Yksinkertaisen kesäjälkiruoan tekemisen pitäisi olla mahdollista kaikille. Varmistaaksemme, että sinulla on kaikki tarvitsemasi tiedot, olemme vastanneet alla joihinkin useimmin kysyttyihin kysymyksiin paistetuista banaaneista, joten jatka lukemista, jos haluat tietää kaiken.
Banaaneja
|
4 |
---|---|
Fariinisokeria
|
3 rkl |
Jauhettua kardemummaa
|
1 tl |
Kanelia
|
1 tl |
2 rkl | |
Arla Luonto+ Vaniljajogurtti, laktoositon 1 kg
|
2 dl |
Pehmytjäätelö Vanilja
|
½ l |
Auringon lämpimässä syleilyssä nautittuna lautasellinen vastapaistettuja banaaneja tekee tästä herkusta ihanan makean ja täyteläisen jälkiruoan. Hymyilevällä, keltaisella hedelmällä on voimakas luonnollinen makeus, joka vain paranee paistettaessa. Kuvittele paistinpannun luonnolliset sokerit, jotka sihisevät ja karamellisoituvat. Sen lisäksi, että paistaminen luo kauniin keltaisen ja kullanruskean kiillon, paistetut banaanit saavat myös aurinkoa muistuttavan vaikutelman. Mikä parempaa, paistetun banaanijälkiruoan rakenne on rapea ulkopuolelta ja kermainen sisältä, mikä hemmottelee koko suutasi makuhermojesi ohella. Jälkiruoat ovat ehdottomasti sallittuja, elleivät jopa suositeltuja, ja paistetut banaanit toimivat herkullisena päätöksenä päivälle, joka on täynnä grillattua ruokaa.
Jos kaipaat lisää hedelmäisiä jälkiruokia, tutustu grillattuihin nektariineihin, jotka tarjoillaan vadelmakermavaahdon kanssa. Tai ehkä raikkaaseen ja pirteään sitruunatorttuun. Voit myös valita hedelmäjälkiruoan, kuten herkullisen kirsikkatriflen tai klassisen mansikkapiiraan.
Auttaaksemme pyöristämään makeiden banaanien vivahteita, lisäämme hieman mausteisuutta kardemummalla ja kanelilla. Niissä on lämpimiä ja lievästi mausteisia pohjasävyjä, kun taas niiden eksoottiset ja miellyttävät aromit luovat täydellisen ilmapiirin viihtyisään iltaan ystävien ja perheen seurassa. Kardemumma ja kaneli eivät koskaan hallitse liikaa, kun ne sekoitetaan ruskeaan sokeriin. Näin paistetun banaanin mieto karamellisointi varmistaa, että jokainen puraisu sisältää kanelin ja kardemumman herkullisen yhdistelmän.
Viilentävä jäätelö ja raikas jogurtti – mikä olisikaan parempi tapa täydentää paistettujen banaanien lämmintä makeutta? Makea ja virkistävä herkku on ehdoton lämpiminä kesäpäivinä, ja vaniljajäätelön ja jogurtin lisääminen lautaselle auttaa siinä. Ripaus kirpeyttä tarvitaan tasapainottamaan banaanien makeutta, ja jogurtti lisää tervetulleita kirpeitä ja hapokkaita makuja. Jäätelö täyttää annoksen kylmällä, virkistävällä suutuntumalla, kun taas vaniljan maku tekee tilaa vielä uudelle makeuden ulottuvuudelle. Joten paista banaaneja ja anna jäätelön ja jogurtin tehdä osansa ihanan viileänä kesätuulahduksena, joka nostaa jälkiruoan uudelle tasolle.
Toinen syy, miksi paistettu banaani vaniljajäätelön ja jogurtin kanssa on yksi kesän suosikkijälkiruoistamme, on se, että voit muokata sitä henkilökohtaisten mieltymystesi mukaan. Kokeile erilaisia täytteitä makusi mukaan. Jos sinulla on suuri perhetapaaminen, voit järjestää jälkiruokakattauksen siten, että kaikki saavat viimeistellä paistetut banaaninsa haluamallaan tavalla.
Tuplaa esimerkiksi makeus ja täyteläisyys hunajalla tai vaahterasiirapilla – tai jopa kinuskikastikkeella jo hieman karamellisoituneiden paistettujen banaanien kanssa. Vai oletko kanelin ystävä? Kokeile tehostaa aromaattisia makuja ripottelemalla päälle hieman kanelisokeria.
Voit myös valita täytteitä viileän jäätelön ja jogurtin seuraksi. Hienonnettu minttu voi auttaa tuomaan esiin etsimäsi tuoreuden, kun taas mansikat, mustikat tai vadelmat lisäävät eloisia värejä ja virkistäviä makuja paistettuihin banaaneihin.
Jälkiruokien tulisi olla hauskoja ja maukkaita, joten ilahduta lapsia ja lapsenomaisia sieluja värikkäillä strösseleillä, joilla he voivat koristella kauniit annoksensa. Vähemmän värikäs, mutta silti yhtä hyvä vaihtoehto on pilkkoa pähkinöitä, esimerkiksi manteleita, saksanpähkinöitä tai pekaanipähkinöitä, ja ripotella ne paistetun banaanin päälle rapeaksi lisäksi, jossa on ihania pähkinäisiä makuja.
Olemme keränneet muutamia siistejä vinkkejä ja temppuja varmistaaksemme, että paistettujen banaanien valmistaminen sujuu mahdollisimman sujuvasti.
Ennen kaikkea haluat jälkiruoan maistuvan uskomattomalta, ja sitä varten kannattaa valita kypsiä banaaneja, jotka eivät ole liian pehmeitä eivätkä toisaalta liian kiinteitäkään. Etsi tasainen keltainen väri, äläkä pelkää muutamia pieniä ruskeita pilkkuja. Usein ne ovat edelleen täydellisiä. Yritä tunnustella, ovatko banaanit kiinteitä. Jos näin on, se on hyvä.
Kun paistat banaaneja, älä täytä pannua liian täyteen. Tämä jättää tilaa jokaiselle banaaniviipaleelle lämmetä kunnolla ja saada vastustamaton karamellisoitunut pinta.
Siisti kypsennyksen jälkeinen temppu on antaa paistettujen banaanien levätä minuutti tai kaksi. Näin ne vetäytyvät hieman ja saavat ennemmin kiinteän kuin liian pehmeän rakenteen.