Pannukakku

Pannukakku on kansainvälinen herkku - sitä syödään ympäri maailman erilaisissa muodoissa niin alku-, pää- kuin jälkiruokanakin. Resepteistämme löydät tutun suomalaisen pannarin lisäksi myös uusia ja jännittäviä makuyhdistelmiä!

Perinteinen pannukakku on valmistettu lettutaikinasta. Uunissa paistettu pannari nautitaan yleensä kermavaahdon ja hillon kanssa, mutta toiset suosivat jäätelöä tai maustettua kermavaahtoa.

Pannukakkua voi tarjota myös suolaisten täytteiden kanssa. Silloin sokerin määrää taikinassa kannattaa kuitenkin vähentää. Taikinan voi valmistaa myös esimerkiksi juustolla tai maissilla höystettynä. Täytteeksi sopivat vaikkapa vihannekset, juusto (myös raejuusto), liha, kala tai kana erilaisina yhdistelminä.

Amerikkalaisessa ​​pannukakkutaikinassa käytetään leivinjauhetta. Sen ansiosta taikina kohoaa, kun se paistetaan. Yhdysvalloissa ihmiset syövät näitä pannukakkuja usein aamiaiseksi tai brunssilla siirapin ja voin kanssa. Joskus ne tarjoillaan munien ja pekonin tai makkaran kera.

Ahvenanmaalaisessa pannukakussa taikina sisältää manna- tai riisisuurimoita ja se on maustettu kardemummalla. Herkku tarjoillaan luumukiisselin ja kermavaahdon kera.

Ranskassa syödään Crepes-lettuja ruokahalun herättäjänä ennen ateriaa tai jälkiruokana makeilla herkuilla täytettynä. Täytteenä voidaan käyttää melkein mitä vain kinkusta ja sienistä suklaaseen ja hedelmiin. Joskus letut myös flambeerataan eli liekitetään esimerkiksi konjakilla, rommilla tai liköörillä.

Roti on pannukakun vastine Thaimaassa. Se paistetaan pannulla, mutta taikina on paksumpaa kuin suomalainen lettutaikina. Rotiin lisätään banaania ja se tarjoillaan rullattuna suklaakastikkeen kanssa.

Kokeile pannukakkureseptejämme ja löydä oma suosikkisi!

Aiheeseen liittyvät reseptit

Teemat