Mansikkatorttu

Mansikkatorttu

Tämä kesäinen mansikkakakku on supernopea valmistaa!
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Mansikkatorttu

Tämä kesäinen mansikkakakku on supernopea valmistaa!

Reseptistä valmistuu 10 annosta

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1½ l mansikoita
  • ½ dl sokeria
  • 5 dl Arla kuohukermaa

Ohjeet

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot, perunajauhot ja leivinjauhe, ja sekoita taikinaan. Kaada seos halkaisijaltaan noin 24 cm kakkuvuokaan. Paista uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Annan kakun jäähtyä vuoassa. Pese ja puhdista mansikat. Leikkaa puolet niistä viipaleiksi ja sekoita sokerin kanssa kulhossa. Anna seistä noin 30 minuuttia, kunnes sokeri on sulanut. Sekoita muutaman kerran tuona aikana. Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi. Leikkaa kakku kolmeksi kerrokseksi. Sekoita puolet sokeroiduista mansikoista ja 2 dl kermavaahtoa ja levitä ensimmäisen kakkukerroksen väliin. Toista sama toisen kerroksen kanssa. Nosta päällimmäiseksi kolmas kakkukerros. Peitä kakku lopulla kermavaahdolla ja koristele mansikoilla.

Suositellut tuotteet