Pidetään pannaripäivä!

Pannukakku

Pannukakku on kansainvälinen herkku - sitä syödään ympäri maailman erilaisissa muodoissa niin alku-, pää- kuin jälkiruokanakin. Resepteistämme löydät tutun suomalaisen pannarin lisäksi myös uusia ja jännittäviä makuyhdistelmiä!

Maailman paras pannukakku on vastustamatonta sellaisenaan, mutta hillo ja kermavaahto kruunaavat herkun.

Pannukakkua voi tarjota myös suolaisten täytteiden kanssa. Silloin sokerin määrää taikinassa kannattaa vähentää. Taikinan voi valmistaa myös esimerkiksi juustolla tai maissilla höystettynä. Täytteeksi sopivat vihannekset, juusto (myös raejuusto), liha, kala tai kana erilaisina yhdistelminä.

Amerikkalaisessa ​​pannukakkutaikinassa käytetään leivinjauhetta. Sen ansiosta taikina kohoaa, kun se paistetaan. Yhdysvalloissa ihmiset syövät näitä pannukakkuja usein aamiaiseksi tai brunssilla siirapin ja voin kanssa. Joskus ne tarjoillaan munien ja pekonin tai makkaran kera.

Ahvenanmaalaisessa pannukakussa taikina sisältää manna- tai riisisuurimoita ja se on maustettu kardemummalla. Herkku tarjoillaan luumukiisselin ja kermavaahdon kera.

Ranskassa syödään Crepes-lettuja ruokahalun herättäjänä ennen ateriaa tai jälkiruokana makeilla herkuilla täytettynä. Täytteenä voidaan käyttää melkein mitä vain kinkusta ja sienistä suklaaseen ja hedelmiin. Joskus letut myös flambeerataan eli liekitetään esimerkiksi konjakilla, rommilla tai liköörillä.

Kokeile pannukakkureseptejämme ja löydä oma suosikkisi!

Valitse alta suosikkisi!

Teemat