Pimientos de Padrón

Pimientos de Padrón

5 minuuttia
Saammeko esitellä espanjalaisen kulinaarisen helmen, jolla on monta nimeä – Padrón-paprikat, pimentos de Padrón tai pimientos Padrón – mutta joka maistuu aina upealta. Nämä Galician vehreältä alueelta Luoteis-Espanjasta kotoisin olevat suupalan kokoiset paprikat ovat valmiita hurmaamaan seuraavassa grilli-illassasi tai viemään sinut ajatuksissasi aurinkoiseen siestaan, jonka viimeistelee lasillinen jäähdytettyä viiniä. Miedolla, hieman makealla maullaan ja satunnaisella yllättävällä mausteisuudellaan nämä pimientos de Padrón -paprikat vievät sinut flamencon ja tapasten maahan jokaisen suolaisen suupalan myötä.
https://www.arla.fi/reseptit/pimientos-de-padron/

Tee näin:

Pimientos de Padrón
  • Huuhtele paprikat ja anna niiden kuivua kokonaan.
  • Kuumenna paistinpannu.
  • Paista pieniä paprikoita korkealla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes niihin tulee mustia pisteitä – muista kääntää niitä silloin tällöin.
  • Ripottele pimientos de Padróneille oliiviöljyä, ripottele päälle suolahiutaleita ja tarjoile.
Valmis!

Kysymyksiä Pimientos de Padróneista

Pimientos de Padrón -reseptimme avulla voit vaivattomasti tuoda espanjalaisten tapasten aidon maun suoraan omaan keittiöösi. Vain muutamassa minuutissa voit luoda ihastuttavan ja maukkaan ruokalajin, joka kuljettaa sinut Espanjan aurinkoisille kaduille. Joten miksi odottaa? Lue lisää tästä yksinkertaisesta mutta herkullisesta kesänaposteltavasta.

Mikä Padrón-paprika on?
Padrón-paprikat, jotka tunnetaan myös nimellä Pimientos de Padrón, ovat pieniä, vihreitä paprikoita Capsicum annuum -lajista. Ne ovat peräisin Galician alueella Luoteis-Espanjassa sijaitsevasta Padrónin kunnasta. Ne kerätään tyypillisesti nuorina ja vihreinä, ja ne ovat noin 5 cm pitkiä ja maultaan mietoja, hieman makeita. Jotkut niistä voivat kuitenkin olla odottamattoman tulisia, mikä tuo yllätyselementin niiden syömiseen. Ne ovat suosittu tapas-ruokalaji espanjalaisessa keittiössä, jossa niitä tarjoillaan usein sormiruokana. 
Ovatko Padrón-paprikat mausteisia?
Ne ovat yleensä mietoja ja maultaan hieman makeita, mutta jotkut voivat olla yllättävän mausteisia. Mausteisuuden taso voi vaihdella, mikä tekee niiden syömisestä hieman uhkapeliä, mutta se on vain osa niiden vetovoimaa. On arvioitu, että noin joka kymmenes on mausteinen, kun taas loput ovat mietoja. Mausteisuus määräytyy useiden tekijöiden perusteella, mukaan lukien kasvuolosuhteet ja paprikoiden kypsyys sadonkorjuun aikana.
Kuinka Padrón-paprikat valmistetaan?
Huuhtele paprikat ja anna niiden kuivua huolellisesti. Kuumenna paistinpannu ja kypsennä pieniä paprikoita korkealla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes niihin muodostuu mustia pisteitä. Varmista, että käännät niitä ajoittain. Viimeistele ripottelemalla niiden päälle oliiviöljyä ja suolahiutaleita. Nauti heti.
Voiko Padrón-paprikat pakastaa?
Kyllä, se ei ole ongelma. Pese ne ensin huolellisesti ja anna niiden kuivua kokonaan. Levitä ne sitten leivinpaperin päälle uunipelille ja varmista, että ne eivät kosketa toisiaan, jotta ne eivät tartu yhteen jäädytyksen aikana. Aseta uunipelti pakastimeen muutamaksi tunniksi, kunnes paprikat ovat jäätyneet. Kun ne on jäädytetty, voit siirtää ne pakastepussiin tai ilmatiiviiseen astiaan. Ne säilyvät hyvin jopa 6 kuukautta pakastimessa.

Ainekset

Pimientos de Padrón
Padrón- paprika
20
Oliiviöljyä
1 rkl
Sormisuolaa
1 rkl
Lisää herkullisia ideoita
Täytetyt paprikat
55 minuuttia
Täytetyt paprikat
(8)

Padrón-paprikat – helppo ja suolainen suupala

Padrón-paprikat ovat ihastuttava ja maukas välipala. Pienet, vihreät pimientot (paprikat espanjaksi) tunnetaan selkeästä maustaan, joka on yleensä mieto ja hieman makea. Jotkut niistä voivat kuitenkin olla odottamattoman mausteisia, mikä tekee siitä jännittävän venäläisen ruletin makuhermoillesi. Niitä nautitaan tyypillisesti tapaksina, tarjoillaan pannulla paistettuna oliiviöljyssä ja ripotellaan päälle suolaa, mikä tekee niistä erittäin herkullisia. Rikkaalla maullaan ja satunnaisen mausteisuuden yllätyksellisyydellään Pimientos de Padrón varmasti ilahduttaa ja viihdyttää sekä makuhermojasi että vieraitasi.

Tee pimientos de Padrónista osa grillibuffettiasi

Pimientos de Padrónin sisällyttäminen grillibuffettiin on erinomainen idea, koska nämä maukkaat paprikat eivät ole vain helppoja valmistaa, vaan ne ovat myös herkullinen ja visuaalisesti houkutteleva lisä ateriaasi. Pimientos de Padróneiden paistaminen pannulla kestää vain noin 5 minuuttia, mikä tekee niistä nopean ja kätevän vaihtoehdon ja jättää sinulle enemmän aikaa valmistaa muita elementtejä grillijuhlaasi. Kypsennyksen jälkeen niiden maku muuttuu entistä voimakkaammaksi ja hieman savuisemmaksi täydentäen muita grilliruokia täydellisesti. Ripottele pimientos de Padróneille oliiviöljyllä ja mausta suolalla luodaksesi suussa sulavan, kaikille maistuvan alkupalan, joka valmistuu hetkessä.

Yhdistä nämä vihreät pannulla paistetut kaunottaret maustettujen lammasvartaiden, pehmeän grillatun lohen tai grillatun persikkasalaatin kanssa.

Padrón-paprikoiden kypsentäminen

Vaikka pannulla paistaminen on suositeltava menetelmä, jota käytetään tässä Padrón-paprikareseptissä, on muitakin tapoja nauttia näistä ihastuttavista herkuista. Voit myös paistaa ne uunissa tai valmistaa ne grillissä. Jokaisella menetelmällä on omat etunsa ja ne antavat hieman erilaisen maun ja aromin. Pannulla paistaminen johtaa rapeampaan rakenteeseen ja antaa sinun hallita kypsennysprosessia tarkemmin. Uunimenetelmä on helpompi vaihtoehto, koska se vaatii vähemmän huomiota ja tasainen lämmönjako varmistaa, että vihreät kaunottaret kypsyvät tasaisesti. Grillatut paprikat puolestaan tarjoavat savuisen, hiiltyneen maun, jota monet pitävät vastustamattomana. Riippumatta haluamastasi menetelmästä, kypsennä niitä vain, kunnes niihin muodostuu mustia pisteitä, ripottele sitten päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla.

Tee omanlaisesi versio

Vaikka paprikan kypsentäminen pannulla ja viimeistely oliiviöljyllä ja suolalla on klassinen suosikki, voit yhtä hyvin kokeilla erilaisia mausteita. Voit esimerkiksi lisätä hieman tuoretta sitruuna- tai limettimehua, ripotella savustettua paprikaa tai murskattuja paprikahiutaleita tai jopa lisätä päälle murennettua salaattijuustoa tai raastettua parmesaania. Voit myös jakaa ne kahtia ja täyttää ne vuohenjuustolla, tuorejuustolla tai muilla pehmeillä, maukkailla juustoilla ja paistaa tai grillata ne sitten täyteläiseksi herkuksi. Mahdollisuudet ovat rajattomat, joten tuo rohkeasti oma herkullinen vivahteesi tähän herkulliseen ja monipuoliseen tapasruokaan.

Vinkkejä

Paprikakausi on yleensä loppukeväästä alkusyksyyn huippusadon ajoittuessa heinä–syyskuuhun. Näiden kuukausien aikana voit löytää tuoreimmat ja maukkaimmat paprikat torimyyjiltä ja ruokakaupoista tai jopa kasvattaa niitä itse, jos olet viherpeukalo.

Etsi valitessasi kiinteitä, kirkkaanvihreitä paprikoita, joissa on sileä, virheetön kuori. Niiden tulee olla kokoonsa nähden raskaita ja niissä ei saa olla ryppyjä tai pehmeitä kohtia. Myös samankokoisten valitseminen auttaa varmistamaan tasaisen ruoanvalmistuksen.

Pidä paprikat tuoreina säilyttämällä niitä hyvin ilmastoidussa tilassa huoneenlämmössä enintään 1 viikko tai jääkaapin vihanneslokerossa enintään 2 viikkoa.

Huuhtele huolellisesti viileän juoksevan veden alla ennen kypsennystä lian tai roskien poistamiseksi.