Minimansikkatortut maistuvat niin hyvältä, että kannattaa ryhtyä heti leipomaan. Valmistaudu lukemalla joitain useimmin kysyttyjä kysymyksiä makeista jälkiruoista alla.
125 g | |
Marsipaania
|
100 g |
Sokeria
|
75 g |
Sitruunan kuori raastettuna
|
½ |
Kananmunaa
|
2 |
Vehnäjauhoja
|
150 g |
Leivinjauhetta
|
1½ tl |
Suolaa
|
½ tl |
2 dl | |
Tummaa suklaata (lastuja tai karkeasti hienonnettuna)
|
100 g |
2½ dl | |
Sitruunan mehua
|
1 rkl |
Tomusokeria
|
3 tl |
Vaniljasokeria tai siemenet puolikkaasta vaniljatangosta
|
1 tl |
Suklaata (tummaa, maito- ja/tai rubysuklaata)
|
50 g |
---|---|
Pakastekuivattuja vadelmia, mansikoita, strösseleitä tai kukkia
|
1 rkl |
Karkeasti hienonnettuja, suolattomia pistaasipähkinöitä
|
2 rkl |
Mikään ei ole kesäisempää kuin tuoreet marjat ja makeat jälkiruoat. Herkullisissa mansikkatartaleteissamme on kaikkea, ja ne ovat yhtä helppoja sekä tehdä että nauttia. Ne on helppo valmistaa, joten ota koko perhe mukaan leipomaan kanssasi ja nauti perheen yhteisestä ajasta ennen kuin nautitte makeita herkkuja yhdessä. Tee näitä täydellisiä kesäherkkuja aurinkoisiin iltapäiviin tai lämpimiin iltoihin, kun sinä ja lähimmäisesi kaipaatte hedelmäistä ja hemmottelevaa jälkiruokaa, jossa on tuoreita makean ja vaniljan makuja.
Täydellisten mansikkatartalettien valmistaminen tiivistyy vain kolmeen asiaan. Huolellisesti valitut tuoreet ja mehukkaat mansikat ovat kuin aurinko ihanana lämpimänä päivänä. Mutta kostea marsipaanitorttupohja on yhtä tärkeä. Koska rakastamme makeaa tuoreen kanssa, tämä marsipaanitorttupohja muistuttaa enemmän ihastuttavalla sokerisella maullaan ja kostealla koostumuksellaan. Samettisen vaniljakermavaahdon lisääminen mansikkatartaletin täytteeksi antaa niille ylimääräisen kerroksen kesän makeutta ja tuo hieman kirpeää makua.
Sinä olet taiteilija, ja nämä mansikkatartaletit ovat mestariteoksesi – valmiina koristeltaviksi maulla, rakenteella ja kauniilla väreillä pohjan, kermavaahdon ja marjojen kokoamisen jälkeen. Valitse valko- tai maitosuklaa tai sitten tumma suklaa lisätäksesi syviä tummia sävyjä, joissa on syvä täyteläinen maku, tai harkitse rapeiden pistaasipähkinöiden upeita vihreitä värejä.
Haluamme tartaletteihin myös kirkkaita kesäisiä värejä! Kaikki sateenkaaren värit ovat käytössäsi, jos koristelet mansikkatartalettisi värikkäillä strösseleillä tai eloisilla syötävillä kukilla! Pakastekuivattujen vadelmien tai mansikoiden lisääminen sopii myös visuaalisesti teemaan, ja ne lisäävät pienen, mutta tiivistetyn marjaboostin, mikä tekee jälkiruoista vieläkin herkullisempia.
Mansikkatartaletteja on helppo valmistaa ja kuljettaa, ja ne ovat ihanteellinen kesäjälkiruoka. Ne ovat pieniä, mutta maultaan suuria, ja niitä voidaan tarjoilla jälkiruokana kesäjuhlissa tai ihastuttavina, makeina herkkuina iltapäivisin kirkkaassa auringossa. Pakkaa piknik-koriisi erä makeita mansikkatartaletteja, ja päiväsi auringossa muuttui juuri paremmaksi, maukkaammaksi ja kauniimmaksi.
Huomaamme, että mansikat ovat lähes synonyymi kesälle. Joten miksi et varmistaisi, että tuot piknikkiisi makua lisäämällä tuoreen mansikkasalaatin jo herkulliseen menuusi? Voit myös valita muita kesän suosikkeja, kuten suussa sulavaa vesimelonisalaattia ja maukasta grillattua maissintähkää ruokalistan suolaiseen osaan ja paistettuja banaaneja tai grillattuja nektariineja jälkiruokapöydän herkuiksi.
Emme vitsailleet taiteellisuutesi herättämisestä eloon! Mansikkatartalettien tulisi olla luova taidonnäytteesi, ja siksi olemme keränneet muutamia vinkkejä, jotka auttavat tekemään reseptistä omanlaisesi.
Yksinkertainen tapa lisätä ripaus persoonallisuutta on yhdistää mansikkatartaletit muihin marjoihin. Lisäämällä tuoreita vadelmia tai mustikoita saat runsaasti makua pienellä kirpeydellä, joka auttaa antamaan tartaleteille virkistävän ja kesäisen säväyksen.
Kun tartaletteja tarjoillaan vain aikuisille, voit antaa myös erilaisen säväyksen. Antamalla marjojen liota alkoholissa muutaman tunnin tai jopa yön yli, ne imevät kaikki alkoholin ihanat maut ja aromit. Käytä esimerkiksi konjakkia, rommia, samppanjaa tai kuohuviiniä tai makeaa likööriä riippuen siitä, mitä vivahteita ja aromeja haluat lisätä.
Olitpa sitten ruokakaupassa tai marjakojulla, valitse parhaimman näköiset mansikat. Niiden tulee olla kiinteitä, täyteläisiä ja väriltään näyttäviä. Parhailla marjoilla mansikkatartaletit saavat parhaan mahdollisen maun.
Mitä tulee esillepanoon, leikkaa marjat tasaisesti, jotta jokainen mansikkatartaletti voidaan koristella samalla kauniilla tavalla. Se varmistaa myös tasaiset suupalat, joten saat täydellisen määrän makuja ja rakennetta jokaisella haukkauksella.