Jos haluat lisätietoja herkullisesta, raikkaasta ja hedelmäisestä mansikkasalaatistamme, tutustu alla oleviin usein kysyttyihin kysymyksiin.
25 g | |
Kiehuvaa vettä
|
3 rkl |
Huuhdeltuja mansikoita
|
50 g |
Tummaa balsamiviinietikkaa
|
2 tl |
Ruokosokeria
|
½ tl |
Suolaa
|
¼ tl |
Vastajauhettua pippuria
|
Kuorittua punasipuli halkaistuina (n. 400 g)
|
6 |
---|---|
Vihreää parsaa
|
250 g |
Oliiviöljyä
|
1 rkl |
Romaine-salaattia suuriksi paloiksi revittynä
|
75 g |
---|---|
Spelttihelmiä tai muita viljoja (n. 160 g raakaa helmispelttiä)
|
350 g |
Mansikoita leikattuina ohuiksi viipaleiksi
|
200 g |
Apetina® Classic -kuutioita
|
200 g |
Täysjyväleipä
|
---|
Koska syömme myös silmillämme, värikäs mansikkasalaatti tuo varmasti hymyn kaikkien huulille. Värien sekoitus – punainen, vihreä, violetti ja valkoinen – esittelee kauniisti kesän tarjoamia antimia. Niin tekee myös erilaisten makujen ja tekstuurien yhdistelmä, joka on täynnä sekä tuoreutta että grillimakua.
Paras mansikkasalaatti sisältää valikoiman herkullisia tuotteita, eikä tämä ole poikkeus. Tuore, rapea salaatti ja makeat ja pehmeät mansikat yhdistyvät grillattuun punasipuliin, parsaan ja helmispelttiin luodakseen täyttävän aterian, joka on viimeistelty täyteläisellä ja kermaisella kastikkeella. Annoksen piristämiseksi olemme lisänneet salaattijuustoa tuomaan hieman suolaisuutta sen makuprofiiliin.
Jos haluat käyttää herkullisia kesämarjoja ja -hedelmiä salaateissasi, suosittelemme tutustumaan myös meloni-kurkkusalaatin reseptiimme, kesäsalaattiimme tai grillattuun persikkasalaattiin.
Hyvä kastike voi sitoa kaikki eri maut yhteen luoden tasapainoisen ruokalajin. Sen on sellaisenaan sekä tasapainotettava että tasoitettava ruoan makuprofiilia. Siksi mansikkasalaatti balsamiviinietikkakastikkeella on niin loistava yhdistelmä. Mansikkasalaatin kastikkeen reseptillämme saat eloisan lisäyksen sekä makuun että väriin.
Tällä kermaisella, paksuhkolla, tummanpunaisella kastikkeella, jossa on aurinkokuivattuja tomaatteja, mansikoita ja balsamiviinietikkaa, on monipuolinen makuprofiili, jonka makeat ja kirpeät pohjavivahteet heijastavat varsinaisen salaatin vivahteita. Balsamiviinietikan tuoma täyteläisyys ja siirappimainen koostumus tekevät siitä hyvän kastikkeen mansikkasalaatille, koska se tasapainottaa täydellisesti ainesosien raikkautta ja lisää monipuolisuutta.
Tämä mansikkasalaatti tulee entistä paremmaksi, kun siihen lisätään grillattuja vihanneksia. Vihannesten grillaaminen pannulla korkealla lämmöllä antaa niille savuisen maun ja antaa niiden hiiltyä hieman. Tämä tekee koostumuksesta hieman rapean. Lämpö saa vihannesten sokerit ja aminohapot reagoimaan ja luomaan karamellisoituneen pinnan, joka lisää täyteläisen, ruskistuneen, suolaisen ja hieman savuisen maun antaen grillatulle ruoalle erityisen maun, joka tekee siitä niin herkullista.
Tässä punasipuli-parsa-mansikkasalaatissa grillatut vihannekset tuovat hieman rapeutta, koska ne ovat rapeita ulkopuolelta mutta mehukkaita ja pehmeitä sisältä. Savuinen maku korostaa parsan luonnollisia maanläheisiä ja pähkinäisiä makuja, kun taas punasipuli karamellisoituu ja saa makeaa täyteläisyyttä, joka sopii hyvin tuoreen salaatin ja mansikoiden kanssa.
Vaikka kotitekoinen mansikkasalaatti on herkullisen täyttävä sellaisenaan, saatat haluta tarjoilla sitä herkullisilla lisukkeilla. Näin voit tarjoilla salaattia suuremmalle ystäväjoukolle tai perheelle, jos järjestät puutarhajuhlat tai päätät valmistaa sitä kesäisille nyyttikesteille tai piknikille.
Grillattu kana olisi loistava lisä tähän tuoreeseen mansikkasalaattiin, koska se tuo ihanan suolaisuuden. Grillatun kanan savuinen maku täydentää myös mansikoiden makeutta ja tuo esiin grillattujen vihannesten makeuden. Jos pidät merenelävistä, grillattu kala tai katkaravut toimivat myös hyvin. Mieto vaalea kala, kuten turska tai tilapia, olisi erinomainen valinta, koska se ei peitä salaatin muita makuja.
Koska vihreä mansikkasalaatti itsessään sisältää grillattua punasipulia ja parsaa, voit myös tarjoilla lisukkeena grillattuja vihanneksia. Joitakin ideoita ovat grillatut kesäkurpitsat, paprikat, kuten piementos de padrón tai maissintähkä chilivoin kanssa.
Myös patonki tai muu rapea leipä on hyvä lisä, koska se sopii hyvin yhteen herkullisen kermaisen mansikkasalaatin kastikkeen kanssa. Lisäksi se tarjoaa uuden koostumuksen, joka luo kontrastia ja tekee syömiskokemuksesta kiinnostavamman.
Nopea tapa tuoda uutta makua on pähkinöiden lisääminen. Paahdetut mantelit ovat loistava lisä. Ne tuovat mukavaa rapeutta ja maukkaan pähkinäisen maun. Saksanpähkinät ovat myös hyvä vaihtoehto. Näissä pähkinöissä on hieman kitkerä maku, joka sopii hyvin mansikoiden makeuteen. Pinjansiemenet ovat myös hyviä, koska niissä on voinen ja hieman makea maku, joka sopii hyvin punaisten marjojen kanssa.
Toinen hieno tapa tuoda rapeutta on lisätä krutonkeja. Niitä on helppo tehdä itse, jolloin voit maustaa ne haluamallasi tavalla. Tämä on myös loistava tapa tehdä kuivuneesta leivästä taas maukasta.
Viimeiseksi, voit lisätä uusia perunoita helmispeltin sijaan tai sen lisäksi, jolloin saat enemmän koostumusta ja runsaamman salaatin. Toisin kuin vanhoissa perunoissa, uusissa perunoissa on mieto ja hieman makea maku, kermainen rakenne ja ohut kuori.
On tärkeää, ettei salaatissa ole liikaa kastiketta. Vaikka itsetehty mansikkasalaatin kastike on uskomattoman maukasta, liiallinen lisääminen voi tehdä salaatista vetistä ja peittää muiden ainesosien herkulliset maut.
Lisää vinaigrette-kastike vähitellen ja sekoita hyvin ennen kuin lisäät sitä enemmän. Jos kastiketta jää yli, täyteläinen vinaigrette toimii hyvin myös muun tyyppisten salaattien kanssa tai kastikkeena mereneläville, grillatulle lihalle ja grillivihanneksille.