotka auttavat tekemään reseptistä omanlaisesi.

Yksinkertainen tapa lisätä ripaus persoonallisuutta on yhdistää mansikkatartaletit muihin marjoihin. Lisäämällä tuoreita vadelmia tai mustikoita saat runsaasti makua pienellä kirpeydellä, joka auttaa antamaan tartaleteille virkistävän ja kesäisen säväyksen.

Kun tartaletteja tarjoillaan vain aikuisille, voit antaa myös erilaisen säväyksen. Antamalla marjojen liota alkoholissa muutaman tunnin tai jopa yön yli, ne imevät kaikki alkoholin ihanat maut ja aromit. Käytä esimerkiksi konjakkia, rommia, samppanjaa tai kuohuviiniä tai makeaa likööriä riippuen siitä, mitä vivahteita ja aromeja haluat lisätä.

Vinkkejä

Olitpa sitten ruokakaupassa tai marjakojulla, valitse parhaimman näköiset mansikat. Niiden tulee olla kiinteitä, täyteläisiä ja väriltään näyttäviä. Parhailla marjoilla mansikkatartaletit saavat parhaan mahdollisen maun.

Mitä tulee esillepanoon, leikkaa marjat tasaisesti, jotta jokainen mansikkatartaletti voidaan koristella samalla kauniilla tavalla. Se varmistaa myös tasaiset suupalat, joten saat täydellisen määrän makuja ja rakennetta jokaisella haukkauksella.