Kirsikkatrifle

Kirsikkatrifle

1 tunti
Tarjoile jälkiruoaksi ihastuttavaa kirsikkatrifleä, joka sopii täydellisesti kuumiin kesäpäiviin! Kerroksittain macaroneja, säilöttyjä kirsikoita, moussea ja kermavaahtoa – makujen ja rakenteiden sinfonia. Sherryn kanssa se saa hienostuneen säväyksen sekä syvän, täyteläisen monipuolisuuden. Perinteinen brittiläinen jälkiruoka, kirsikkatrifle, tarjoillaan yleensä suuressa lasiastiassa kaikkien ihailtavaksi – täydellinen piknikille tai tarjoiltavaksi jokaiselle vieraalle erikseen kesäjuhlissa.
https://www.arla.fi/reseptit/kirsikkatrifle/

Tee näin:

Kirsikkatrifle
  • Liota liivatetta kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Aseta kaurakeksit 4 lasin pohjalle. Kaada sherry päälle ja viimeistele säilötyillä kirsikoilla.
  • Sekoita piimä ja sokeri.
  • Vatkaa kuohukerma kevyeksi vaahdoksi. Varaa hieman kermavaahtoa koristeeksi ja kääntele loput piimäseokseen.
  • Poista liivatteet kylmästä vedestä ja liota lämpimään veteen. Lisää kirsikkamehu liivatteeseen ja kääntele kermaseokseen.
  • Sekoita välillä, kunnes seos alkaa asettua ja kaada se kirsikoiden päälle.
  • Peitä ja jäähdytä kirsikkatrifleä pari tuntia ja koristele kermavaahdolla juuri ennen tarjoilua.
Valmis!

Kysymyksiä kirsikkatriflestä

Onko sinulla kysyttävää kirsikkatriflen tekemisestä? Olemme koonneet alle vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin, jotta herkullisen jälkiruoan valmistus sujuu mahdollisimman sujuvasti.

Mitä kirsikkatrifle on?
Brittiläistä alkuperää oleva kirsikkatrifle on herkullinen jälkiruoka, joka sopii täydellisesti kesäiseksi herkuksi ja kokoontumisiin! Se koostuu useista kerroksista, jotka muodostavat makean ruokalajin, joka on runsaasti makua ja hyvä rakenne. Ensimmäinen kerros koostuu rapeista kaurakekseistä, jotka imevät mehut seuraavasta kerroksesta: sherrystä ja kirsikoista. Sen päällä on kerros samettisen sileää moussea, joka antaa jälkiruoalle kermaisen rakenteen, ja päällä on hieman kermavaahtoa koristeena. Siinä se on: täydellinen kirsikkatrifle.
Kuinka kirsikkatrifle tehdään?
Luo ihastuttava kirsikkatrifle aina kun sinun tekee mieli! Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Asettele keksit neljään lasiin, kaada sherry ja aseta kirsikat päälle. Sekoita kerma ja sokeri, säästä hieman kermavaahtoa myöhempää käyttöä varten ja kääntele loput piimän ja kerman seokseen. Liota gelatiini lämpimään veteen, lisää kirsikkamehu ja kääntele se kermaseokseen. Sekoita välillä, kunnes mousse kovettuu ja kaada sitten kirsikoiden päälle. Peitä lasit ja jäähdytä niitä jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Koristele kermavaahdolla ennen tarjoilua.
Käytätkö mieluummin tuoreita tai säilöttyjä kirsikoita?
Voit käyttää kirsikkatrifleen joko tuoreita tai säilöttyjä kirsikoita. Tuoreet kirsikat antavat kuitenkin hieman kiinteämmän rakenteen ja vähemmän makean maun verrattuna säilöttyihin kirsikoihin. Jos haluat tuoreita kirsikoita, poista kivet ja puolita ne ennen kuin kerrostat ne macaronien päälle sherryn kanssa. Helppouden vuoksi sekä oikean maun ja koostumuksen varmistamiseksi suosittelemme kuitenkin säilöttyjen kirsikoiden käyttöä.
Kuinka kauan kirsikkatrifle säilyy jääkaapissa?
Kirsikkatriflet säilyvät noin 2–3 päivää jääkaapissa. Peitä tarjoilulasit muovikelmulla triflen tuoreuden säilyttämiseksi. Voit myös laittaa muovikelmun suoraan kunkin triflen pinnalle, jotta se ei kuivu ja rakenne muutu.

Ainekset

Kirsikkatrifle
Liivatelehtiä
3
Paksuja kaurakeksejä
50 g
Sherryä
1½ rkl
Säilykekirsikoita
150 g
½ l
Sokeria
3 rkl
2½ dl
Kirsikkamehua
½ dl
Lisää herkullisia ideoita

Kirsikkatrifle – nauti kesäkauden makeasta ja hapokkaasta mausta

Mikä olisi parempi herkku lämpimän kesäauringon alla kuin tuore ja helposti valmistettava kirsikkatrifle? Kesäkausi vaatii jälkiruokia, jotka maistuvat erityisiltä ja ovat täynnä kauden makuja. Tämän jälkiruoan makea ja hapan maku on kuin tehty tällaisiin tilanteisiin. Kauniit marjat tuovat jälkiruokaan sekä makeutta että happamia vivahteita.

Rapeat kaurakeksit, mehukkaat kirsikat, samettinen mousse ja kuohkea kermavaahto

Kirsikkatriflemme on valmistettu kauniista kerroksista värejä, mikä tekee siitä vastustamattoman kauniin jälkiruoan. Jokaisella kerroksella on tarkoituksensa maun ja koostumuksen suhteen, mikä varmistaa, että jokainen lusikallinen on täynnä täydellisen tasapainoista herkullisuutta. Rapeiden kaurakeksien ansiosta pohja on varmasti makea ja hieman rapea ja pureskeltava, samalla kun se imee itseensä ihanat mehut, jotka valuvat alas sherrystä ja säilötyistä kirsikoista. Jokainen lusikallinen on rapea, hieman kostea ja sisältää täyteläisiä kirsikan makuja.

Pohja on täynnä makuja, ja vastapainona samettinen mousse auttaa muuttamaan jokaisen puraisun kevyeksi mutta maukkaaksi suupalaksi. Kevyen kuohkea kermavaahto viimeistelee jälkiruoan ja nostaa sen suorastaan taivaalliseksi kesäkokemukseksi.

Lisää kekseihin ja kirsikoihin sherryä hienostuneen vivahteen saamiseksi

Sherryn lisääminen lisää koko joukon uskomattomia vivahteita, koska siinä ei ole vain upea maku sellaisenaan, vaan keksien ja kirsikoiden lisääminen siihen antaa koko jälkiruoalle hienostuneen vivahteen. Karamellin tai mantelin monipuolisuus korostaa kaurakeksien luonnollista makua. Samalla tavalla sherryllä maustetut kirsikat vahvistavat jo ennestään vahvoja makean ja hapokkaita makuja. Makuyhdistelmä luo kaiken kaikkiaan syvän ja täyteläisen jälkiruoan, josta kaikki voivat nauttia.

Tarjoile kevyt, intensiivinen ja täyteläinen kesäjälkiruoka

Tällaisella vastustamattomalla kirsikkatriflellä takaat kevyen mutta intensiivisen ja täyteläisen kesäjälkiruoan, joka häikäisee kaikki herkuttelijat. Kauniit lasilliset tätä kirsikkaista herkkua on helppo valmistaa ja tarjoilla, joten voit valmistaa niin monta kuin näet tilaisuuteen sopivaksi. Jälkiruoka on maultaan voimakas, mutta se on kevyt, kermainen ja täynnä kesäisiä makuja, mikä on juuri sitä, mitä tarvitset kesäjälkiruokaan.

Etsitkö muita kevyitä, mutta täyteläisiä kesäjälkiruokia? Kokeile helposti valmistettavia mansikkatartaletteja joiden päällä on hienonnettua suklaata ja kauniita marjoja. Tai pakkaa piknik-kori täyteen herkullisia mustikkamuffineja! Kumpikin tapa takaa hyvänmakuisen herkun aina, kun tunnet sille tarvetta!

Lisää personallinen säväys kirsikkatrifleesi

Voit luoda oman vivahteen lisäämällä muita hedelmiä tai marjoja kirsikoiden lisäksi. Säilötyt persikat tai tuoreet mustikat ja vadelmat voivat helposti antaa jälkiruokaan kaipaamaasi maun. Samoin sherry voidaan korvata muilla alkoholijuomilla, kuten portviinillä tai brandyllä. Brandy ja kirsikat ovat klassinen pari, mutta jos valitset tämän yhdistelmän, kannattaa muistaa, että brandy on yleensä makeampaa.

Tai voit pilkkoa manteleita tai saksanpähkinöitä koristeeksi, jolloin jälkiruoka saa ihania pähkinäisiä pohjasävyjä ja upean pureskeltavan rakenteen. Makeamman kosketuksen saamiseksi raastettu valkoinen tai tumma suklaa lisää päälle upeaa täyteläisyyttä, jota on myös mukava katsella.

Vinkkejä

Yksi tärkeimmistä osista näiden kirsikkatriflejen tekemisessä on kerrostaminen. Varmista, että kerrokset jaetaan huolellisesti, jotta jokaisessa lusikallisessa on oikea määrä kaurakeksiä, kirsikkaa, vaahtoa ja kermavaahtoa. On ehkä hyvä idea antaa jokaisen kerroksen hieman jähmettyä ennen siirtymistä seuraavaan.

Sherryn käyttäminen hedelmien ja kaurakeksien makujen täydentämiseen on loistava valinta – muista kuitenkin, että eri sherryt maistuvat erilaisilta. Kannattaa aloittaa puolikuivasta tai puolimakeasta. Sitten kun seuraavan kerran haluat tehdä kirsikkatriflen, voit kokeilla toista tyyppiä makuvivahteiden kokeilemiseksi.